ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Παναθηναϊκός: Τα αίτια της βαριάς ήττας από τον ΠΑΟΚ (vid)

O Παναθηναϊκός γνώρισε βαριά ήττα με 3-0 από τον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο και το Panathinaikos24.gr αναλύει τα αίτια της ήττας.

Παναθηναϊκός: Τα αίτια της βαριάς ήττας από τον ΠΑΟΚ (vid)

Ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για το Κύπελλο, ηττήθηκε και στο πρωτάθλημα στην Λεωφόρο. Σε ένα ματς που ήταν από την αρχή must win . Σε ένα παιχνίδι που έπρεπε να πάρει για να διατηρήσει την διαφορά των 4 βαθμών από την δεύτερη ΑΕΚ.

Ωστόσο τίποτα δεν πήγε καλά. Το τριφύλλι δέχτηκε ένα γκολ στο τέλος του πρώτου μέρους, το οποίο προήλθε από ατομικά λάθη. Στην επανέναρξη του αγώνα και ενώ όλοι πίστευαν ότι η ομάδα θα μπει δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, δέχτηκε γκολ στα 15 δευτερόλεπτα. Λίγα λεπτά αργότερα ήρθε και το 3-0 που έβαλε ταφόπλακα.

H εικόνα της ομάδας από το πρώτο γκολ και μετά ήταν απαράδεκτη. Οι παίκτες έδειχναν να μην έχουν τα ψυχικά αποθέματα η κατάρρευση ήρθε.

Ωστόσο πάμε να δούμε αναλυτικά τα αίτια της βαριάς ήττας από τον ΠΑΟΚ:

1) Ατομικά λάθη

Ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ έκανε όσα ατομικά λάθη είχε κάνει σχεδόν σε όλα τα ματς που έχει δώσει μέχρι σήμερα. Στο πρώτο γκολ ο Χουάνκαρ αντί να διώξει την μπάλα την στρώνει στον Κωνσταντέλια και μετά από μια διπλή κόντρα η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα. Στο δεύτερο γκολ, αρχικά ο Χουάνκαρ χάνει πάλι τον παίκτη του και τα στόπερ δεν αντιδρούν σωστά. Στο τρίτο γκολ μια ασυνεννοησία του Χουάνκαρ με τον Βέρμπιτς έστρωσε την μπάλα στον Κωνσταντέλια που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

2) Ψυχολογική κατάρρευση

Ο Παναθηναϊκός στα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα είχε ορισμένες καλές στιγμές, αλλά και πάλι αμυντικά δεν πατούσε καλά. Με το που μπήκε όμως το γκολ η ομάδα φαινόταν ότι δεν μπορούσε να συνέλθει. Ειδικά μετά το δεύτερο γκολ στα πρώτα 15 δευτερόλεπτα του β΄μέρους το τριφύλλι έδειξε ότι δεν μπορούσε να αντιδράσει. Όπως και έγινε. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα μετά το δεύτερο γκολ του Τάισον.

3) Έλλειψη λύσεων

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με σχεδόν ίδια ενδεκάδα (έγιναν τρεις αλλαγές) χθες σε σχέση με το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο. Το τριφύλλι μετά και τους τραυματισμούς που είχε μεσούσης της σεζόν δεν έχει παίκτες από τον πάγκο να φέρει, οι οποίοι να μπορούν  αλλάξουν την ροή του αγώνα. Οι μεταγραφές έχουν καθυστερήσει και αν δεν υπάρξει άμεση ενίσχυση το πρόβλημα θα είναι μεγάλο.

4) Κακή αμυντική λειτουργία

Ένα από μεγάλο ατού του Παναθηναϊκού στον πρώτο γύρο είναι ότι δεχόταν γκολ με το σταγονόμετρο. Στον δεύτερο γύρο λοιπόν και στις μισές σχεδόν αγωνιστικές έχει δεχτεί παραπάνω τέρματα σε σχέση με όσα δέχτηκε στον πρώτο γύρο. Στο χθεσινό ματς με τον ΠΑΟΚ από την άλλη δέχτηκε 3 γκολ και η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε να δεχτεί και παραπάνω. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι είχε και δύο δοκάρια ο φιλοξενούμενος.

5)Πρόβλημα στο κομμάτι της ανάπτυξης

Ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς έχει ως βασικό του ατού την καλή κυκλοφορία της μπάλας. Στο χθεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ το τριφύλλι δεν μπορούσε να αλλάξει δύο πάσες. Για την ακρίβεια οι παίκτες έδειχναν να μην έχουν καθαρό μυαλό για να σπάσουν το πρέσινγκ που έκανε ο ΠΑΟΚ. Από εκεί λοιπόν ξεκίνησε όλο το πρόβλημα.

Όλα αυτά συντέλεσαν ώστε να έρθει η ήττα από τον ΠΑΟΚ. Φυσικά όλα αυτά πρέπει να διορθωθούν, προκειμένου να παραμείνει η ομάδα στην κορυφή.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.