ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συνεντεύξεις

Φράγκος στο P24.GR: «Δεν ξέρει κανείς το «ταβάνι» αυτής της ομάδας – Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο να πάρουμε και τους πέντε τίτλους»!

Ο Ανδρέας Φράγκος στον απόηχο της πρόκρισης του Παναθηναϊκού στα ημιτελικά του Challenge Cup, ανέλυσε τις σκέψεις του για τη φετινή σεζόν, την ομάδα που είναι μέσα σε όλους τους στόχους της και επισήμανε πως αυτό το σύνολο έχει δυναμική και θέλει να κατακτήσει τα πάντα.

Φράγκος στο P24.GR: «Δεν ξέρει κανείς το «ταβάνι» αυτής της ομάδας - Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο να πάρουμε και τους πέντε τίτλους»!

Ο Ανδρέας Φράγκος μίλησε στο Panathinaikos24.gr για την πρόκριση του Παναθηναϊκού στα ημιτελικά του Challenge Cup, ανέλυσε την εικόνα που είχε το «τριφύλλι» στο ζευγάρι των αγώνων κόντρα στην Όριον, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του πως οι «πράσινοι» εφόσον βγάλουν εις πέρας το δύσκολο πρόγραμμα και πάρουν τις απαραίτητες ανάσες, τότε θα παρουσιαστούν καλύτεροι σε όλους τους τομείς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Panathinaikos24.gr

Για την πρόκριση στο «χρυσό» σετ επί της Όριον:

«Ήταν πολύ δύσκολη, διότι δεν μπορέσαμε να περιορίσουμε τα επιθετικά ατού της Όριον. Οι Ολλανδοί παρουσιάστηκαν «διαβασμένοι», μας αιφνιδίασαν «χτυπώντας» τις αδυναμίες μας στην υποδοχή και περιόρισαν τον χώρο δράσης μας.

Νομίζω πως και εμείς παρουσιαστήκαμε λιγάκι ασταθείς σε ότι αφορά το μπλοκ και την επίθεση. Όλα αυτά δημιούργησαν εκνευρισμό μέσα την ομάδα και γι΄ αυτό φτάσαμε να κρίνεται η ύπαρξή μας στο «χρυσό» σετ. Εκεί δείξαμε ποιότητα. Σβήσαμε από το μυαλό μας ότι είχε εμφανιστεί στα προηγούμενα τρία και μπορέσαμε να πάρουμε τη σημαντική πρόκριση.

Για την πορεία του Παναθηναϊκού που πάει να κάνει κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του ελληνικού βόλεϊ, διεκδικώντας πέντε τρόπαια:

«Δεν υπάρχει ταβάνι γι΄ αυτή την ομάδα που έχει δημιουργηθεί. Κανείς δεν το γνωρίζει. Σίγουρα είμαστε ομάδα με μεγάλη δυναμική. Είμαστε όλοι μας αφοσιωμένοι σε όλους του στόχους. Είναι πολύ δύσκολο να πετύχουμε το 5χ5 σε ότι αφορά διεκδικήσεις και τρόπαια και αυτό γιατί έχουμε πάρα πολλά παιχνίδια ακόμα.

Καλώς ή κακώς θα έρθει και η κούραση όπως στο δεύτερο ματς κόντρα στην Όριον. Είμαστε μέσα σε όλα, ωστόσο όλα τα παιχνίδια έχουν τη σημασία τους και κοιτάμε το κάθε ένα ξεχωριστά ώστε να ξέρουμε που βαδίζουμε σαν σύνολο».

Για τα ματς υψηλών απαιτήσεων που έχουν παίξει ως τώρα και αν έχουν διαμορφώσει το χαρακτήρα της ομάδας:

«Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό που είπατε. Δεν έχουμε πολύ χρόνο να διαχειριστούμε το κορμί μας και να δουλέψουμε στα πράγματα που υστερούμε. Πολλές φορές ως τώρα δεν είχαμε χρόνο ούτε για ανάσα. Κοιτάμε ανάλογα τις συνθήκες να δουλέψουμε και να βελτιώσουμε κάποια πράγματα και αδυναμίες που τυχόν εμφανίζονται. Αναλύουμε κάθε αντίπαλο και σύμφωνα με τα δεδομένα του δουλεύουμε πάνω σε αυτόν αλλά και για να βελτιωθούμε εμείς.

Θεωρώ όμως, πως τα ανταγωνιστικά παιχνίδια και αυτά που είναι υψηλών απαιτήσεων, είναι αυτά που διαμορφώνουν και την ομάδα μας αλλά και την πορεία μας. Είπαμε από την αρχή πως θα κάνουμε ένα πρώτο γύρο νορμάλ ώστε να δέσουμε σαν σύνολο και να δούμε από το Δεκέμβριο και μετά τις αδυναμίες και τα προτερήματά μας. Κάτι το οποίο για την ώρα το έχουμε καταφέρει.

Στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, πλέον ξέρουμε ο ένας τον άλλο, ξέρουμε τον τρόπο που μπορούμε να παίξουμε και κοιτάμε να προσθέτουμε κάθε φορά και ένα νέο στοιχείο στους αγώνες μας. Γι΄ αυτό άλλωστε βλέπουμε και τα αποτελέσματα που έχουμε φέρει σε όλα τα ματς».

Για τον κόσμο που βρίσκεται πάντα κοντά στην ομάδα είτε παίζει στην έδρα της είτε εκτός:

«Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό να παίζω σε ένα γήπεδο πάντα γεμάτο, αλλά και να τους βλέπω και στα εκτός έδρας. Ήρθαν και δύσκολες στιγμές αλλά ο κόσμος παραμένει δίπλα μας. Θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα έχουμε καταφέρει ως σήμερα αλλά και γι αυτά που ακολουθούν. Τους θέλουμε δίπλα μας και στη συνέχεια».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ