ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Είναι αποπροσανατολιστικό και ντροπιαστικό να αναφέρεται η ΑΕΚ σε Παναθηναϊκό και Μπρινιόλι

Είναι τουλάχιστον ντροπή να ασχολείται η ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό και τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι σε ανακοίνωσή της για όσα συνέβησαν στο Περιστέρι.

Είναι αποπροσανατολιστικό και ντροπιαστικό να αναφέρεται η ΑΕΚ σε Παναθηναϊκό και Μπρινιόλι

Είναι δικαίωμα της ΠΑΕ ΑΕΚ να εκδίδει ανακοίνωση για να προστατευτεί απ’ ό, τι αυτή θεωρεί ότι μπορεί να τη βλάψει. Είναι, όμως, ντροπή να αναφέρεται στον Παναθηναϊκό και να ψεύδεται για τη γνωστή φάση με τον Μπρινιόλι.

Η ένσταση των κιτρινόμαυρων για το χθεσινό παιχνίδι με τον Ατρόμητο οδηγεί τις τύχες του αγώνα στα δικαστήρια. Ο αθλητικός δικαστής θα κρίνει αν το ματς θα γίνει, αφού πρώτα διορθωθεί το πρόβλημα με τα δοκάρια ή αν η ΑΕΚ θα το πάρει στα χαρτιά. Είναι κάτι για το οποίο θα αποφανθεί η δικαιοσύνη.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ, σε μια προσπάθειά της να απαντήσει σε διάφορα ερωτήματα από χθες, προχωράει σε υπερβολές και σε μη αληθινά γεγονότα εμπλέκοντας χωρίς λόγο (;) και τον Παναθηναϊκό. Υποθέτουμε ότι δεν το κάνει με δόλο. Δεν έχει σκοπό να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. Θα είμαστε καλόπιστοι και θα τονίσουμε ότι απλώς έγινε ένα λάθος.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 15.983 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αναφέρει, λοιπόν, η ΑΕΚ στην παράγραφο 8 της μακροσκελέστατης ανακοίνωσή της, τα παρακάτω:

“Για το τι κάνει η ΑΕΚ και τι άλλες ομάδες, παραπέμπουμε όσους επιχειρούν να μας προσβάλλουν με κηρύγματα περί ηθικής, στο τι έγινε πέρσι στο Κλεάνθης Βικελίδης, όταν παιζόταν η Ευρώπη σε ένα ματς και ο Λάζαρος Ρότα δέχθηκε μπουκάλι στο κεφάλι. Αναφερόμαστε σε μπουκάλι στο κεφάλι σε «τελικό» για μια θέση στην Ευρώπη κι όχι σε μια κροτίδα που έσκασε 15 μέτρα μακριά από τον πλησιέστερο ποδοσφαιριστή. Και τι μας λένε; Πως θα μπορούσε λέει ο Μπρινιόλι να είχε παραστήσει τον τραυματία και να κρινόταν έτσι το ματς. Δε χρειάζεται να σχολιάσουμε κάτι παραπάνω…”.

Κατ’ αρχάς, τα 15 μέτρα που αναφέρει η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν υπάρχουν! Κυριολεκτικά. Δεν ήταν τόσο μεγάλη η απόσταση της κροτίδας από τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι, στο πρόσφατο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό και είναι τουλάχιστον παραπλανητικό να αναφέρεται κάτι τέτοιο. Εκτός και αν κάποιοι στην κιτρινόμαυρη ΠΑΕ δεν ξέρουν να μετράνε (εδώ μέτρησαν με το μάτι τα… εκατοστά στις εστίες στο Περιστέρι) και χρειάζονται μεζούρες τύπου… Ατρομήτου για να βρουν τις πραγματικές αποστάσεις. Για να το πάμε λίγο στο χαβαλέ, αλλιώς θα τρελαθούμε…

Να πέσει το βίντεο…

Πάμε παρακάτω…
Τονίζει η ΠΑΕ ΑΕΚ το εξής: “λένε πως θα μπορούσε Μπρινιόλι να παραστήσει τον τραυματία και να κρινόταν το ματς”. Μάλιστα. Εδώ πάμε σε μια λογική “σφάξε με αγά μου να αγιάσω”. Δηλαδή, σε μια φάση στην οποία ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού σηκώνεται έπειτα από παραίνεση του αρχηγού Δημήτρη Κουρμπέλη, νωρίτερα έχει σκάσει κροτίδα (όχι στα… 15 μέτρα, αλλά σε πολύ λιγότερα), και οι παίκτες της ΑΕΚ στη συνέχεια κάνουν ελεύθερο προς τα εμπρός και σκοράρουν, οι κιτρινόμαυροι πάνε να βγουν και από πάνω, κουνώντας το δάχτυλο!

Μέχρι και οι ποδοσφαιριστές του τριφυλλιού αναφέρθηκαν στη φάση, κάνοντας αυτοκριτική και μη δίνοντας συνέχεια στο θέμα. Μπορεί η ΠΑΕ ΑΕΚ να ανατρέξει τόσο στις δηλώσεις του Αλμπέρτο Μπρινιόλι, όσο και σε αυτές του Χουάνκαρ. Ούτε στην κροτίδα, ούτε στο unfair των παικτών της ΑΕΚ να παίξουν την μπάλα μπροστά και να αιφνιδιάσουν με αυτή την απόφασή τους στάθηκαν οι πράσινοι.

Ούτε, φυσικά, σηκώθηκε κανείς να φύγει από τον Παναθηναϊκό μετά την πτώση του Μπρινιόλι, προχωρώντας σε ένσταση και διεκδικώντας τη νίκη στα χαρτιά. Δεν το έκανε ποτέ στο παρελθόν το τριφύλλι (Τούμπα, Καραϊσκάκη), δεν το κάνει ούτε τώρα. Η ίδια η πραγματικότητα διαψεύδει όσους προσπαθούν να τα μπλέξουν, νομίζοντας ότι θα πείσουν…

Και κάτι ακόμα. Ας υποθέσουμε ότι η απόσταση ήταν 15 μέτρα. Το σημαίνει αυτό; Τι θέλει να πει η ΑΕΚ με αυτό που αναφέρει; Το γράφει για καλό; Ακόμη και σε τέτοια περίπτωση, αθωώνεται η πράξη; Είναι ποτέ δυνατόν να γράφονται και να λέγονται επισήμως από ένα σοβαρό κλαμπ, αυτά τα πράγματα; Εκτεθήκατε κύριοι για τα καλά…

Για να τελειώνουμε με τις ανακρίβειες και την παραφιλολογία. Είναι σεβαστό κάθε ΠΑΕ να προσπαθεί να προασπίζει τα συμφέροντά της με όποιον τρόπο επιλέγει και θέλει. Κανείς δεν αντιλέγει. Είναι, όμως, εξοργιστικό να διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα και να χρησιμοποιούνται επιχειρηματολογίες… παλαιού τύπου, που προσπαθούν να παραπληροφορήσουν, αλλά στο τέλος της ημέρας εκθέτουν. Ας επικρατήσει, λοιπόν, έστω και τώρα, η λογική και όχι ο παραλογισμός. Ένας παραλογισμός που στο συγκεκριμένο κομμάτι της ανακοίνωσης της ΑΕΚ, έφτασε στα ύψη…

Panathinaikos24.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.