ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ο Αστέρας τιμώρησε την απερισκεψία του Κουρμπέλη και «γκρέμισε» τον Παναθηναϊκό από την κορυφή

Ο Παναθηναϊκός είδε τον αρχηγό του να αποβάλλεται μέσα σε έξι λεπτά με δύο κίτρινες κάρτες και μετά κατέρρευσε, με τον Αστέρα να παίρνει τη νίκη (1-0) και να γκρεμίζει το «τριφύλλι» από την κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Αστέρας τιμώρησε την απερισκεψία του Κουρμπέλη και «γκρέμισε» τον Παναθηναϊκό από την κορυφή

Τα αποτελέσματα της Κυριακής έριξαν τον Παναθηναϊκό από την κορυφή και ως εκ τούτου το διπλό στην Τρίπολη κρίθηκε ως επιβεβλημένο για… μια ντουζίνα λόγους. Η αποστολή της ομάδας του Γιοβάνοβιτς κάθε άλλο παρά εύκολη προμηνυόταν κρίνοντας από την πρόσφατη φόρμα, αλλά και την κακή προϊστορία στην Τρίπολη.

Στα της ενδεκάδας, ο Σένκεφελντ επέστρεψε από την τιμωρία, πιάνοντας θέση δίπλα στον Σάρλια, ενώ ο Μπερνάρ τοποθετήθηκε στα αριστερά καλύπτοντας το κενό του τραυματία Βέρμπιτς, ενώ ο Παλάσιος βρισκόταν στο δεξί φτερό. Ο Μπρινιόλι υπερασπίστηκε τα δοκάρια, ο Πούχατς στο αριστερό άκρο, ο Βαγιαννίδης στα δεξιά, στον άξονα η γνωστή τριάδα (Ρούμπεν – Τσέριν – Κουρμπέλης) και ο Σπόραρ στην κορυφή.

Το ματς

Το τριφύλλι κατά τη γνωστή του τακτική πίεζε ψηλά τις γραμμές και προσπαθούσε να βρει χώρους από τα άκρα για να διασπάσει την άμυνα των Αρκάδων. Η πρώτη τελική ήρθε από τον Ρούμπεν, ο οποίος μετά από κόρνερ εκτέλεσε άστοχα εκτός περιοχής (5’).

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 21.618 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το σκηνικό δεν διέφερε από τα προηγούμενα παιχνίδια στην επαρχία. Ο Παναθηναϊκός είχε τη μερίδα του λέοντος στην κατοχή (έφτασε στο 72-28% υπέρ του στα μέσα του ημιχρόνου) και με τους μοναδικούς ορεξάτους ποδοσφαιριστές του (Μπερνάρ – Παλάσιος) δημιούργησε τις δύο σημαντικότερες φάσεις του. Αλλά, οι καίριες επεμβάσεις των Γκαρντάφσκι (14’) και Καστάνιος (20’) στέρησαν την ευκαιρία από τον «Τούκου» ώστε να… σπάσει το ρόδι.

Και όσο περνούσαν τα λεπτά, αντί να έρθει το γκολ, ήρθε η… κόκκινη κάρτα. Μέσα σε 6 λεπτά, ο Κουρμπέλης αντίκρισε δύο κίτρινες (η πρώτη λίγο υπερβολική, η δεύτερη με επικίνδυνο παίξιμο) αφήνοντας το τριφύλλι με παίκτη λιγότερο, προσθέτοντας ακόμη περισσότερη πίεση.

Ο μέχρι εκείνη τη στιγμή παθητικά στημένος Αστέρας αναθάρρησε και όπως ήταν λογικό, είχε δύο καλές στιγμές με το γύρισμα του Ρεγκίς (έβγαλε ο Μπρινιόλι στο 37’) και την άστοχη κεφαλιά του Αλβάρες (42’), αλλά το ημίχρονο έληξε στο απόλυτο μηδέν, με τον Παναθηναϊκό να καλείται να διαχειριστεί ακόμα περισσότερα προβλήματα απ’ όσα ήδη είχε στις πλάτες του πριν από τη σέντρα…

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες ξεκίνησαν χωρίς κάποια αλλαγή στη σύνθεσή τους, με τον Αστέρα να έχει την κατοχή της μπάλας και τον Παναθηναϊκό να περιμένει την κόντρα που θα τον έκανε επικίνδυνο.

Η πρώτη κίνηση από τους πάγκους στο ματς ήρθε στο 55ο λεπτό από τον Άκη Μάντζιο, που πέρασε τον Μπερτόλιο στη θέση του Γκαρντάβσκι, ο οποίος είχε νωρίτερα τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα.

Η πρώτη φάση για τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 63’ με σουτ του Παλάσιος, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρντ και διώξιμο της άμυνας του Αστέρα, αλλά η μπάλα κόντραρε στο σώματα των αμυντικών του Αστέρα. Στο 67’ ο Γιοβάνοβιτς έκανε διπλή αλλαγή βάζοντας τους Ιωαννίδη και Μαντσίνι στις θέσεις των Μπερνάρντ και Σπόραρ, την ώρα που ο σχηματισμός του Παναθηναϊκού είχε αλλάξει σε 4-4-1.

Το ματς είχε πολύ αργό τέμπο. Οι φάσεις ήταν ελάχιστες και καμία από αυτές κλασική και όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες αρκούνταν με το 0-0 αφού καμία από τις δύο δε φαινόταν διατεθειμένη να ρισκάρει. Στο 71’ ο Μπαρτόλο πέρασε στη θέση του Σανταφέ, σε μία προσπάθεια του Μάντζιου να κάνει ελαφρώς πιο επιθετικό τον Αστέρα. Στο 74’ ο Τσοκάι μπήκε στη θέση του Τσέριν, αφού ο Γιοβάνοβιτς αποφάσισε να φρεσκάρει τη μεσαία γραμμή.

Ο Παλάσιος έχασε πολύ καλή ευκαιρία στο 75’, όταν από το διαγώνιο σουτ που έκανε, μέσα στη μεγάλη περιοχή του Αστέρα, η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ νωρίτερα είχε τροφοδοτηθεί νωρίτερα από τον Βαγιαννίδη.

Ο Αστέρας αν και δεν είχε απειλήσει μπήκε μπροστά στο σκορ στο 80ο λεπτό. Ο Σίτο έκανε την ενέργεια από τα αριστερά και τη σέντρα, ο Πούχατς δεν κατάφερε να απομακρύνει αποτελεσματικά και ο Μπαρτόλο με σκροπ σουτ στην κίνηση εκτός περιοχής άνοιξε το σκορ κάνοντας το 1-0.

Οι Κλεϊνχέισλερ και Χουάνκαρ πέρασαν στο ματς αντί των Παλάσιος και Πούχατς και οι δύο πρώτοι συνδυάστηκαν άμεσα από την αριστερή πλευρά, αλλά από το σουτ του Ούγγρου μεσοεπιθετικού, μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Αστέρα, η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 86′ ο Ιωαννίδης βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Παπαδόπουλο μετά από εκτέλεση φάουλ, σούταρε από κοντά, αλλά ο τερματοφύλακας του Αστέρα απέκρουσε διατηρώντας το 1-0, στη μεγαλύτερη φάση του «τριφυλλιού» στο ματς.

Στο 91’ ο Αστέρας ολοκλήρωσε τις αλλαγές του βάζοντας τον Αλάγκμπε αντί του Κρέσπι και τον Ρούμπεν Γκαρθία αντί του Σίτο. Το σκορ δεν άλλαξε και το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.