Επικαιρότητα

MasterChef: Απάντηση έπος στον Κοντιζά για τον πληθυσμό της Κίνας – «Πρέπει να είναι περισσότερος από την Κύπρο»

Η νέα εβδομάδα στο MasterChef ξεκίνησε με τεστ δημιουργικότητας καθώς όπως ανακοίνωσαν οι κριτές οι δοκιμασίες της Δευτέρας θα εναλλάσσονται.

Θέμα της ημέρας στο επεισόδιο της Δευτέρας (6/2) ήταν πιάτα με έθνικ χαρακτήρα σε μία αγαπημένη μαγειρική δοκιμασία.

Η κουζίνα γέμισε με διαφορετικά υλικά από όλο τον κόσμο και κάθε διαγωνιζόμενος κλήθηκε να αναδείξει ένα ζευγάρι υλικών που πρωταγωνιστούν σε διαφορετικές εθνικές κουζίνες.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, σε κάθε Mystery Box ή Τεστ Δημιουργικότητας, ο αρχηγός της νικήτριας ομάδας της τελευταίας ομαδικής δοκιμασίας είχε στη διάθεση του μερικά πλεονεκτήματα.

Ο Γιώργος Πορφύρης προτίμησε να μην μαγειρέψει και να παρακολουθήσει τη δοκιμασία από τον εξώστη. Από εκεί τα «πήρε» με τον Γιάννη («Χαζός είσαι; Τι κάνεις ρε;»), ο οποίος έγινε έξαλλος που του έδωσε 40 λεπτά για να μαγειρέψει.

Στη συνέχεια Λεωνίδας Κουτσόπουλος, Πάνος Ιωαννίδης και Σωτήρης Κοντιζάς ζήτησαν από τους επίδοξους σεφ να δείξουν στον χάρτη τη χώρα που τους ανατέθηκε με τους αγεωγράφητους τους διαγωνισμού να κλέβουν τις εντυπώσεις και όχι με τη θετική έννοια…

Οι επιλογές γίνονταν από έναν παγκόσμιο χάρτη και κάθε χώρα συμβόλιζε και ένα διαφορετικό ταξίδι γεύσεων. Η ώρα για την Μαρία από την Κύπρο έφτασε και κατάφερε να αφήσει κάγκελο τον Σωτήρη Κοντιζά.

«Ο πληθυσμός της Κίνας;» ρώτησε ο κριτής του MasterChef κι οι ατάκες της Μαρίας ήταν μία και μία. «Πρέπει να είναι περισσότερος από την Κύπρο. Σίγουρα. Δεν ξέρω. Δεν θα είναι 10 εκατομμύρια; 100 εκατομμύρια; 6 δισεκατομμύρια» είπε. Ο Σωτήρης Κοντιζάς απόρησε με αυτά που άκουσε κι ανέφερε: «Παραπάνω από 10 εκατομμύρια είναι η Ελλάδα. 8 δισεκατομμύρια έφτασε ο κόσμος πριν από ένα μήνα. Είναι 1,4 δισεκατομμύρια. Είμαστε… πολλοί» συμπλήρωσε ο σεφ.

Αυτός είναι ο νικητής του Τεστ Δημιουργικότητας

Στην καθιερωμένη του βόλτα ανάμεσα στους πάγκους την ώρα που οι παίκτες έτρεχαν και δεν έφταναν για το τεστ δημιουργικότητας ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ήρθε αντιμέτωπος με τον Θοδωρή, ο οποίος αυτοπροτάθηκε για τέταρτος κριτής. Ο «θείος Λεό» ζήτησε να μάθει τα προσόντα του για τη θέση.

Πολλοί δυσκολεύτηκαν στην πορεία γιατί έτυχε να μην γνωρίζουν τίποτα για τη γαστρονομία των χωρών που τους ανατέθηκαν.

Παρ’ όλα αυτά έβαλαν τα δυνατά τους ελπίζοντας στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Οι κριτές δοκίμασαν όλες τις προσπάθειες και μετά από μια μικρή σύσκεψη, κατέληξαν στις τρεις καλύτερες. Με το «δεξί» λοιπόν στο Τεστ Δημιουργικότητας μπήκαν οι: Άγγελος, Νίκος Κ. και Νίκος Τρ.

Ωστόσο, το καλύτερο πιάτο το είχε ο Νίκος Τρ, ο οποίος θα εισπράξει 1.000 ευρώ και στην επόμενη ομαδική δοκιμασία θα είναι αρχηγός και θα έχει πλεονεκτήματα.

«Νιώθω τέλεια. Ξέρω ότι θα το δει η μητέρα μου στο σπίτι και θα κλαίει. Της αφιερώνω την πρώτη μου νίκη», δήλωσε ο Νίκος μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

«Είναι ο ορισμός του Τεστ Δημιουργικότητας»

Δεύτερος τερμάτισε ο Μότο Μότο, του οποίου το πιάτο αποθέωσαν οι κριτές.

Ο Νίκος Κ. ή αλλιώς «Moto Moto» είχε βασικό υλικό το jackfruit και 60 λεπτά στη διάθεσή του, για να αναδείξει την κουζίνα της Ταϊλάνδης.

Ο διαγωνιζόμενος ήταν από την αρχή ενθουσιασμένος με τη χώρα που του έτυχε, γι’ αυτό φρόντισε να δώσει τον καλύτερό του εαυτό στο Τεστ Δημιουργικότητας.

Οι κριτές αρχικά εντυπωσιάστηκαν με την εμφάνιση του πιάτου του και δεν ήθελαν να το χαλάσουν. Ενώ, όταν έφτασε η ώρα της δοκιμής, τα σχόλια ήταν κάτι παραπάνω από αποθεωτικά.

«Είναι ο ορισμός του Τεστ Δημιουργικότητας», του είπε αρχικά ο Σωτήρης Κοντιζάς. «Είναι ασύγκριτο, πάρα πολύ νόστιμο», πρόσθεσε ο Πάνος Ιωαννίδης. «Είναι εξαιρετικό», συμπλήρωσε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

Ο Νίκος έφτιαξε κρέμα jackfruit με τηγανητό τραχανά, τσιπς παρμεζάνας σάλτσα από λευκό κρασί, lemongrass και σάκε.

Οι τρεις διαγωνιζόμενοι με τις χειρότερες προσπάθειες

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι τρεις σεφ και κριτές, έβγαλαν στον τάκο τις πέντε χειρότερες προσπάθειες προκειμένου να παλέψουν μαγειρικά και να παραμείνουν στον τηλεοπτικό διαγωνισμό μαγειρικής.

Ο Βαγγέλης, ο Σταύρος, ο Παύλος, ο Γιάννης κι ο Χρήστος ήταν αυτοί που δεν τα πήγαν καλά στο τεστ δημιουργικότητας και βρέθηκαν μπροστά από τους κριτές, με τους υπόλοιπους να πηγαίνουν στον εξώστη.

Πρώτοι υποψήφιοι για τη διαδικασία αποχώρησης ήταν ο Σταύρος κι ο Παύλος.

Την τελευταία στιγμή ανέβηκαν στον εξώστη ο Γιάννης κι ο Βαγγέλης, με τον Χρήστο να είναι ο τρίτος που θα δοκιμαστεί στο πιάτο αντιγραφής.

Σταύρος, Παύλος και Χρήστος δήλωσαν απογοητευμένοι από την απόδοσή τους. «Ξεκουραστείτε, αδειάστε το κεφάλι σας», συμβούλεψε τους υποψήφιους ο Σωτήρης Κοντιζάς.

Πηγή: newsbeast.gr

Exit mobile version