ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Το αδιανόητο δεύτερο ημίχρονο του Λι κόντρα στη Ζαλγκίρις

Το Panathinaikos24.gr έψαξε και σας παρουσιάζει αναλυτικά τα πεπραγμένα του Πάρις Λι στο δεύτερο μέρος του αγώνα με τη Ζαλγκίρις.

Το αδιανόητο δεύτερο ημίχρονο του Λι κόντρα στη Ζαλγκίρις

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε εντυπωσιακή ανατροπή με επιμέρους σκορ 62-23 στο δεύτερο ημίχρονο του ματς με τη Ζαλγκίρις για την 21η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και επανήλθε στις νίκες (89-65), ενόσω ανέβηκε στο 8-13. Ο πλέον καθοριστικός παράγοντας της «πράσινης» αντεπίθεσης ήταν ο Πάρις Λι.

Ο βραχύσωμος γκαρντ ήταν σεληνιασμένος μετά την ανάπαυλα και πήρε από το χεράκι την ομάδα του Ράντονιτς και την καθοδήγησε μαεστρικά. Ο Λι πέτυχε 22 πόντους σε όλο το δεύτερο μέρος με εξαιρετικά ποσοστά: 3/4 δίποντα, 5/5 τρίποντα (τα περισσότερα εκ των οποίων πίσω από τα 7,5 μέτρα) και 1/2 βολές! Παράλληλα, μοίρασε 2 ασίστ, έκανε 3 κλεψίματα, κατέβασε ένα ριμπάουντ και δεν είχε ούτε ένα λάθος σε αυτό το διάστημα!

Μάλιστα, η στατιστική μάλλον… αδικεί τον 27χρονο, καθώς υπήρχαν 2-3 περιπτώσεις που από τη δική του ασφυκτική πίεση στους αντίπαλους περιφερειακούς ξεκίνησαν κλεψίματα του «τριφυλλιού», τα οποία πιστώθηκαν σε συμπαίκτες του. Αφήστε δε, που η τρομακτική ενέργεια που κατέθεσε στο παρκέ, δεν γίνεται να αποτυπωθεί σε αριθμούς.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 48.049 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός playmaker αγωνίστηκε για 18 συνεχόμενα λεπτά μετά την ανάπαυλα (!) και κατέγραψε 25 μονάδες στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης κατά τη διάρκεια του δευτέρου μέρους. Επίσης, το τρομερό της υπόθεσης είναι ότι ο Λι πέτυχε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο σχεδόν όσους πόντους είχε ολόκληρη η Ζαλγκίρις (22 έναντι 23) σε αυτό το διάστημα! Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ο Λι κατέγραψε ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα σε πόντους (24), σύστημα αξιολόγησης (27 μονάδες), εύστοχα δίποντα (4) και εύστοχα τρίποντα (5).

Η σημασία των επιτευγμάτων του 27χρονου γκαρντ αποκτά μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστούμε ότι στο πρώτο μέρος παρασύρθηκε στη μετριότητα της ομάδας του και είχε μόλις 2 πόντους και 2 λάθη. Συν τοις άλλοις, μέχρι πριν από αυτό το παιχνίδι εκτελούσε με μόλις 38% στα δίποντα (30/78) και 29% στα τρίποντα (30/103).

Κι όλα αυτά ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του στο ελληνικό πρωτάθλημα κόντρα στο Λαύριο (22 πόντοι, 7 ασίστ, 3 κλεψίματα+το νικητήριο καλάθι)…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.