ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

«Η γρίπη ταλαιπωρεί αλλά ο Covid δεν αστειεύεται»: Έχουμε περισσότερους νεκρούς τον μήνα από την Κίνα, λέει ο Καπραβέλος

Για τα τραγικά στοιχεία με τους θανάτους που καταγράφονται στη χώρα από κορωνοϊό, αναφέρθηκε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος καθώς και την εικόνα που υπάρχει αυτή την περίοδο με την έξαρση των ιώσεων.

«Η γρίπη ταλαιπωρεί αλλά ο Covid δεν αστειεύεται»: Έχουμε περισσότερους νεκρούς τον μήνα από την Κίνα, λέει ο Καπραβέλος

Μιλώντας στο Open, ο γιατρός χαρακτήρισε «απαράδεκτα χαμηλή τη συμμόρφωση στις ιατρικές οδηγίες, την ώρα που έχουμε μεγάλη διασπορά των ιώσεων».

Όπως τονίζει και στην χτεσινή εφημερία του Παπανικολάου «είχαμε πολλές εισαγωγές, κυρίως σε μεγάλες ηλικίες με υποκείμενα νοσήματα».

Μάλιστα τόνισε πως ο αριθμός των κρουσμάτων είναι «ανεπίτρεπτα ψηλός. 600 νεκρούς έχουμε το μήνα, είναι ένας δυσβάσταχτος αριθμός. Είπαμε πως θα έχουμε έξαρση όλων των ιώσεων, βλέπετε όμως οι τραγικές επιπτώσεις είναι από τον κορωνοϊό. Η γρίπη μπορεί να ταλαιπωρεί πολύ κόσμο, όμως ο κορωνοϊός ακόμα δεν αστειεύεται».

Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς…
Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς… 10.776 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το πρόβλημα, σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο είναι πως «έχουμε χαμηλό αριθμό εμβολιασμών ενώ δεν φοράει κανένας μάσκας. Χαλαρώσαμε υπερβολικά».

Παράλληλα, τόνισε πως «κλαίμε για την Κίνα, η οποία έχει 150 φορές περισσότερο πληθυσμό με 60.000 νεκρούς το μήνα. Αν το διαιρέσεις, είναι 400 νεκροί. Έχουμε περισσότερους στην Ελλάδα. Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Λοιμώξεων κατατάσσει τη χώρα μας στην πρώτη θέση σε αριθμό θανάτων».

Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, μιλάει στην εκπομπή για τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό και τονίζει πως έχουμε 600 νεκρούς το μήνα." />

Πότε αναμένεται να μειωθούν τα κρούσματα γρίπης

Παράλληλα, μιλώντας στο Mega, η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη εξήγησε πως για τουλάχιστον δύο χρόνια ο οργανισμός μας προστατευόταν από τις μάσκες, εμποδίζοντας την γρίπη και τις ιώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους.

«Ο οργανισμός ήταν με μάσκες για 2,5 χρόνια, δεν υπήρχε αντίδραση σε όποιο ιό έμπαινε μέσα. Υπήρχε μία καθησύχαση του οργανισμού, οπότε μπαίνοντας μαζεμένοι οι ιοί έχουμε τα αποτελέσματα που είχαμε», δήλωσε.

Παράλληλα, σημειώθηκε μείωση των περιστατικών κορωνοϊού σε απλές κλίνες Covid. Ωστόσο, στο προσκήνιο παραμένει η 0.5, ενώ ακολουθούν οι υποπαραλλαγές Kraken και Όρθρος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, οι ιώσεις θα επικρατήσουν και τον Φεβρουάριο, ωστόσο στα τέλη Φεβρουαρίου εικάζεται πως τα περιστατικά γρίπης θα μειωθούν.

«Πιστεύουμε πως μπαίνοντας στον Μάρτιο ο κορωνοϊός με τις υποπαραλλαγές του θα μείνει, αλλά θα μειωθούν οι ιώσεις», δήλωσε η Ματίνα Παγώνη και έκανε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν για τη γρίπη.

Πηγή: ethnos.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.