ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Υποχρεωμένος να ανακάμψει και να τα δώσει όλα για το πρωτάθλημα

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό μετά τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ και την αναγκαία άμεση ανάκαμψη και επιστροφή στις νίκες.

Υποχρεωμένος να ανακάμψει και να τα δώσει όλα για το πρωτάθλημα

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό μετά τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ και την αναγκαία άμεση ανάκαμψη και επιστροφή στις νίκες.

*Ο Παναθηναϊκός έδωσε τη μάχη του χθες, αλλά δεν τα κατάφερε. Δεν ήταν, άλλωστε, και εύκολο να ανατραπεί το 2-0 του πρώτου παιχνιδιού. Τέτοια “καθαρά” σκορ και όταν έχεις απέναντί σου μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια “πρωταγωνιστεί” στο Κύπελλο, είναι σχεδόν καθοριστικά και σε καταδικάζουν ποδοσφαιρικά. Παρ’ όλα αυτά, το “τριφύλλι”, μετά τη βαριά ήττα στο πρωτάθλημα από τον “δικέφαλο του βορρά”, έβγαλε αντίδραση, ήταν καλύτερο για 65′ λεπτά, αλλά δεν είχε περισσότερη διάρκεια, ενώ για μια ακόμη φορά οι λεπτομέρειες δεν ήταν υπέρ του.

*Ένα πέναλτι από το πουθενά στο 78′ έδωσε την ευκαιρία στον σχεδόν ακίνδυνο χθες ΠΑΟΚ να ισοφαρίσει και κάπου εκεί να τελειώσει το θέμα πρόκρισης. Μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, ο Παναθηναϊκός έβγαλε ένταση και πλάνο στο παιχνίδι του, ευτύχησε να σκοράρει σχετικά νωρίς (18′) με τον κορυφαίο, αλλά και μοιραίο, Τσέριν και είχε 2-3 σημαντικές ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τέρματά του με κυριότερη αυτή του Σπόραρ λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου ημίχρονου.

*Η δουλειά δεν έγινε. Ο κάτοχος του τίτλου μένει εκτός συνέχειας κι αυτό σίγουρα “πονάει” την ομάδα. Το έχουμε τονίσει ξανά: Οι εποχές του “δεν έγινε και τίποτα” έχουν περάσει. Υπάρχουν απαιτήσεις και μάλιστα υψηλές. Συνεπώς, κάθε αποκλεισμός είναι αποτυχία και φυσικά φέρνει δικαιολογημένη στεναχώρια στην ομάδα και σε όλον τον Παναθηναϊκό οργανισμό. Ομως, ο χρόνος δε γυρίζει πίσω και μπροστά υπάρχει μια μεγάλη μάχη που αφορά το πρωτάθλημα.

*Ο Ιανουάριος που έχει βγάλει όλα τα προβλήματα του Παναθηναϊκού στη φόρα πλησιάζει στο τέλος του. Ας ελπίσουμε, αυτό να είναι και το τέλος του ντεφορμαρίσματος σε μεγάλο διάστημα, των κακών αποτελεσμάτων και της μεγάλης ατυχίας (δοκάρια, αβίαστα λάθη, λεπτομέρειες κατά του) για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ολα μετράνε. Από ένα “πάντρεμα” των παραπάνω, το “τριφύλλι” αποκλείστηκε στο Κύπελλο, γνώρισε βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, είχε δυο γκέλες με Ιωνικό και ΟΦΗ και έχασε τη διαφορά των 8 βαθμών στο πρωτάθλημα. Από εδώ και πέρα, όλα αυτά θα πρέπει να μείνουν πίσω και να μην επιστρέψουν ποτέ!

*Πλέον, κάθε παιχνίδι θα έχει και χαρακτήρα τελικού. Και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουν όλοι στην ομάδα. Κάθε εβδομάδα η συγκέντρωση θα πρέπει να είναι στα ύψη, οι πράσινοι οφείλουν να παρουσιαστούν ξανά σοβαροί και με το μαχαίρι στα δόντια στο γήπεδο και φυσικά να διορθώσουν τα λάθη τους και να βρουν νέους τρόπους ανάπτυξης, δημιουργίας και σκοραρίσματος. Στο τελευταίο η ενίσχυση με Μαντσίνι, Κλεϊνχέισλερ, μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω, τη στιγμή που περιμένουμε, εκτός απροόπτου, μια ακόμη κίνηση που θα αφορά εξτρέμ.

*Ο πρώτος “τελικός”, λοιπόν, είναι την ερχόμενη Δευτέρα στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα. Σε μια έδρα εξαιρετικά δύσκολη, στην οποία Ολυμπιακός και ΑΕΚ γκέλαραν και το “τριφύλλι” έχει αρνητική παράδοση, η κατάκτηση των τριών βαθμών είναι υποχρεωτική. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης. Βήμα – βήμα ο Παναθηναϊκός πρέπει να ορθοποδήσει, να βάλει πολύτιμους βαθμούς στο σακούλι του και να ανεβάσει ξανά την ψυχολογία του και το ηθικό του που τσαλακώθηκαν πολύ τον μήνα που διανύουμε.