ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Παναθηναϊκός: Η ιδανικότερη στιγμή “φορμαρίσματος” με έναν… Μαραθώνιο τροπαίων να ακολουθεί

Το τμήμα βόλεϊ ανδρών διανύει μια εξαιρετική περίοδο φορμαρίσματος στην καταλληλότερη πιθανώς στιγμή της χρονιάς, μια και από εδώ και στο εξής ακολουθούν τα πιο κομβικά ματς που θα φέρουν και τους τίτλους. Ανάλυση του panathinaikos24.gr.

Παναθηναϊκός: Η ιδανικότερη στιγμή

Έχουν περάσει λίγα 24ωρα από την δεύτερη νίκη κόντρα στον Μίλωνα για το Λιγκ Καπ “Νίκος Σαμαράς” η οποία σφράγισε επί της ουσίας την πρόκριση του Παναθηναϊκού στους διπλούς τελικούς του θεσμού με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, έχει βρει τις λύσεις που χρειαζόταν σε όλα τα κομμάτια εκείνα του παιχνιδιού που την πονούσαν και μετά τον πρώτο τίτλο της σεζόν, ακολουθεί ένα “Μαραθώνιος” ώστε να διεκδικήσει και τους υπόλοιπους τέσσερις που θα βρεθούν μπροστά του.

Ποιο είναι όμως το στοιχείο εκείνο που έχει αλλάξει στην ομάδα από την απρόσμενη ήττα στην Πολίχνη και έπειτα; Η απάντηση είναι απλή και μπορεί να προκαλεί εντύπωση, αλλά επί της ουσίας δεν υπάρχει τίποτα το διαφορετικό πέραν της αντίληψης που έχει η ομάδα και coach.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας, έχουν μπει για τα καλά στο “τρυπάκι” του πρωταθλητισμού και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός του ότι βρίσκονται εντός όλων των στόχων. Άλλωστε όταν έχεις ήδη κατακτήσει αρκετούς τίτλους ως σύλλογος, ή μεμονωμένα ως τμήμα, τα τελευταία χρόνια η όρεξη… ανοίγει και ο σχεδιασμός μπαίνει σε διαφορετική οπτική.

Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού
Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού 2.033 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Θα αναρωτιόταν ωστόσο κάποιος αν η ομάδα χρήζει διορθωτικών κινήσεων τώρα που το πρόγραμμα θα είναι γεμάτο παιχνίδια που θα κρίνουν τη μοίρα της σεζόν, όμως αυτό είναι μια διαφορετική κουβέντα. Δεν θα ήταν κακό να ομολογήσουμε πως η προσθήκη ενός κεντρικού εφάμιλλης ποιότητας με του Πετρέα θα ήταν λανθασμένη, μιας και ο Ράνγκελ, χρειάζεται ανάσες ώστε να προσφέρει ξεκούραστος αυτά που ξέρει – και μπορεί- στα κρίσιμα ματς για το Τσάλεντζ Καπ και το Λιγκ Καπ.

Μην ξεχνάμε ότι ο κορεσμός του Βραζιλιάνου είναι μεγάλος δεδομένου του γεγονότος ότι έχει πάρει αρκετά παιχνίδια τον τελευταίο καιρό.

Αλλά ας ασχοληθούμε λίγο με το πρόγραμμα και με το τι έκανε πέρυσι τέτοια εποχή η ομάδα.

Και όμως όσοι θυμούνται πέρυσι την ίδια περίοδο ο Παναθηναϊκός γνώριζε δύο διαδοχικές ήττες για την 11η και 12η αγωνιστική της Volley League από τον Φοίνικα (3-0 στη Σύρο) και τον ΠΑΟΚ (3-1 στον Άγιο Θωμά). Το πρόγραμμα ωστόσο ήταν λίγο πιο… πίσω αφού δεν υπήρχαν και οι πρώιμες καλοκαιρινές υποχρεώσεις της Εθνικής για το Ευρωβόλεϊ και έτσι η ανασύνταξη μπορούσε να γίνει με πιο βραδυκίνητα.

Το ρόστερ ήταν αρκετά διαφορετικό συγκριτικά με τη φετινή σεζόν και ειδικότερα μπροστά ακριβώς από το φιλέ, ο Παναθηναϊκός παροπλιζόταν με τον “πύργο” ύψους 2.14, Σάσο Στάλεκαρ. Στα άκρα υπήρχαν ο Θανάσης Πρωτοψάλτης, ο Αλέξανδρος Ράπτης, ο Μπραμ Φαν ντε Ντρις και ο Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, οι οποίοι τη φετινή σεζόν έχουν αντικατασταθεί από τους πρωτοκλασάτους Κόβαρ, Ερναντές, Φράγκο.

Όσον αφορά τις ομάδες που αντιμετώπιζε πέρυσι ο Παναθηναϊκός, θα πρέπει να γίνει μια διαφορετική προσέγγιση. Ενδεικτικά, ο Παναθηναϊκός φέτος έχει την ικανότητα να μην… υποφέρει από κάποιον “κακό δαίμονα” όπως είχε συμβεί πέρυσι με τον Φοίνικα Σύρου τον οποίο “καθάρισε” στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ. Στο κρισιμότερο δηλαδή διασταύρωμα της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. Αντίθετα φέτος, έχει γνωρίσει μόλις δύο ήττες εντός Ελλάδος, την τρίτη αγωνιστική από τον φορμαρισμένο και εξαιρετικό, αν μη τι άλλο Μίλωνα, αλλά και μια απρόσμενη, από τον Πήγασο στην Πολίχνη με 3-2.

Στην Ευρώπη, η πορεία φαντάζει ονειρεμένη όπως ακριβώς είχε συμβεί και την περασμένη χρονιά, όταν το… τρένο σταμάτησε επάνω στην υπερδύναμη Χάλκμπανκ, ενώ φέτος ο δρόμος προς την κορυφή θα περάσει έπειτα από διπλά ματς πάνω από τον Ολυμπιακό. Και αν κανείς αναλογιστεί την προϊστορία στα εκτός Ελλάδος ματς απέναντι στον “αιώνιο” αντίπαλο και ανατρέξει στα πρόσφατα παιχνίδια με εκείνον θα δει ότι το ηθικό μπορεί να ανέβει στα ουράνια.

Εν κατακλείδι, ο Παναθηναϊκός έχει βγάλει τη σοβαρότητα που απαιτούν οι στόχοι του τη δεδομένη στιγμή. Με πέντε ντέρμπι να έπονται σε ενάμισι μήνα και με ένα βατό πρόγραμμα στο πρωτάθλημα από εδώ και στο εξής μέχρι τα play off, η ομάδα μπορεί να πάρει τις απαιτούμενες ανάσες, να διαχειριστεί όσα προβλήματα υπάρχουν- αν υπάρχουν- και να βάλει πλώρη προς το απόλυτο “5 στα 5” των τροπαίων που θα φέρει και την απαιτούμενη από τους υπόλοιπους αντιπάλους αναγνωρισιμότητα αλλά και τον πρέποντα σεβασμό.

Υπομονή, στήριξη και τα καλύτερα έπονται.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.