ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Σεισμός στην Τουρκία: Η Ελλάδα στέλνει βοήθεια

Η Ελλάδα στέλνει ένα C-130 και μια ομάδα της ΕΜΑΚ.

Σεισμός στην Τουρκία: Η Ελλάδα στέλνει βοήθεια

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να στείλει βοήθεια στην Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, που έχει κοστίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους. Ένα C-130 και μια ομάδα της ΕΜΑΚ είναι έτοιμες να συνδράμουν στις έρευνες.

«Λυπούμαστε βαθύτατα για τις απώλειες ζωών και τις ζημιές μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

«Οι σκέψεις μας είναι μαζί με τις οικογένειες των θυμάτων, τους τραυματίες και τα σωστικά συνεργεία που αγωνίζονται να σώσουν ζωές. Η Ελλάδα έχει κινητοποιήσει τους πόρους της και είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια», προσθέτει.

Τότε τελειώνει το πρωτάθλημα – Πότε θα γίνει ο τελικός Κυπέλλου
Τότε τελειώνει το πρωτάθλημα – Πότε θα γίνει ο τελικός Κυπέλλου 1.325 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

H EE ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας H EE ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ενώ καθ’οδόν βρίσκονται ομάδες από την Ολλανδία και την Ρουμανία.

Πιο συγκεκριμένα ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνες Λέναρσιτς ανέφερε με ανάρτησή του στο τουίτερ: «Μετά τον σεισμό στην Τουρκία σήμερα το πρωί, ενεργοποιήσαμε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ. Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης της ΕΕ συντονίζει την ανάπτυξη ομάδων διάσωσης από την Ευρώπη.Ομάδες από την Ολλανδία & τη Ρουμανία είναι ήδη καθ’οδόν».

Σεισμός στην Τουρκία: Εκατοντάδες νεκροί, κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Aπεγκλωβίζουν παιδιά Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τον φονικό σεισμό που «χτύπησε» τις πρώτες πρωινές ώρες την Τουρκία και τη Συρία είναι τώρα 568, όπως μετέδωσε το βρετανικό δίκτο Sky News. Αυτό σημαίνει οτι τα θύματα αυξήθηκαν κατά περίπου 200 σε λίγο περισσότερο από 30 λεπτά.

Ο σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την κεντρική Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Το γεγονός ότι σημειώθηκε τα ξημερώματα που οι άνθρωποι ήταν ακόμη στα κρεβάτια τους, προκάλεσε περισσότερα θύματα από ό,τι αν συνέβαινε κατά τη διάρκεια της ημέρας αύξησε δραματικά τον αριθμό των θυμάτων και οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο απολογισμός θα αυξηθεί.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο αριθμός των νεκρών στη χώρα είναι τώρα 284, με 2.323 τραυματίες. Είπε ότι 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Καχραμανμάρας, όπου βρισκόταν το επίκεντρο του σεισμού, μαζί με 20 άτομα στην Οσμανιγιε, 18 στη Σανλιούρφα 14 στο Ντιγιάρμπακιρ και 13 στο Αντιγιαμάν Ο αριθμός των νεκρών στη Συρία ήταν 237 και αυτός είναι μόνο σε περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση.

Πηγή: newsbomb.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.