ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Αγνώριστος ο Παναθηναϊκός και πρώτη ήττα στη Λεωφόρο

Ένα απίθανο αυτογκόλ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου έφερε την απόλυτη ψυχολογική κατάρρευση για τον Παναθηναϊκό. 0-3 από τον ΠΑΟΚ, πρώτη ήττα στη Λεωφόρο και πλέον όλα ξεκινάνε απ' την αρχή στη μάχη του πρωταθλήματος

Αγνώριστος ο Παναθηναϊκός και πρώτη ήττα στη Λεωφόρο

Ένα απίθανο αυτογκόλ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου έφερε την απόλυτη ψυχολογική κατάρρευση για τον Παναθηναϊκό. 0-3 από τον ΠΑΟΚ, πρώτη ήττα στη Λεωφόρο και πλέον όλα ξεκινάνε απ’ την αρχή στη μάχη του πρωταθλήματος

Το ματς

Ξέφρενος ήταν ο ρυθμός του αγώνα από τα πρώτα λεπτά, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει πρώτος στα καρέ του Μπρινιόλι αλλά ο Σένκεφελντ να κόβει σωτήρια. Ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά μόλις στο 4ο λεπτό, με τον Παλάσιος να συγκλίνει αλλά να μην σουτάρει καλά και να αστοχεί.

Στο 9ο λεπτό στη δεύτερη επίσκεψη του «τριφυλλιού» στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Τσέριν έχασε μοναδική ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα, καθώς μπήκε περιοχή αλλά ο Κοτάρσκι του αρνήθηκε το γκολ, βγάζοντας τη μπάλα σε κόρνερ.

Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid)
Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid) 7.148 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό, ο ΠΑΟΚ με τον Ολιβέϊρα μπήκε περιοχή και αστόχησε απελπιστικά με τη συμπλήρωση του 15ου λεπτού.

Τρία λεπτά αργότερα (18΄), οι Θεσσαλονικείς απείλησαν και πάλι, αυτή τη φορά ο Ζίφκοβιτς έγινε κάτοχος της μπάλας μετά την «πράσινη» αδράνεια, έκανε την ατομική ενέργεια, αλλά το πλασέ ήταν άστοχο.

Στο 20ο λεπτό, οι «πράσινοι» βγήκαν στην αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στον Χουάνκαρ που εκτέλεσε τον Κοτάρσκι αλλά ήταν άστοχο το σουτ που δοκίμασε. Στο 22΄ ο ΠΑΟΚ κατέγραψε ακόμα μια τελική προσπάθεια, με τον Κωνσταντέλια να κερδίζει τη μπάλα από τον Πέρεθ, εκτέλεσε, αλλά βρήκε σε ετοιμότητα τον Μπρινιόλι που μπλόκαρε.

Ένα λεπτό αργότερα (23΄) ο ΠΑΟΚ είχε τη μεγαλύτερη στιγμή του να προηγηθεί, με τον Ολιβέϊρα να εκτελεί, η μπάλα να κοντράρει σε σώμα και να καταλήγει στο δοκάρι και σε δεύτερο χρόνο στην αγκαλιά του Μπρινιόλι που μάζεψε τη μπάλα ανακουφισμένος.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, οι δύο ομάδες δεν είχαν τη σπουδαία φάση, μέχρι να φτάσουμε ακριβώς στο 45΄, διάστημα που ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ, μετά από μια εντελώς περίεργη φάση, με τη μπάλα να κοντράρει σε σώματα έπειτα από την ασυνεννοησία ανάμεσα σε Χουάνκαρ και Σένκεφελντ, με τελευταίο τον Πέρεθ που σημείωσε άθελά του αυτογκόλ για το 0-1.

Στην επανάληψη, στην πρώτη καλή φάση, οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού αποκοιμήθηκαν και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Ολιβέϊρα πάσαρε στον Κωνσταντέλια αυτός με τη σειρά του στον Ζίφκοβιτς, που τελείωσε ιδανικά τη φάση για το 0-2.

Το σοκ στη Λεωφόρο ήταν μεγάλο, ο Παναθηναϊκός μετά και το δεύτερο τέρμα είχε ένα βουνό να ανέβει κυριολεκτικά και σε συνδυασμό την κερκίδα που είχε σιγήσει. Τα χειρότερα ήρθαν στο 52΄ όταν και πάλι από λάθος της τραγικής άμυνας των «πρασίνων», ο Κωνσταντέλιας πλάσαρε, «γράφοντας» το 0-3.

Λίγο έλειψε να πετύχει και τέταρτο γκολ ο ΠΑΟΚ, με τον Ολιβέϊρα να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι στο 54΄.

Στο 56΄ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προσπάθησε να αλλάξει ό,τι μπορούσε, πραγματοποιώντας διπλή αλλαγή με Βαγιαννίδη και Πούχατς, στη θέση των Κώτσιρα και Χουάνκαρ. Η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήταν μια κεφαλιά του Ιωαννίδη στο 60΄ που πέρασε άουτ. Στο 61΄ μπήκαν οι Σπόραρ και Τσόκαϊ στη θέση των Μπερνάρ και Πέρεθ.

Στο 66΄ ο Τσόκαϊ έκανε την ατομική προσπάθεια, έφτασε μπροστά στον Κοτάρσκι, αλλά τελευταία στιγμή η παρέμβαση αμυντικού ήταν καθοριστική αποσοβώντας μια σίγουρα παραβίαση της εστίας του ΠΑΟΚ. Στο 70ο λεπτό, ο Τσόκαϊ έχασε άλλη μια καλή ευκαιρία για να βρει δίχτυα και να μειώσει.

Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα και με την έκβαση να έχει κριθεί, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων έπαιζαν απλά για να ολοκληρωθεί το ματς. Οι οπαδοί των «πρασίνων» παρά τη βαριά ήττα δεν σταμάτησαν να τραγουδούν δευτερόλεπτο, ωστόσο η ομάδα δεν στάθηκε σήμερα στο ύψος των περιστάσεων και δεν τους αντάμειψε με ένα θετικό αποτέλεσμα.

Στο φινάλε οι «πράσινοι» έμειναν και με παίκτη λιγότερο, με τον Σένκεφελντ εμφανώς εκνευρισμένο να κάνει δύο σκληρά μαρκαρίσματα και να αντικρίζει ισάριθμες κίτρινες, χάνοντας και τη ρεβάνς της Πέμπτης κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Έτσι, η βαθμολογική διαφορά μειώθηκε στον πόντο, ο Παναθηναϊκός παρά το γεγονός πως διατηρείται στην κορυφή με ένα πόντο διαφορά, έβγαλε σε ακόμα ένα ματς «χτυπητές» αδυναμίες και πλέον όλοι στην ομάδα καλούνται να κάνουν σκληρή αυτοκριτική και να «τρέξουν» το μεταγραφικό κομμάτι για να ολοκληρωθούν οι κινήσεις που θα επιτρέψουν στην ομάδα να πάρει τα πάνω της.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.