ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Ντάνιελ Μαντσίνι: Το κομμάτι του παζλ που έψαχνε ο Ιβάν για τον Παναθηναϊκό!

O Παναθηναϊκός κινήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα και έκανε δικό του για τα επόμενα τρία χρόνια τον Ντάνιελ Μαντσίνι από τον Άρη, προσθέτοντας στο δυναμικό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έναν ποδοσφαιριστή που είχε ανάγκη εδώ και καιρό. Το panathinaikos24.gr αναλύει.

Ντάνιελ Μαντσίνι: Το κομμάτι του παζλ που έψαχνε ο Ιβάν για τον Παναθηναϊκό!

Η τρίτη χειμερινή προσθήκη του Παναθηναϊκού είναι γεγονός καθώς ο Ντάνιελ Μαντσίνι θα φοράει τη φανέλα με το τριφύλλι για τα επόμενα τρία χρόνια. Οι «πράσινοι» κινήθηκαν κάτω από άκρα μυστικότητα και με κινήσεις προσεγμένες και αθόρυβες  έκαναν δικό τους έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος αναμένεται να παίξει κομβικό ρόλο στο ρόστερ αλλά και να δώσει τις λύσεις που ψάχνει επιθετικά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Τι έχει κάνει όμως ο Αργεντινός στη μέχρι τώρα καριέρα του, ποια τα κύρια χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του και τι αναμένεται να προσφέρει; Το panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει το νέο μεταγραφικό απόκτημα  που θα λύσει προβλήματα και θα τονώσει επιθετικά την ομάδα στο πιο καθοριστικό σημείο της σεζόν.

H Nιούελς που τον έκανε… άντρα και η Οσέρ ποδοσφαιριστή

Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού!
Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού! 849 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Καλοκαίρι του 2015 και ο Ντάνιελ Μαντσίνι παίρνει «προαγωγή» από τη δεύτερη ομάδα της Νιούελς Ολ Μπόις στην πρώτη έπειτα από εισήγηση του τότε προπονητή της Λούκας Μπεράρντι. Ο 18χρονος επιθετικός προπονείται σκληρά και οι κόποι του αποφέρουν καρπούς στις 15 Ιουλίου της ίδιας χρονιάς όταν ξεκινά βασικός στην αναμέτρησης της 16ης αγωνιστικής κόντρα στη Ρασίνγκ έχοντας ρόλο κεντρικού χαφ περνώντας ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο στο 69ο λεπτό.

Η Νιούελς επικράτησε 3-0 με δύο γκολ του Νάτσο Σκόκο και ένα του Μάρτιν Τόνσο, όμως ο πρώτος στόχος για τον νεαρό από τον Τρανσίτο είχε ήδη επιτευχθεί, καθώς οι σκληρές προπονήσεις και οι υπόλοιπες 15 εμφανίσεις του άφησαν πολλές υποσχέσεις, με τους ανθρώπους της Νιούελς να βλέπουν στο πρόσωπο του ένα νέο περουσιακό στοιχείο το οποίο θα απέφερε χρήματα στο ταμείο. Όπως και εν τέλει συνέβη.

Έπειτα από 1024 αγωνιστικά λεπτά και δύο γκολ η γαλλική Μπορντό πληρώνει 1,5 εκατ. ευρώ στην Νιούελς για να κάνει δικό της τον Μαντσίνι τον Ιούλιο του 2017 χωρίς να καταγράψει συμμετοχή  μέχρι τότε τον στέλνει με τη μορφή δανεισμού στην Τουρ της Ligue 2, ώστε να εξοικειωθεί με την γαλλική πραγματικότητα. Εκεί ο Μαντσίνι δείχνει το ταλέντο του καθώς καταγράφει 30 συμμετοχές εκ των οποίων οι 19 στη βασική ενδεκάδα ενώ μεταξύ άλλων σκοράρει τρεις φορές και μοιράζει ισάριθμες ασίστ.

Παρόλα ταύτα τα κατορθώματα του δεν φαίνεται να συγκινούν τον τότε προπονητή της Μπορντό και σημερινό ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής, Γκουστάβο Πογιέτ ο οποίος μετά από την καλοκαιρινή προετοιμασία ζητά από τη διοίκηση να τον παραχωρήσει δανεικό.

Τότε «σκάει» η πρόταση της ιστορικής Οσέρ, η οποία γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως να αξιοποιεί νεαρούς και ελπιδοφόρους προπονητές καθώς ως σύλλογος αποτελεί ένα από τα κορυφαία εργοστάσια παραγωγής ταλέντων στη χώρα διαχρονικά. Στο «Αμπέ Ντεσάν» ο Μαντσίνι θα… βγάλει μάτια μιας και η εμπιστοσύνη που του έδειξε ο προπονητής των «Ικονέ» Πάμπλο Κορεά των έχρησε ως τον απόλυτο πρωταγωνιστή της ομάδας και αυτό δεν άλλαξε ούτε όταν ανέλαβε χρέη υπηρεσιακού προπονητή ο Σεντρίκ Ντορί.

Ενδεικτικά σε 39 συμμετοχές με την Οσέρ, ο Μαντσίνι κατέγραψε συνολικά 2534 αγωνιστικά λεπτά πετυχαίνοντας έξι γκολ και μοιράζοντας τέσσερις ασίστ. Η λήξη του δανεισμού του δεν μονιμοποίησε τη θέση του στην Οσέρ καθώς τα οικονομικά προβλήματα του συλλόγου αλλά και οι απαιτήσεις της Μπορντό ( στην οποία και άνηκε) τον ανάγκασαν να επιστρέψει στο «Μαμούτ Ατλαντίκ».

Ούτε τότε ήρθε ωστόσο η καθιέρωση, καθώς ο Μαντσίνι μέσα στην τοξική κατάσταση μιας ομάδας που κινδύνευε με το φάσμα του υποβιβασμού μπήκε στο… ψυγείο για έναν χρόνο ώσπου ήρθε ο Άρης.

Οι παραστάσεις με τον Άρη και το απόγευμα που «πλήγωσε» τον Παναθηναϊκό

Έχουν περάσει τρία χρόνια και πέντε μήνες από την ημέρα που ο Άρης αποκτούσε τον Ντάνιελ Μαντσίνι από την Μπορντό έναντι 500 χιλ. ευρώ και όλα φαντάζουν να έχουν γίνει πολύ γρήγορα σαν ο χρόνος να ταξίδεψε με ταχύτητα φωτός.

Ο Αργεντινός δεν ήταν από την πρώτη στιγμή το «Α και το Ω» για την ομάδα της Θεσσαλονίκης όμως όταν… γκάζωσε όλοι μιλούσαν για έναν ηγέτη που θα έφτανε τους «κίτρινους» σε άλλο επίπεδο.

Έξι προπονητές πέρασαν από τον Άρη κατά τη διάρκεια αυτών των ετών και ο Μαντσίνι επί ημερών Άκη Μάντζου κατέγραψε τις σημαντικότερες και πιο σπουδαίες, αν μη τι άλλο, εμφανίσεις του στην Ελλάδα. Συνολικά 7563′ αγωνιστικά λεπτά – ή αλλιώς 122 συμμετοχές- 14 γκολ και 18 ασίστ ήταν ο απολογισμός του με τους Θεσσαλονικείς οι οποίοι δεν τον εκτίμησαν σωστά.

Μέσα σε όλα αυτά τέθηκε αντιμέτωπος σε 10 ματς με τον Παναθηναϊκό και η αλήθεια είναι ότι τον… πλήγωσε ανεπανόρθωτα τη μια φορά. Ήταν Οκτώβριος του 2020 όταν το «τριφύλλι»  του… αλησμόνητου Ντάνι Πογιάτος, υποδεχόταν τον Άρη του Άκη Μάντζιου στο ΟΑΚΑ για την 4η αγωνιστική της Super League. Η αποκαρδιωτική εμφάνιση της ομάδας, είχε ως αποτέλεσμα την ήττα με σκορ 1-0 με το γκολ του Αργεντινού στο 25′.

Ενδεικτικά απέναντι στον Παναθηναϊκό ο Μαντσίνι είχε φύγει τέσσερις φορές χαμογελαστός και ισάριθμες με σκυμμένο το κεφάλι, ενώ δύο παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

Να σημειωθεί ότι στο τελευταίο… συναπάντημα των δύο ομάδων για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της φετινής σεζόν, ο 26χρονος Αργεντινός δεν ήταν στην αποστολή καθώς είχαν ήδη ξεκινήσει τα προβλήματα με τον σύλλογο της συμπρωτεύουσας.

Αυτά που θα προσφέρει

Και πάμε τώρα στα σοβαρά! Σε αυτά δηλαδή που απασχολούν περισσότερο τον κόσμο του Παναθηναϊκού και σε εκείνα που πρόκειται να προσφέρει ο Μαντσίνι.
Η προσθήκη του στην ομάδα μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς ο παίκτης έχει όλα τα στοιχεία εκείνα που χρειάζεται ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς για το μεσοεπιθετικό κομμάτι. Ειδικότερα αν βάλει κανείς στην εξίσωση τις διαδοχικές κακές εμφανίσεις του Βέρμπιτς, το ντεφορμάρισμα του Παλάσιος αλλά και τον τραυματισμό του Αϊτόρ ο οποίος έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στη συνοχή της ομάδας.
Για να καταλάβουμε πόσο χρήσιμη είναι η μεταγραφή θα πρέπει να κοιτάξουμε τις θέσεις στις οποίες αγωνίζεται ο Μαντσίνι. Πράγματι, ο Αργεντινός είναι ένας πολυθεσίτης ποδοσφαιριστής που μπορεί να αγωνιστεί με άνεση και στις τρεις θέσεις πίσω από το φορ αλλά και υπό συνθήκες μπορεί να καλύψει και τον ρόλο αυτού αλλά ως «ψευτοεννιάρι».

Τα κύρια χαρακτηριστικά του όπως πολλοί θα έχουν παρατηρήσει από τη θητεία του στην Ελλάδα, είναι η ταχύτητα, η καλή τεχνική κατάρτιση αλλά και η εκρηκτικότητα, στοιχείο το οποίο λείπει τον τελευταίο καιρό από την ομάδα.

Το σίγουρο είναι πως αυτά που θα πάρει ο Μαντσίνι από τον Παναθηναϊκό αλλά και ο ίδιος ο σύλλογος από τον παίκτη θα είναι περισσότερα από τα χρήματα τα οποία επενδύθηκαν ώστε να ντυθεί στα «πράσινα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.