ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Παναθηναϊκός: Τα άκρα που «επικοινώνησαν» και ο Μπρινιόλι που… επέστρεψε! (Vids)

Ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του στη Λεωφόρο επικρατώντας 2-0 της Λαμία για την 21η αγωνιστική και επέστρεψε στην νίκες και την κορυφή. Το panathinaikos24.gr εντοπίζει δύο σημαντικά σημεία από την αναμέτρηση, τα οποία έφεραν το σημαντικό αυτό «τρίποντο».

Παναθηναϊκός: Τα άκρα  που «επικοινώνησαν» και ο Μπρινιόλι που... επέστρεψε! (Vids)

Επιστροφή λοιπόν στην κανονικότητα και στην κορυφή! Ο Παναθηναϊκός χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης έκανε το καθήκον του απέναντι στη Λαμία επικρατώντας 2-0 και επανήλθε – έστω και προσωρινά- στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα για την 21η αγωνιστική της Super League.

H oμάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν εμφανώς αγχωμένη και αυτό αποδείχθηκε τόσο στην άμυνα, η οποία κινδύνευσε, όσο και στην επίθεση με τα σπασμωδικά ορισμένες στιγμές τελειώματα των φάσεων. Ωστόσο στα θετικά συγκαταλέγεται το πρώτο γκολ του Λάζλο Κλεϊνχέισλερ με το τριφύλλι στο στήθος, η καλή εμφάνιση του Αλμπέρτο Μπρινιόλι που δείχνει να βρίσκει τον καλό του εαυτό αλλά και η επικοινωνία που είχαν οι ακραίοι μπακ με τα εξτρέμ στην πρώτη τους ουσιαστικά συνύπαρξη στην αρχική ενδεκάδα.

Αλλά για να το πιάσουμε από την αρχή. Η άμυνα πέρασε κάποιες δύσκολες στιγμές καθώς αρκετές ήταν οι στιγμές που η τετράδα είχε πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο για να πιέσει μαζικά στην πρώτη πάσα της Λαμίας, με αποτέλεσμα τα κενά να υπάρχουν. Ειδικότερα στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, οι παίκτες των φιλοξενούμενων έβγαιναν στην κόντρα δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για γκολ, ωστόσο έπεσαν επάνω στον παλιό καλό Μπρινιόλι.

Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού!
Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού! 826 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ιδίως στη φάση του 52′ που ο Ιταλός απέκρουσε την κεφαλιά του Βέργου αλλά και στις τρεις διαδοχικές εκτελέσεις κόρνερ της ομάδας της Φθιώτιδας ο έμπειρος πορτιέρε κράτησε το μηδέν, ενώ σημαντική ήταν και η συνεισφορά του στο πρώτο γκολ καθώς μετά την απόκρουση του σε κοντινό πλασέ, επέδειξε την οξυδέρκεια του μεταβιβάζοντας γρήγορα το παιχνίδι στον Ρούμπεν.

Μέσα σε όλα πολύ μεγάλη σημασία είχε το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός διατήρησε ανέπαφη την εστία του μετά από το παιχνίδι στα Γιάννενα για την 18η αγωνιστική όταν και είχε φύγει με το «διπλό» χάρη στο… buzzer beater του Σπόραρ.

Aς πάμε τώρα και στο δεύτερο σημαντικό στοιχείο της νίκης. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η πολύ καλή επικοινωνία των παικτών που αγωνίστηκαν στα άκρα. Βαγιαννίδης και Μαντσίνι από τα δεξιά, όπως και οι Πούχατς με Κλεϊνχέισλερ από τα αριστερά έδειξαν να επικοινωνούν πολύ καλά παρά το ότι βρέθηκαν για πρώτη φορά στην ίδια σύνθεση.

Τα ανεβάσματα του Πολωνού σε συνδυασμό με την δυναμική του Ούγγρου έδωσαν ενέργεια στο «τριφύλλι» τη στιγμή που στην απέναντι πτέρυγα, ο νεαρός μπακ με τον νεοαποκτηθέντα Αργεντινό εξτρέμ είχαν τελείως διαφορετική φιλοσοφία όντες πιο… τεχνίτες.

Στην εξίσωση μπαίνει και ο Ιωαννίδης ο οποίος είχε κέφια και έκανε πραγματικά πολύ καλή δουλειά στα 2/3 του γηπέδου, μιας και οπισθοχωρούσε συχνά, σπάζοντας μπάλες, κερδίζοντας μάχες και δημιουργώντας χώρους στους συμπαίκτες του.
Η αλήθεια είναι ότι ο 23χρονος φορ δεν βρήκε δίχτυα λόγω συνθηκών αφού έκανε… τσαφ στο 48′ ενώ στη φάση του γκολ προάσπισε τον αλτρουισμό του δίνοντας την ασίστ στον Κλεϊνχέισλερ για το πρώτο του τέρμα.

Όπως και να έχει η νίκη ήταν ζωτικής σημασίας, το άγχος που έδειχνε να κυριεύει την ομάδα αποβλήθηκε και η… μεζούρα μέτρησε ακόμη τρεις πόντους στο «πράσινο» σακούλι.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.