ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Το ίδιο έργο σε επανάληψη

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την κακή εμφάνιση και την ήττα του Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ.

Το ίδιο έργο σε επανάληψη

Το μαρτύριο συνεχίζεται (μέχρι πότε άραγε;) για τους φίλους του Παναθηναϊκού, που είδαν την ομάδα του Ράντονιτς να παρουσιάζει αποκαρδιωτική εικόνα στη Μαδρίτη και να παραδίδεται άνευ όρων στη Ρεάλ (83-68). Λες και ζούσαμε το ίδιο έργο σε επανάληψη…

Παρεμπιπτόντως, το «τριφύλλι» υπέστη τη 15η συνεχόμενη ήττα του σε ισπανικό έδαφος (!), αλλά και τη 12η διαδοχική στην έδρα της «βασίλισσας». Απίστευτο κι όμως αληθινό για το μέγεθος του «εξάστερου»…

Το… κακό που ερχόταν, φάνηκε από τις πρώτες κινήσεις των δύο ομάδων στο WiZink Center. Από τη μία, είχαμε ένα καλοκουρδισμένο σύνολο, με αρχές και σχέδιο (αλλά και αδυναμίες) στο παιχνίδι του. Στους γηπεδούχους αναφερόμαστε φυσικά. Και από την άλλη, βλέπαμε ένα… τουρλουμπούκι. Ένα σκορποχώρι, μια σκόρπια διαδήλωση. Πώς αλλιώς να το χαρακτηρίσεις πια; Κάποια στιγμή στερεύουν και οι λέξεις.

Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός
Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός 853 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα στη Μαδρίτη, ο Παναθηναϊκός δεν έκανε ούτε τα βασικά. Ούτε τα απλά. Τραγικές επιθέσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων ήταν «σκοτωμένες» και πλήρως εξαρτημένες από το ατομικό ταλέντο κάποιων παικτών. Το ποσοστό του στα δίποντα σε αυτό το διάστημα (4/21) τα λέει όλα…

Στην άμυνα δε, το απόλυτο… χάος. Οι «πράσινοι» δεν αντιστάθηκαν καθόλου, δεν είχαν διάθεση, νεύρο και μαχητικότητα, με συνέπεια η Ρεάλ να εκμεταλλευτεί όλες τις αδυναμίες τους, αρχής γενομένης από την ανυπαρξία του Γουίλιαμς στο να μαρκάρει στο χαμηλό ποστ. Φυσικό κι επόμενο να στήσουν… πάρτι οι Γιαμπουσέλι και Ντεκ κυρίως, ενώ η ομάδα του Ματέο εκμεταλλευόταν στο έπακρο όλα τα mismatch.

Σάμπως το ίδιο δεν πράττουν και οι περισσότεροι αντίπαλοι του «τριφυλλιού» τη φετινή σεζόν; Με ένα σερί 13-0 στα μισά της δεύτερης περιόδου, οι γηπεδούχοι εκτοξεύτηκαν στο +21 (46-25) και ουσιαστικά τελείωσαν το παιχνίδι, με τους παίκτες του Ράντονιτς να μένουν χωρίς πόντο για περίπου 4,5 λεπτά. Μήπως δεν το έχουμε ξαναζήσει τη φετινή περίοδο;

Η βελτίωση στο τρίτο δεκάλεπτο ήρθε λόγω του εγωισμού που έδειξαν κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού (π.χ. Γκριγκόνις, Γκουντάιτις, Λι), αλλά και από το γεγονός ότι οι Μαδριλένοι επαναπαύτηκαν και «χαλάρωσαν» κάπως. Κάπως έτσι οι «πράσινοι» μείωσαν, αλλά μέχρι το -11. Δεν μπορούσαν παραπάνω (ή παρακάτω αν προτιμάτε), αφού σταμάτησαν να ευστοχούν και έξω από τα 6,75μ.: 0/8 τρίποντα στα τελευταία 15 λεπτά!

Πολύ… φυσιολογικά λοιπόν η ομάδα υπέστη μία ακόμα ήττα με μεγάλη διαφορά και πίκρανε ακόμα περισσότερο τους οπαδούς της. Όχι ότι είχαν την απαίτηση για το διπλό. Περίμεναν όμως μια κάποια αντίσταση στη «βασίλισσα» ή έστω να παίξουν (για λίγο) κανονικό μπάσκετ.

Προφανώς το θέμα είναι τι συμβαίνει από ‘δω και πέρα, καθώς όλοι συμφωνούμε ότι η προπονητική καθοδήγηση στο «τριφύλλι» είναι ανύπαρκτη. Μια ομάδα που δεν έχει ταυτότητα και χαρακτήρα, παίζει χωρίς μέταλλο και πάθος, ενώ μπαίνει εντελώς απροετοίμαστη σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια της. Γι’ αυτό και θεωρούμε ότι δεν πάει άλλο με τον Ράντονιτς στον πάγκο… Απλά και ξάστερα.

Υ.Γ. Με την εμφάνισή του (12 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), ο Γκριγκόνις μάλλον εξέθεσε τον προπονητή του, που τον έχει παραγκωνίσει. Επιπροσθέτως, δημιουργεί έναν έξτρα πονοκέφαλο για την εξάδα-επτάδα των ξένων στις εγχώριες διοργανώσεις.

Υ.Γ.2 Όταν λείπει ο Πονίτκα, η άμυνα του Παναθηναϊκού μοιάζει με… ξέφραγο αμπέλι.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...