ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Παναθηναϊκός: Το «πράσινο» πάρε δώσε του Ιανουαρίου – Αυτοί ήρθαν και αυτοί αποχώρησαν (Vids)

Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε και το panathinaikos24.gr, συνοψίζει τις κινήσεις τις οποίες έκανε ο Παναθηναϊκός στο «παζάρι» του Ιανουαρίου. Το panathinaikos24.gr αναλύει.

Παναθηναϊκός: Το «πράσινο» πάρε δώσε του Ιανουαρίου - Αυτοί ήρθαν και αυτοί αποχώρησαν (Vids)

Ο κύβος ερρίφθη και στις μεταγραφές! Ο Παναθηναϊκός ενόψει της δύσκολης συνέχειας προσπάθησε να ενισχυθεί σε πολλά επίπεδα προσθέτοντας στο ρόστερ του αλλά και αφαιρώντας από αυτό, ποδοσφαιριστές που είτε ήταν αναγκαίοι και χρήσιμοι είτε αντίστοιχα «περιττοί».

Οι «πράσινοι» δεδομένων των αναγκών αλλά και των απαιτήσεων του προπονητή τους, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, προχώρησε για ακόμη μια φορά σε κινήσεις προσεγμένες για να καλύψει τα κενά του, οι οποίες προφανώς και θα χρειαστούν χρόνο προσαρμογής.

Το Panathinaikos24.gr κάνει τον απολογισμό και σας παρουσιάζει το «πάρε δώσε» του Ιανουαρίου.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 943 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ήρθαν

Η πρώτη – χρονικά- προσθήκη στο ρόστερ ήταν εκείνη του Τιμοτέουζ Πούχατς. Ο Πολωνός αριστερός μπακ, ήρθε ως δανεικός από την Ουνιόν Βερολίνου με σκοπό να καλύψει το κενό του Κρίστιαν Γκάνεα ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και θα μείνει εκτός για ενάμιση περίπου μήνα ακόμα. Η παρουσία του 26χρονου Πούχατς είναι μέχρι τώρα ικανοποιητική και δείχνει ότι μπορεί να αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση για τον προπονητή.

Στη συνέχεια υπάρχει η περίπτωση του Λάζλο Κλέινχεϊσλερ. Ο Ούγγρος κεντρικός μέσος που μπορεί να αγωνιστεί και στα άκρα, έφτασε στη χώρα μας για να φορέσει τα «πράσινα» για τρια χρόνια προερχόμενος από την κροατική Όσιγιεκ με την οποία διένυσε πιθανόν τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του.

Ενίσχυση υπήρχε και στην κορυφή της επίθεσης την οποία ωστόσο η ομάδα θα «χαρεί» από το καλοκαίρι του 2023 και μετά. Ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ αποκτήθηκε από την σουηδική Χάκεν στην οποία η αλήθεια  είναι πως απέδωσε παραπάνω από τα αναμενόμενα. Ο 29χρονος Σουηδός φορ, δόθηκε δανεικός στο Λεβαδειακό μέχρι το τέλος της σεζόν.

Το καλύτερο μένει πάντα για το τέλος. Αν κανείς σκεφτεί ότι ο Παναθηναϊκός έχει χάσει με τραυματισμό τον πιο παραγωγικό ποδοσφαιριστή του -Αϊτόρ- η ανάγκη για ενίσχυση στα «φτερά» ήταν παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό το λόγο, η ομάδα κινήθηκε έξυπνα και έκανε το «μπαμ» με την απόκτηση του Ντάνιελ Μαντσίνι από τον Άρη ο οποίος στοίχισε περίπου 3 εκατ. ευρώ και αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στο πρόβλημα που έχει προκύψει στο σκοράρισμα.

Αποχώρησαν

Πέραν του Αλεξάντερ Γερεμέγεφ ο οποίος όπως αναφέραμε άνωθεν παραχωρήθηκε ως δανεικός στον Λεβαδειακό, στο ρόστερ του «τριφυλλιού» υπήρξαν και εκκαθαρίσεις.

Η πρώτη και πιθανώς σημαντικότερη αποχώρηση ήταν εκείνη του Σωκράτη Διούδη. Ο 29χρονος Έλληνας πορτιέρε έπειτα από 5,5 χρόνια στο σύλλογο είπε «αντίο» και θα συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Πολωνία όπου και θα υπερασπίζεται την εστία της Ζαγκλέμπιε Λούμπιν. Ο διεθνής τερματοφύλακας, από το 2017 κάθισε σε 125 αγώνες κάτω από την «πράσινη» εστία κατακτώντας ένα Κύπελλο Ελλάδος.

Ακόμη δύο αποχωρήσεις έγιναν και μάλιστα την τελευταία ημέρα τω μεταγραφών. Η πρώτη χρονικά ήταν εκείνη του 23χρονου τερματοφύλακα, Νίκου Χριστογεώργου ο οποίος παραχωρήθηκε στον ΟΦΗ με κανονική μεταγραφή, αφού πρώτα «έγραψε» και δύο συμμετοχές με την πρώτη ομάδα.

Η τελευταία αποχώρηση ήταν εκείνη του Σαβιέρ. Ο 29χρονος Πορτογάλος εξτρέμ, πέρασε από 40 κύματα και μετά την επιστροφή του από τον πρώτο δανεισμό του στην πορτογαλική Εστορίλ, δόθηκε ξανά ως δανεικός, αυτή τη φορά εντός Ελλάδος και θα αγωνίζεται στο Λεβαδειακό μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.