ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Όλα για το πρωτάθλημα

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε απέναντι στον ΠΑΟΚ με γρήγορο γκολ του Τσέριν (18΄), έψαχνε με υπομονή το δεύτερο, αλλά μια άτυχη στιγμή σε χέρι του Σλοβένου έφερε πέναλτι και το τελικό 1-1 (78΄). Η προσοχή πλέον στραμμένη στη μάχη του πρωταθλήματος, αρχής γενομένης από την Τριπολη

Όλα για το πρωτάθλημα

Το ματς Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Σε αντίθεση με το παιχνίδι του πρωταθλήματος, το τριφύλλι έδειχνε πάθος στον αγωνιστικό χώρο. Μόλις στο 5ο λεπτό του αγώνα, ο Παλάσιος έκανε το γύρισμα, με το σουτ του Τσόκαϊ να το μπλοκάρει ο Κοτάρσκι.

Το ματς είχε πολλές δυνατές μονομαχίες από την αρχή του. Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα, με την γυριστή κεφαλιά του Ολιβέιρα πέρασε άουτ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν άλλη μία καλή στιγμή, με τον Ζίβκοβιτς να κάνει το πλασέ, αλλά την μπάλα να περνάει άουτ. Στο 18ο λεπτό του αγώνα ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Μπερνάρ πέρασε μια υπέροχη μπαλιά στον Τσέριν, ο οποίος με πανέμορφο σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ για το τριφύλλι, που έψαχνε άλλο ένα για να φέρει την υπόθεση πρόκριση στα ίσα.

Το γκολ έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ψυχολογία στους πράσινους, οι οποίοι είχαν σε πολύ καλή βραδιά τους Βαγιαννίδη – Πούχατς αλλά και τους Τσόκαί – Τσέριν. Ο ΠΑΟΚ έπαιζε δυνατά όπως και ο Παναθηναϊκός, ωστόσο η διαφορά ήταν ότι ο διαιτητής έδινε κίτρινες στο τριφύλλι ενώ στον ΠΑΟΚ όχι. Οι φιλοξενούμενοι είχαν σε 2-3 φάσεις καλές προϋποθέσεις, ωστόσο δεν μπόρεσαν να απειλήσουν.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 37.513 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους για τον Παναθηναϊκό. Ο Μπερνάρ έφυγε στην αντεπίθεση, πάσαρε στον Σπόραρ, αλλά το σουτ του τελευταίου ήταν πολύ κακό και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Γιοβάνοβιτς να ρίχνει στο ματς τον Μαντσίνι -που έκανε ντεμπούτο- αντί του Τσόκαϊ, ως αριστερό εξτρέμ, περνώντας παράλληλα τον Μπερνάρ πίσω από τον Σπόραρ, στο 4-2-3-1 πλέον. Ενώ ο Λουτσέσκου «απάντησε» βάζοντας τον Σβαμπ στη θέση του Αουγκούστο, χωρίς όμως να αλλάξει σχηματισμό.

Εντός γηπέδου, οι δυνατές μονομαχίες συνεχίστηκαν, με τον ΠΑΟΚ να σκοράρει με τον Νάρεϊ από σέντρα του Κωνσταντέλια από αριστερά, στο 52’, αλλά να είναι -και με… γυμνό μάτι- οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης και με τη χρήση VAR το γκολ να ακυρώνεται.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιοβάνοβιτς έριξε στη μάχη τον Μαντσίνι αντί του Τσόκαϊ, φέρνοντας τον Μπερνάρ στον άξονα, κι ο Λουτσέσκου τον Σβαμπ αντί του Αουγκούστο.

Στο 54’ μάλιστα ο Μαντσίνι λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ, αλλά η κεφαλιά που έπιασε μετά από σέντρα του Βαγιαννίδη έφυγε άουτ.

Είκοσι λεπτά αργότερα (74’) ο Ινγκασον σούταρε μέσα από την περιοχή κι ο Σάντσες έδιωξε σωτήρια, αλλά στο κόρνερ που ακολούθησε η κεφαλιά του Σβαμπ βρήκε στο χέρι του Τσέριν και μέσω του VAR ο διαιτητής έδειξε το πέναλτι.

Ο Ολιβλέιρα ανέλαβε την εσχάτη των ποινών κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας για τον ΠΑΟΚ σε 1-1 στο 78’ και κλειδώνοντας ουσιαστικά την πρόκριση στα ημιτελικά για τον δικέφαλο.

Ο Πορτογάλος στράικερ μάλιστα πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς, επιχειρώντας να κρεμάσει τον Λοντίγκιν με εντυπωσιακό σκαφτό στο 87’ αλλά η μπάλα «έγλυψε» το οριζόντιο δοκάρι.

Το μόνο που άλλαξε μέχρι το φινάλε ήταν ότι στο 90’ ο Τόμας αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη μετά από παρέμβαση του VAR.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σάρλια, Κουρμπέλης (66’ Σάντσες), Σάρλια, Πούχατς (80’ Χουάνκαρ), Τσόκαϊ (46’ Μαντσίνι), Πέρεθ, Τσέριν, Παλάσιος (80’ Κλέινχεσλερ), Σπόραρ, Μπερνάρ (65’ Ιωαννίδης).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου / 4-2-3-1): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ινγκασον, Κουλιεράκης, Σοάρες (85’ Βιεϊρίνια), Ντάντας, Αουγκούστο (46’ Σβαμπ), Νάρεϊ (79’ Τάισον), Κωνσταντέλιας (88’ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (87’ Τόμας).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.