ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Mαρτύριο χωρίς τελειωμό και στη Βιτόρια

Το μαρτύριο της σταγόνας για τον φετινό Παναθηναϊκό έχει γίνει και αυτή τη σεζόν η Ευρωλίγκα, καθώς, γι΄ ακόμα ένα ματς το «τριφύλλι» -παρά το πρώτο πολύ καλό δεκάλεπτο-, δεν έδειξε συνέπεια ειδικά στην άμυνά του και γνώρισε ακόμα μια ήττα (95-90), αυτή τη φορά στη Βιτόρια από την Μπασκόνια. Πολλά και μεγάλα τα νεκρά διαστήματα, στο 8-15 το «πράσινο» σερί που έχει πάρει για τα καλά τον κατήφορο.

Mαρτύριο χωρίς τελειωμό και στη Βιτόρια

Το μαρτύριο της σταγόνας για τον φετινό Παναθηναϊκό έχει γίνει και αυτή τη σεζόν η Ευρωλίγκα, καθώς, γι΄ ακόμα ένα ματς το «τριφύλλι» -παρά το πρώτο πολύ καλό δεκάλεπτο-, δεν έδειξε συνέπεια ειδικά στην άμυνά του και γνώρισε ακόμα μια ήττα (95-90), αυτή τη φορά στη Βιτόρια από την Μπασκόνια. Πολλά και μεγάλα τα νεκρά διαστήματα, στο 8-15 το «πράσινο» σερί που έχει πάρει για τα καλά τον κατήφορο.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός έψαχνε αντίδραση κόντρα στην Μπασκόνια, μετά την ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Με τρίποντο του Μπέικον οι πράσινοι άνοιξαν λογαριασμό και προηγήθηκαν στο παιχνίδι. Ο ίδιος ο Αμερικανός σκόραρε ξανά τα επόμενα δυο καλάθια για το 2-7 με το «τριφύλλι» να έχει ξεκινήσει το παιχνίδι με το πόδι πατημένο στο γκάζι. Με τρίποντο του Λι το σκορ έγινε 2-10, ενώ ένα εντυπωσιακό κάρφωμα από τον Ουίλιαμς διαμόρφωσε το 4-12.

Ο Παναθηναϊκός έπαιζε καλά και στις δυο πλευρές του παρκέ και είχε καταφέρει να ελέγξει τον ρυθμό στο ξεκίνημα. Ο Ουίλιαμς σκόραρε ξανά για το 4-14. Ο Μπέικον έκανε το 4-16 με την Μπασκόνια να τα έχει χαμένα! Με καλάθι του Γκουντάιτις, μετά την ασίστ του Λι, ο Παναθηναϊκός έκανε το 10-21. Η Μπασκόνια μείωσε σε 18-21 σε ένα σημείο που το τριφύλλι έπρεπε να δείξει συγκέντρωση. Ο Ουόλτερς σκόραρε για το 18-23, αλλά ο Κοστέλο με τρίποντο μείωσε στους δυο πόντους. Το αποτέλεσμα του δεκαλέπτου ήταν 21-23.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.182 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η Μπασκόνια πήρε το πρώτο προβάδισμα με 24-23. Ο Παναθηναϊκός είχε μπλοκάρει, χωρίς λόγο και οι γηπεδούχοι έκαναν το 33-26. Ο Παπαγιάννης μείωσε στους πέντε πόντους. Ο Μπέικον με ατομική ενέργεια μείωσε τη διαφορά στους τρεις. Η Μπασκόνια πήρε ξανά διαφορά 10 πόντων με τους πράσινους να παρουσιάζονται νωθροί. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 52-38.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Μπασκόνια πήρε διαφορά 20 πόντων (60-40). Η ομάδα του Ράντονιτς έβγαλε μια αντίδραση και έκανε το 60-48. Όλα αυτά έπειτα από 5 λεπτά παιχνιδιού στην επανάληψη. Ο Ουίλιαμς με κάρφωμα έκανε το 60-50 με τον Παναθηναϊκό να έχει ένα σερί 10-0. Η Μπασκόνια σκόραρε δυο σερί καλάθια για το 64-50.

Οι «πράσινοι» μείωσαν ξανά στους 10 πόντους, αλλά ο Χάουαρντ με τρίποντο έκανε το 67-54. Η Μπασκόνια είχε απαντήσεις και δεν έδινε δικαίωμα στο τριφύλλι να μειώσει περισσότερο. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 76-65 έπειτα από πέντε σερί πόντους του Παπαγιάννη.

Έπειτα από αρκετή ώρα, ο Παναθηναϊκός κατέβασε τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό 78-70 (στο 32’), ενώ πέρασε στο παρκέ και ο Μπέικον για τα τελευταία επτά περίπου λεπτά, προκειμένου οι «πράσινοι» να έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια στην επίθεση.

Το «τριφύλλι» δεν κατάφερε να πλησιάσει ακόμα περισσότερο, αλλά το -10 (85-75) στο 36’ και η χαλαρότητα που έδειχναν οι Βάσκοι κρατούσαν ζωντανές τις ελπίδες του «τριφυλλιού» να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Τέλος στη χαλαρότητα των γηπεδούχων έβαλε ο τρομερός Χάουαρντ που έγραψε 92-79 στο 37’, μετρώντας 24 πόντους και μειώνοντας αισθητά τις όποιες πιθανότητες είχε ο Παναθηναϊκός για να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης.

Παρά τις λιγοστές ελπίδες το «τριφύλλι» έβγαλε προς τα έξω το μαχητικό του πρόσωπο και με το δίδυμο Παπαγιάννη-Λι να ηγείται μείωσε σε 93-86 στο 29’, αλλά οι παίκτες του Ράντονιτς δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα άλλο από το να γνωρίζουν την ήττα με τελικό σκορ 95-90.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 52-38, 76-65, 95-90.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.