ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Παναθηναϊκός: Στην 10άδα των μπλοκέρ της Basket League ο Παπαγιάννης

Στη 10άδα των παικτών με τα περισσότερα κοψίματα στην Basket League βρίσκεται ο Γιώργος Παπαγιάννης μετά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στο Λαύριο.

Παναθηναϊκός: Στην 10άδα των μπλοκέρ της Basket League ο Παπαγιάννης

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε το νικηφόρο σερί του στην Basket League αφού αυτή που σημείωσε επί του Λαυρίου Megabolt ήταν η έκτη συνεχόμενη και αυτό είναι το μεγαλύτερο σερί του στη σεζόν αφού είχε φτάσει μέχρι τις πέντε. Μέσα από αυτή τη νίκη προέκυψε ένα ξεχωριστό επίτευγμα για τον Γιώργο Παπαγιάννη.

Ο αρχηγός των «πράσινων» μπήκε στη 10άδα των κορυφαίων μπλοκέρ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93) αφού έφτασε τα 194 κοψίματα και ξεπέρασε τον Τόνι Κόστνερ που μέτρησε 193 στις πέντε σεζόν του στην Ελλάδα (1992-97) με Σπόρτιγκ (τρεις σεζόν), ΑΕΚ και Παπάγου.

Ο Αμερικανός είχε φτάσει σε αυτόν τον αριθμό κοψιμάτων σε 133 αγώνες (1,45 μέσος όρος) ενώ ο Γιώργος Παπαγιάννης χρειάστηκε 162 αγώνες (0,82 μέσος όρος). Είναι θέμα χρόνου πια για τον διεθνή σέντερ, να γίνει ο 10ος στην ιστορία της Basket League που θα φτάσει τα 200 κοψίματα.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 48.063 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παπαγιάννης «σκαρφάλωσε» παράλληλα, μέσα από το παιχνίδι του Λαυρίου και σε δύο ιστορικές λίστες του Παναθηναϊκού…

*Με τα έξι ριμπάουντ που μάζεψε, έγινε ο 9ος ριμπάουντερ στην ιστορία των «πράσινων» στην Basket League αφού έφτασε τα 847 και ξεπέρασε τον Νικ Καλάθη που είχε 841.

*Τέσσερα από αυτά τα ριμπάουντ ήταν επιθετικά και με αυτά έφτασε τα 272 και έγινε ο 7ος της σχετικής λίστας του Παναθηναϊκού στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Ο διεθνής σέντερ ξεπέρασε σε αυτή τη λίστα τον Ντίνο Ράτζα που είχε 268 επιθετικά ριμπάουντ στη διετία 1997-99.

Κατά τα άλλα για τον Παναθηναϊκό…

*Ο άνθρωπος που έκρινε το παιχνίδι σημειώνοντας το νικητήριο καλάθι του Παναθηναϊκού, Πάρις Λι, σημείωσε την κορυφαία επίδοση του στον συντελεστή ασίστ/λαθών (+6).

Ο Αμερικανός γκαρντ ισοφάρισε παράλληλα το ατομικό ρεκόρ του στην «οικονομία» με συντελεστή +9 αφού είχε επτά ασίστ, τρία λάθη και ένα λάθος. Στην ίδια επίδοση είχε φτάσει εντός έδρας με την ΑΕΚ.

*Ο Ντουέιν Μπέικον βοήθησε σημαντικά στην επίτευξη της δύσκολης νίκης με τα 6/9 τρίποντα του. Αυτή ήταν η 26η επίδοση 6+ εύστοχων τριπόντων στην ιστορία του Παναθηναϊκού στην Basket League.

Ο Αμερικανός σημείωσε την πέμπτη επίδοση 66,6%+ στα τρίποντα μεταξύ των παικτών που έμειναν χωρίς στατιστικό λάθος.

*Σε ένα παιχνίδι με λιγοστά λάθη ο Παναθηναϊκός έκανε τα λιγότερα. Είχε μόλις πέντε και ισοφάρισε το ρεκόρ της φετινής Basket League αφού σε αυτήν την επίδοση είχε μείνει και ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος με τον Απόλλωνα Carna. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση της τελευταίας τετραετίας για τους «πράσινους» αφού θα πρέπει να γυρίσουμε στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό της περιόδου 2018-19, για να βρούμε ανάλογη ή μικρότερη. Τότε είχαν τέσσερα μόλις λάθη.

*Ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη αν και βρέθηκε πίσω ακόμη και με 10 πόντους, έστω και νωρίς στο παιχνίδι (25-15 στο 9:18). Αυτή ήταν η 8η ανατροπή διψήφιας διαφοράς στη φετινή Basket League.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.