Ποδόσφαιρο

Κλεϊνχέισλερ και Σπόραρ «έβαψαν» την κορυφή ξανά πράσινη!

Ένα γκολ του Κλεϊνχέισλερ στο 14΄ και ακόμα ένα του Σπόραρ στις καθυστερήσεις, ήταν αρκετά για να πάρει ο Παναθηναϊκός το «τρίποντο» ανάσα κόντρα στη Λαμία και με το 2-0 να επιστρέψει στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Ένα γκολ του Κλεϊνχέισλερ στο 14΄ και ακόμα ένα του Σπόραρ στις καθυστερήσεις, ήταν αρκετά για να πάρει ο Παναθηναϊκός το «τρίποντο» ανάσα κόντρα στη Λαμία και με το 2-0 να επιστρέψει στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Το ματς

Με τρεις αλλαγές σε σχέση με το ματς της Τρίπολης, παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κόντρα στη Λαμία. Φανέλα βασικού πήραν οι Κλεϊνχέισλερ, Μαντσίνι και Ιωαννίδης στη θέση των Σπόραρ, Παλάσιος και Κουρμπέλη που εξέτιε την ποινή της αποβολής του.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός μπήκε με συνηθισμένη ορμή του, αλλά στα πρώτα δέκα λεπτά δεν είχε δημιουργήσει τη μεγάλη φάση μπροστά στα καρέ του Σαράνοφ.

Αντίθετα, η Λαμία και στις δύο φορές που προσπάθησε να βγει στην κόντρα έπειτα από τα ισάριθμα λάθη του Πέρεθ, δημιούργησε με αξιώσεις φάσεις αλλά ημιτελής ως προς την τελική προσπάθεια, καθώς και στις δύο ο Τσέριν έγκαιρα, παρενέβη και ανέκοψε τη μπάλα.

Μέσα σε δύο λεπτά το παιχνίδι «άναψε» καθώς αρχικά η Λαμία στο (14΄) έχασε σπουδαια ευκαιρία με τον Ρόμανιτς να πλασάρει πάνω στον Μπρινιόλι και στην εξέλιξη της φάσης, οι «πράσινοι» αναπτύχθηκαν πανέμορφα, ο Βαγιαννίδης πάσαρε κάθετα στον Ιωαννίδη, εκείνος με τη σειρά του έκανε ατομική ενέργεια, πέρασε τον αντίπαλό του σουτάροντας σε πρώτο χρόνο πάνω στον Σαράνοφ, αλλά σε δεύτερο ο Κλεϊνχέισλερ πλάσαρε σωστά σε κενή εστία για το 1-0 στο 15ο λεπτό.

Μετά το γκολ, ο Παναθηναϊκός πίεσε περισσότερο, βρήκε κενά, αλλά σπαταλούσε τις όποιες φάσεις. Η Λαμία από την πλευρά της, κρατούσε καθαρά αμυντικό ρόλο, είχε 1-2 καλές στιγμές, αλλά λιγοψυχούσε όταν έφτανε περιοχή. Έτσι η ανάπαυλα του ημιχρόνου βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται με το ισχνό 1-0.

Στην επανάληψη, οι «πράσινοι» μπήκαν νωθροί, δεν κρατούσαν μπάλα, έδιναν δικαιώματα στους παίκτες της Λαμία να βγουν στην κόντρα και με συνεχόμενα κόρνερ να βάλουν το «τριφύλλι» μέσα στην περιοχή του.

Στο 65΄ οι ισορροπίες άλλαξαν, καθώς αποβλήθηκε ο Στάμκο με απευθείας κόκκινη κάρτα, καθώς υπέπεσε σε αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Τσέριν. Βέβαια σε μια ολοκάθαρη φάση, ο Καραντώνης αποφάσισε αρχικά λάθος, αλλά μετά από υπόδειξη του VAR, άλλαξε την απόφασή του.

Την εκτέλεση φάουλ την ανέλαβε ο Πούχατς που σημάδεψε το δοκάρι του Σαράνοφ, ενώ και στην εξέλιξη της φάσης ο Μπερναρ δεν μπόρεσε να πλασάρει εύστοχα, με το 1-0 να παραμένει.

Στο 70΄ ο Ιωαννίδης επωφελήθηκε και ενώ είχε όλο το τέρμα μπροστά του, πλάσαρε πάνω στον Σαράνοφ που έκανε έξοδο και αποσόβησε το σίγουρο δεύτερο γκολ.

Θα περίμενε κανείς με παίκτη παραπάνω και το προβάδισμα υπέρ του, ο Παναθηναϊκός να ανέβαζε την απόδοσή του, επιζητώντας και δεύτερο τέρμα αλλά τίποτα απ΄ αυτά δε συνέβη. Έπρεπε να φτάσουμε στο 88΄ για να δούμε καλή φάση για το «τριφύλλι», με τον Τσέριν να σουτάρει δυνατά και άστοχα.

Φτάνοντας πλέον στο τελευταίο σκέλος της αναμέτρησης οι «πράσινοι» διατήρησαν το σκορ υπέρ τους και με τον Σπόραρ να σημειώνει και δεύτερο τέρμα πεσμένος με κεφαλιά «ψαράκι», ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες και στην κορυφή του πρωταθλήματος, έπειτα από τη νίκη επί της Λαμίας με 2-0.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Σάρλια, Πούχατς, Τσέριν, Πέρεθ, Μπερνάρ, Μαντσίνι (82’ Τσόκαϊ), Ιωαννίδης (81’ Σπόραρ), Κλέινχεσλερ (60’ Παλάσιος).

ΛΑΜΙΑ (Σάββας Παντελίδης / 4-2-3-1): Σαράνοφ, Σίμον, Κορνέζος, Παούλεβατς, Αμπάντα, Τζανδάρης (62’ Σλίβκα), Στάνκο, Βασιλαντονόπουλος (62’ Τσιλούλης), Μαρτίνεθ (68’ Νούνιες), Ρόμανιτς (82’ Τόσιτς), Βέργος (82’ Μανούσος).

Exit mobile version