ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Παναθηναϊκός: Όταν ο ποδοσφαιριστής Καπούσο αντιμετώπιζε το «τριφύλλι»

Η ομάδα Κ19 του Παναθηναϊκού θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη της Πόρτο για τα play off του UEFA Youth League, σε μια συνάντηση από τα παλιά, με τον προπονητή των Πορτογάλων, Καπούσο, να τίθεται αντιμέτωπος και πάλι με το «τριφύλλι».

Παναθηναϊκός: Όταν ο ποδοσφαιριστής Καπούσο αντιμετώπιζε το «τριφύλλι»

Έτοιμη να γράψει ιστορία είναι η ομάδα Κ19 του Παναθηναϊκού! Το σύνολο του Βαγγέλη Σάμιου θα αντιμετωπίσει την Πόρτο στη Λεωφόρο για τα play-offs του UEFA Youth League με φόντο την πρόκριση στους «16» του θεσμού.

Μάλιστα, τα «τριφυλλάκια» θα συναντήσουν στον απέναντι πάγκο έναν πραγματικό θρύλο του ποδοσφαίρου της Πορτογαλίας, καθώς προπονητής των «δράκων» είναι ο πάλαι ποτέ άσος της ομάδας, αλλά και των Ρέιντζερς, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Καπούσο.

Ο 50χρονος, τεχνικός πλέον, μπορεί σε ημιεπαγγελματικό ποδοσφαιρικό επίπεδο να μην έχει βρει στο διάβα του τον Παναθηναϊκό, ωστόσο στη δεκαετία του 2000, τον έχει συναντήσει τόσο με την Πόρτο όσο και με τη Ρέιντζερς, ως ένας δεξιοτέχνης βραχύσωμος εξτρέμ.

Η αρχή έγινε το μακρινό 2001 στην πρώτη φάση των ομίλων του Champions League. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με την Πόρτο, την οποία και υποδέχεται στη Λεωφόρο στις 21 Νοεμβρίου, με τον Καπούσο να είναι μάλιστα ο αρχηγός των Πορτογάλων στο 0-0. Στην αναμέτρηση του δευτέρου γύρου στο Ντας Σάντας, οι «πράσινοι» γνώρισαν την ήττα 2-1 με τα γκολ των γηπεδούχων να προέρχονται από ισάριθμες ασίστ του Πορτογάλου εξτρέμ.

To επόμενο… συναπάντημα του Καπούσο με τον Παναθηναϊκό τοποθετείται ενάμιση χρόνο αργότερα, αλλά εκείνη τη φορά για τα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA. Στις 13 Μαρτίου του 2003 η ομάδα του Σέρτζιο Μαρκαριάν αντιμετώπισε ξανά την Πόρτο του ανερχόμενου τότε, Ζοσέ Μουρίνιο στην ιστορική της έδρα, παίρνοντας ένα αλησμόνητο «διπλό» με το γκολ του Εμμάνουελ Ολισαντέμπε στο 73′, με τον Καπούσο να αποχωρεί τραυματίας στο 46ο λεπτό. Ωστόσο, παρά την νίκη στο πρώτο ματς ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση καθώς στη ρεβάνς της Λεωφόρου ηττήθηκε 2-0 και έμεινα εκτός συνέχειας, με την Πόρτο να παίρνει εν τέλει και το τρόπαιο και τον Μουρίνιο να παραδέχεται ότι αν οι «πράσινοι» έφταναν στον τελικό, θα σήκωναν και την κούπα.

Φαίνεται πάντως ότι ο Καπούσο δεν… άντεχε μακριά από τον Παναθηναϊκό και έτσι την επόμενη ακριβώς σεζόν (2003/04) ως παίκτης της Ρέιντζερς πλέον, τον αντιμετώπισε ξανά για τη φάση των ομίλων του Champions League. Την 1η Οκτωβρίου του 2003 οι Σκωτσέζοι λίγο έλειψε να φύγουν με τους τρεις βαθμούς της νίκης από το «Απόστολος Νικολαΐδης» καθώς παρότι προηγήθηκαν με το γκολ του Βραζιλιάνου, Έμερσον, δέχθηκαν την ισοφάριση από τον Παντελή Κωνσταντινίδη στο 88ο λεπτό του ματς, ενώ ο Καπούσο ολοκλήρωσε όλο το ματς.

Αυτή ήταν και η τελευταία συνάντηση του Πορτογάλου με τον Παναθηναϊκό, αφού στο ματς του «Άιμπροξ» και την νίκη του τριφυλλιού με 3-1, δεν αγωνίστηκε.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...