ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Μη σταματάς να τις νικάς!

Ο Παναθηναϊκός πήρε το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό (77-63) όμως δεν κατάφερε να ανατρέψει το -15 του α' γύρου, παρά το γεγονός πως η διαφορά έφτασε στο +29.

Μη σταματάς να τις νικάς!

Ο Παναθηναϊκός πήρε το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό (77-63) όμως δεν κατάφερε να ανατρέψει το -15 του α’ γύρου, παρά το γεγονός πως η διαφορά έφτασε στο +29.

Κορυφαία για τον Παναθηναϊκό ήταν η Ελεάννα Χριστινάκη με 20 πόντους και 4 ασίστ, ακολούθησε η Αρίκα Κάρτερ με 19 πόντους 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ και η Τσάστιτι Ριντ 17 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Διψήφια η Έμιλυ Πότερ με 10 πόντους και 8 ριμπάουντ. 20 πόντους και 8 ριμπάουντ είχε για τον Ολυμπιακό η Μέγκαν Γκούσταφσον.

To ματς

Η εκκίνηση του «τριφυλλιού» ήταν εντυπωσιακή και ακόμα πιο εντυπωσιακή ήταν η Χριστινάκη, η οποία με δέκα προσωπικούς πόντους στα πρώτα τέσσερα λεπτά του αγώνα οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο 13-6, αναγκάζοντας έτσι τον τεχνικό των «ερυθρολεύκων» να καλέσει τάιμ άουτ.

Δεύτερη ήττα για τον Παναθηναϊκό από τη Σαλαμίνα
Δεύτερη ήττα για τον Παναθηναϊκό από τη Σαλαμίνα 71 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι φιλοξενούμενες έβγαλαν αντίδραση μετά το τάιμ άουτ κατεβάζοντας τη διαφορά στο 13-11, σε ένα ματς που είχε καλό ρυθμό στο σκοράρισμα και για τις δύο ομάδες.

Χριστινάκη, Κάρτερ και Παυλοπούλου συνέχισαν να οδηγούν τις «πράσινες» στο σκοράρισμα, διατηρώντας το προβάδισμα (22-15 στο 8’). Οι «πράσινες» είχαν υπομονή στο παιχνίδι τους και καλή κυκλοφορία της μπάλας και έτσι παίζοντας με μεγάλη αυτοπεποίθηση είδαν την Κάρτερ να ευστοχεί σε τρίποντο με τη λήξη του χρόνου, διαμορφώνοντας στο τέλος της πρώτης περιόδου του 31-19.

Στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου οι δύο ομάδες ήταν άστοχες, όμως ο Παναθηναϊκός διατηρούσε με άνεση διψήφια διαφορά +11 (33-22) στο 12΄.

Η Σταμολάμπρου ήταν η μοναδική που έδειχνε να αντιδρά για τον Ολυμπιακό, την ίδια ώρα όμως η Χριστινάκη συνέχισε να «σκοτώνει» την «ερυθρόλευκη» άμυνα, διαμορφώνοντας στο 17’ το 42-26, που συνιστούσε τη μεγαλύτερη διαφορά μέχρι εκείνη τη στιγμή στο ματς.

Το «τριφύλλι» κυριαρχούσε στο παρκέ της Λεωφόρου και αυτό συνεχίστηκε έως και το τέλος του ημιχρόνου, όπου οι γηπεδούχες πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας καλύψει και τη διαφορά της ήττας τους στον πρώτο αγώνα (-15), προηγούμενες με 44-28.

Στο «πράσινο» προβάδισμα σημαίνοντα ρόλο είχε παίξει η μεγάλη υπεροχή του Παναθηναϊκού στα ριμπάουντ έχοντας 19 έναντι μόλις 9 του Ολυμπιακού, ενώ η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη είχε αναλογία ασίστ-λαθών 10-4, έναντι 8-3 αυτής του Θανάση Νίκλα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καταπληκτικός και στο πρώτο μισό της τρίτης περιόδου όπου «έγραψε» διαφορά +29 (61-32) στο 25’, αφού αφενός είχε καταφέρει να βγάλει εκτός αγώνα τα όπλα του Ολυμπιακού και κυρίως την Γκούσταφσον, ενώ στην επίθεση έκανε πάρτυ με πρώτα… βιολιά τις Χριστινάκη (18π), Ριντ (15π) και Κάρτερ (10π).

Στη συνέχεια η πίεση από την άμυνα του Παναθηναϊκού ελαττώθηκε και έτσι οι «ερυθρόλευκες» αντέδρασαν, κατεβάζοντας τη διαφορά σε 63-39 (στο 27’) και κλείνοντας την τρίτη περίοδο στο -21 (66-45).

Ο νικητής του αγώνα είχε κριθεί και αυτός ήταν ο Παναθηναϊκός, ωστόσο αυτό που έμενε να φανεί στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ήταν εάν οι «πράσινες» θα κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με +16, που θα τους έδινε και το πλεονέκτημα έδρας στα Play Offs.

Μάλιστα οι «ερυθρόλευκες» κατάφεραν να κατεβάσουν στο όριο αυτό τη διαφορά, γράφοντας το 68-52 στο 34’. Το «τριφύλλι» είχε κολλήσει επιθετικά στο τέταρτο δεκάλεπτο, επιτρέποντας στον Ολυμπιακό να μειώσει σε 68-55 στο 36’, την ώρα που ο ρυθμός του αγώνα και εξαιτίας της κούρασης, είχε πέσει.

Ο Ολυμπιακός με 2/2 βολές της Γκούσταφσον μείωσε ακόμα περισσότερο (72-60), ενώ απέμεναν 1:45 για το φινάλε της αναμέτρησης.

Ο Παναθηναϊκός πήρε εν τέλει εύκολα τη νίκη με 77-63, δεν κάλυψε τη διαφορά, αλλά έδειξε πως είναι ικανός να πάρει τον τίτλο και με μειονέκτημα έδρας.

Παναθηναϊκός (Καπογιάννη): Ριντ 17(1), Παυλοπούλου 6(2), Πότερ 10, Σωτηρίου 2, Αλεξανδρή 1, Χριστινάκη 20(2), Κάρτερ 19(2), Χαιριστανίδου 2. Ολυμπιακός (Νίκλας): Σταμολάμπρου 8(1), Σταμάτη, Αγιούσο 8(1), Σπυριδοπούλου, Σύρρα, Γκούσταφσον 20, Νικολοπούλου 11, Δίελα, Σουκ 16(1).

Τα δεκάλεπτα: 31-19, 44-28, 66-45, 77-63.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.