ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Παναθηναϊκός – Ιωνικός: «Πράσινη» η προϊστορία – Οι αριθμοί της αναμέτρησης

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει εντός έδρας τον Ιωνικό, με την «προϊστορία» να είναι ξεκάθαρα υπέρ των «πρασίνων», που θέλουν παρά τις απουσίες να προσφέρουν σκορ και θέαμα στο κοινό που θα μεταβεί στο ΟΑΚΑ.

Παναθηναϊκός - Ιωνικός: «Πράσινη» η προϊστορία - Οι αριθμοί της αναμέτρησης

Στο ΟΑΚΑ θα κλείσει το πρόγραμμα της πρώτης μέρας (28/1, 19:15, ΕΡΤ3) της 14ης αγωνιστικής της Basket League, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ιωνικό.

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε το δεύτερο μεγαλύτερο νικηφόρο σερί της περιόδου, έχοντας φτάσει τις έξι διαδοχικές νίκες από τις 11 Δεκεμβρίου. Επιβλήθηκε κατά σειρά της ΑΕΚ εντός, του Απόλλωνα Carna εκτός, του Προμηθέα εκτός, του Περιστερίου bwin εντός, του Άρη εντός και του Λαυρίου Megabolt εκτός έδρας.

Παραμένει παράλληλα μία από τις τρεις ομάδες που διατηρούν το απόλυτο στην έδρα τους αφού έχει κάνει το 6/6. Συνολικά για την κανονική περίοδο μετράει οχτώ διαδοχικές νίκες ως γηπεδούχος μετά την ήττα της περσινής σεζόν από τον Ολυμπιακό στις 11 Απριλίου 2022.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 35.894 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Ιωνικός προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες, από τον Κολοσσό H Hotels στη Ρόδο και εντός έδρας από τον Προμηθέα. Είναι παράλληλα μία από τις τέσσερις ομάδες που εξακολουθούν να αγνοούν τη νίκη μακριά από την έδρα τους.

Οι Νικαιώτες έχουν απολογισμό έξι ηττών σε ισάριθμα παιχνίδια, στα οποία είχαν συντελεστή πόντων -134 που είναι ο χειρότερος μεταξύ των 12 ομάδων της κατηγορίας. Μακριά από την έδρα του ο Ιωνικός σημειώνει 69,5 και δέχεται 91,83 πόντους κατά μέσο όρο.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Παναθηναϊκός έφτασε με άνεση στην επικράτηση στο παιχνίδι του πρώτου γύρου αφού πέρασε από το κλειστό του Πλάτωνα με το 86-62. Είχαν ξεχωρίσει για τους «πράσινους» ο Λευτέρης Μποχωρίδης (14π, 3/4τρ, 4ρ, 3ασ.), ο Αρτούρας Γκουντάιτις (13π.) και ο Γιώργος Παπαγιάννης (12π, 7ρ). Για τον Ιωνικό κορυφαίοι ήταν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (20π, 7ρ.) και ο Νίκος Αρσενόπουλος (15π, 5ασ).

Η κυριαρχία του Παναθηναϊκού στην ιστορία των αγώνων με τον Ιωνικό είναι σχεδόν ολοκληρωτική. Οι Νικαιώτες έχουν σημειώσει δύο νίκες σε σύνολο 33 αγώνων και αυτές στις αρχές της δεκαετίας του 80’. Στο πλαίσιο του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός έχει κάνει το απόλυτο ενώ οι τέσσερις εντός έδρας νίκες του σημειώθηκαν με διαφορές 20-38 πόντων.

Συνοπτικά οι αριθμοί αυτών των αγώνων…

ΣΥΝΟΛΙΚΑ

Α’ Εθνική (Από το 1963-64): Παναθηναϊκός – Ιωνικός 31-2 Basket League (Από το 1992-93): Παναθηναϊκός – Ιωνικός 9-0

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Α’ Εθνική (Από το 1963-64): Παναθηναϊκός – Ιωνικός 16-0 Basket League (Από το 1992-93): Παναθηναϊκός – Ιωνικός 4-0

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Basket League 2020-21 (1ος προημιτελικός): Παναθηναϊκός – Ιωνικός 102-64

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΠΟΝΤΩΝ

2021-22: Παναθηναϊκός – Ιωνικός 98-78 (Ο Γιουτζίν Τζέρμαν είχε 25 για τον Ιωνικό)

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

MILESTONE

* Ο Λευτέρης Μαντζούκας απέχει τρία ριμπάουντ από τα 100 ενώ ο Νίκος Χουγκάζ χρειάζεται πέντε αμυντικά ριμπάουντ για να φτάσει τα 200.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Ντέρικ Ουίλιαμς είχε 2+ εύστοχα τρίποντα στα πέντε τελευταία παιχνίδια του Παναθηναϊκού στο Πρωτάθλημα.

* Αν και έχασε δύο από τα 13 παιχνίδια του Πρωταθλήματος, ο Πάρις Λι είναι ο κορυφαίος «κλέφτης» της φετινής Basket League έχοντας 28 κλεψίματα. Με άλλα δύο θα γίνει ο 40ός ξένος του Παναθηναϊκού που θα φτάσει τα 30 στην κατηγορία.

* Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης είχε 1/18 τρίποντα στα πέντε τελευταία παιχνίδια του Παναθηναϊκού, φτάνοντας τα 6/38 στη σεζόν και τα 6/51 συνολικά στην καριέρα του στην Basket League.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Παναθηναϊκός δέχεται κατά μέσο όρο 67,77 πόντους και έχει την καλύτερη άμυνα της φετινής Basket League.

– Οι «πράσινοι» είναι μία από τις πέντε ομάδες που εκτελούν με ποσοστό μικρότερο του 70% στις βολές (69,3%).

ΙΩΝΙΚΟΣ

MILESTONE

* Ο Τέρελ Παρκς μπορεί να γίνει «200άρης» σε δύο στατιστικές κατηγορίες. Χρειάζεται τέσσερα εύστοχα δίποντα και τρία αμυντικά ριμπάουντ.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ράισον Σίμονς και Βαγγέλης Μάντζαρης έχουν 57 και 52 ασίστ αντίστοιχα, μετρώντας 109 από τις 264 ασίστ του Ιωνικού (το 41,28%).

* Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έχει 82 κερδισμένα φάουλ, σχεδόν τα διπλάσια από τον δεύτερη της σχετικής λίστας του Ιωνικού, τον Νταβόντε Λέισι που έχει 42 και μάλιστα με ένα παιχνίδι περισσότερο.

* Ο Βαγγέλης Μάντζαρης είχε 5/7 τρίποντα στον αγώνα με τον Άρη και μέτρησε 2/13 στα τέσσερα παιχνίδια που ακολούθησαν.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Η ομάδα της Νίκαιας είναι η μόνη, μετά τον Ολυμπιακό, που έχει μέσο όρο 20+ ασίστ ανά αγώνα (20,3).

– Με παθητικό 88,07 πόντων, ο Ιωνικός έχει τη χειρότερη άμυνα της φετινής Basket League.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...