ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Παναθηναϊκός: Ένας ακόμη «μαύρος» Γενάρης που ανέτρεψε πολλά

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την δεύτερη διαδοχική και τρίτη του συνολικά ήττα στο πρωτάθλημα, πέφτοντας έτσι για πρώτη φορά φέτος από την κορυφή και επιβεβαιώνοντας ότι ο Γενάρης και το 2023 ήταν... μαύρος.

Παναθηναϊκός: Ένας ακόμη «μαύρος» Γενάρης που ανέτρεψε πολλά

Η μικρή περίοδος κρίσης που διανύει ο Παναθηναϊκός βρήκε το επιστέγασμα της στην Τρίπολη το βράδυ της Κυριακής. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς γνώρισε οδυνηρή ήττα με σκορ 1-0 από τον Αστέρα φτάνοντας έτσι τις δύο διαδοχικές και συνολικά τις τρεις στο φετινό πρωτάθλημα με αποτέλεσμα να πέσει για πρώτη φορά από την κορυφή μετά την 1η αγωνιστική της Super League στις 21 Aυγούστου.

Όσα έχτιζαν οι «πράσινοι» φαίνεται πως έχουν… γκρεμιστεί μέσα έναν μήνα ο οποίος ήταν, αν μη τι άλλο, «μαύρος» καθώς όλα όσα απέφυγαν σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο τα έχουν «κατορθώσει» στον δεύτερο.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι ολοκλήρωσαν το πρώτο μισό της Super League έχοντας συγκομιδή 37 βαθμών με μια μόλις ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ενώ η άμυνα έμοιαζε… αδιαπέραστη. Μόλις 4 γκολ παθητικό εκ των οποίων τα τρία στα πάντοτε ιδιαίτερα ματς με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στα οποία μάλιστα βρέθηκε πίσω στο σκορ. Επιθετικά άρτιος σκοράροντας σε όλα τα ματς και φτάνοντας τα 24 τέρματα ο Παναθηναϊκός έχτισε μια διαφορά η οποία, κακά τα ψέματα, έμοιαζε ασφαλείας.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού για Λαμία: Εκτός Τζούριτσιτς και Παλάσιος – Επιστροφή για Αϊτόρ
Η αποστολή του Παναθηναϊκού για Λαμία: Εκτός Τζούριτσιτς και Παλάσιος – Επιστροφή για Αϊτόρ 3.337 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όμως όλα πήγαν… στραβά από την επανέναρξη και έπειτα. Δύο «γκέλες» στην αρχή του δεύτερου γύρου οι οποίες δεν επιτρέπεται να γίνονται, ειδικότερα αν κάνεις πρωταθλητισμό αλλά και οι κακές εμφανίσεις έφεραν την πρώτη ήττα. Εκεί έδειξε να… χάνεται η μπάλα, παρότι τα προβλήματα φαίνονταν. Ευτύχημα το «τρίποντο» στα Γιάννενα με το buzzer beater του Σπόραρ και από εκεί και πέρα ήρθε η κατηφόρα. Με τέσσερα (συμπεριλαμβανομένων) και των ματς του Κυπέλλου, διαδοχικά ματς χωρίς νίκη και δύο ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός έχασε έδαφος μαζεύοντας ουσιαστικά 8 μόλις βαθμούς από την 13η μέχρι και τη 18η αγωνιστική.

Και όμως το σκηνικό αυτό τείνει να γίνει συνήθεια στο «τριφύλλι».  Αν ανατρέξει κανείς στα πεπραγμένα της περασμένης σεζόν και συγκεκριμένα στο αντίστοιχο διάστημα του Ιανουαρίου θα δει ότι ο εν λόγω μήνας επί Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει γίνει… βραχνάς. Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι ο Παναθηναϊκός την αγωνιστική περίοδο 2021-22 συνέλεξε τον πρώτο μήνα του χρόνου μόλις 7 βαθμούς σε 8 αγωνιστικές. Δύο νίκες (με τον Άρη και τον Ιωνικό), μια «λευκή» ισοπαλία με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο και τρεις ήττες, από Βόλο ΟΦΗ και… κακή ώρα Αστέρα.

Καταλαβαίνει κανείς ότι πλέον το πρωτάθλημα αποκτά νέο ενδιαφέρον και ότι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να ξεπεράσει το σύνδρομο του… σαδισμού, να θέλει να «πιει νερό» όταν φτάσει στην πηγή. Το αναγκαίο τη δεδομένη στιγμή είναι να καταφέρει να συσπειρώσει ξανά τον κόσμο και να αποφύγει το κλίμα διχασμού που έχει πλησιάσει αρκετά μετά τα αρνητικά αποτελέσματα.

Το αξίζει άλλωστε, αν συνυπολογίσουμε την προσπάθεια που έχει γίνει από την αρχή της χρονιάς και τις οριακές καταστάσεις στις οποίες έχει βαδίσει η ομάδα, αλλά και τους τραυματισμούς που την έχουν ταλαιπωρήσει.

Υπομονή και καθαρό μυαλό χρειάζονται και όλα τα άλλα θα έρθουν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.