ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Το «κακό αγωνιστικό φεγγάρι» του Σένκεφελντ και η σύγχυση της άμυνας

Το κακό αγωνιστικό βράδυ της Κυριακής του Ολλανδού στόπερ, η πρώτη κόκκινη στο πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκό και η σύγχυση στα μετάπισθεν. Το Panathinaikos24.gr αναλύει.

Το «κακό αγωνιστικό φεγγάρι» του Σένκεφελντ και η σύγχυση της άμυνας

Ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Κυριακής γνώρισε μια από τις πιο βαριές ήττες της ιστορίας του από τον ΠΑΟΚ στην έδρα του, με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές του να είναι εκτός κλίματος και φανερά επηρεασμένοι.

Ένας απ΄ αυτούς ήταν και ο Ολλανδός στόπερ, με αποκορύφωμα το σκληρό τάκλιν στο 90΄ πάνω στον Μπίσεσβαρ αντικρίζοντας την κόκκινη κάρτα, σε ένα χρονικό διάστημα που τα πάντα είχαν κριθεί. Παρεμπιπτόντως, αυτή η κόκκινη κάρτα, ήταν και η πρώτη για τον Παναθηναϊκό τη φετινή σεζόν.

Ο Σένκεφελντ ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τον Ολιβέϊρα το βράδυ της Κυριακής, ήταν εκνευρισμένος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και σε καμία περίπτωση δεν ήταν ο «βράχος» και η «ήρεμη» δύναμη του «τριφυλλιού», όπως έχουμε συνηθίσει τη φετινή σεζόν.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 1.320 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κάτι η βαριά ήττα και το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα στο δεύτερο μισό της σεζόν, αλλά και η αμυντική δυσλειτουργία που δείχνει ο Παναθηναϊκός σε όλα τα ματς του Ιανουαρίου, φαίνεται πως έχουν επηρεάσει ένα από τα πιο σημαντικά «γρανάζια» της ομάδας.

Ο Ολλανδός έχει τεράστιο μερίδιο επιτυχίας σε ότι έχει καταφέρει να πετύχει ο Παναθηναϊκός μέχρι και τη διακοπή του Μουντιάλ, αλλά για την ώρα μοιάζει εντελώς εκτός ρυθμού, κλίματος κάτι απόλυτα δικαιολογημένο.

Όλοι δικαιούνται να έχουν αυτό που λέμε «κακή μέρα στη δουλειά» και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς να ψέξει και να αμφισβητήσει τις ικανότητες του Ολλανδού και ότι έχει προσφέρει στο «τριφύλλι». Θεωρώντας φυσιολογική την εικόνα του, ο Σένκεφελντ ουδέποτε έδωσε δικαιώματα για την αγωνιστική του εικόνα. Η μόλις δεύτερη κόκκινη που έχει δεχθεί στην καριέρα του στον Παναθηναϊκό το αποδεικνύουν.

Απόλυτα φυσιολογική ήταν και η αντίδραση της ομάδας. Το πρόστιμο στον παίκτη για την κόκκινη κάρτα, έρχεται σε ένα χρονικό διάστημα που θα τον ταρακουνήσει, καθώς μην ξεχνάμε πως ο Σένκεφελντ την Κυριακή φορούσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού και η συμπεριφορά του δεν ήταν η πρέπουσα και αυτή που αρμόζει σε έναν «κάπτεν».

Ας ελπίσουμε πως η απουσία από το γήπεδο την προσεχή Πέμπτη, ταρακουνήσει το μυαλό του ποδοσφαιριστή, καθώς το χρονικό διάστημα είναι κρίσιμο και θα πρέπει να αναλογιστεί και εκείνος την ευθύνη που έχει, πρώτον σαν ένας εκ των αρχηγών της ομάδας, αλλά και δεύτερον σαν το σημαντικό κομμάτι της αμυντικής τετράδας του Παναθηναϊκού.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.