ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Παναθηναϊκός: Αυτά χρειάζεται στη ρεβάνς για να προκριθεί στον τελικό

Ο Παναθηναϊκός μετά από μια συγκλονιστική εμφάνιση επικράτησε 3-1 σετ του Ολυμπιακού στο Ρέντη για το πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών του Challenge Cup και πλέον είναι ένα βήμα από την πρόκριση στους τελικούς. Τι χρειάζονται όμως στη ρεβάνς οι πρωταθλητές Ελλάδας για να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο;

Παναθηναϊκός: Αυτά χρειάζεται στη ρεβάνς για να προκριθεί στον τελικό

Το πρώτο βήμα έγινε! Ο νταμπλούχος Παναθηναϊκός έδωσε μια μοναδική παράσταση στου Ρέντη και κατάφερε χωρίς το μεγάλο του αστέρι, Φερνάντο Ερνάντες να επικρατήσει 3-1 σετ του Ολυμπιακού, με τον τρομερό, Γίρι Κόβαρ να κάνει την εμφάνιση της ζωής του έχοντας 26 πόντους, μιλώντας την κρίσιμη στιγμή.

Πλέον οι «πράσινοι» βρίσκονται ένα βήμα από τους τελικούς του Challenge Cup, όμως για να το πετύχουν αυτό θα πρέπει να κάνουν αλλά και να… μην κάνουν ορισμένα πράγματα.

Πρώτα από όλα να θυμίσουμε ότι η ρεβάνς θα γίνει στις 15 Φεβρουαρίου στο κλειστό του Αγίου Θωμά το οποίο, περιττό θα ήταν να πούμε ότι αναμένεται να είναι κατάμεστο.  Εκεί λοιπόν ο Παναθηναϊκός χρειάζεται δύο σετ μόνο σετ για να τελειώσει τη δουλειά ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στη συνέχεια.

Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού
Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού 2.033 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όμως σίγουρα δεν θα πρέπει να επαναπαυθεί καθώς υπάρχει το πρόσφατο παράδειγμα με την Οριόν όπου μετά το 1-3 της Ολλανδίας η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου. παρουσιάστηκε στη ρεβάνς αγνώριστη και έφτασε πολύ κοντά στον αποκλεισμό, αλλά κατάφερε εν τέλει να πάρει την πρόκριση μέσω του «χρυσού σετ».

Πάμε και στο αγωνιστικό κομμάτι. Παρά τη μεγάλη νίκη στο Ρέντη το γεγονός ότι η ομάδα αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα φαίνεται στα τελευταία ματς. Το μπλοκ αντιμετωπίζει ορισμένα προβλήματα, ενώ αρκετοί πόντοι που δέχεται ο Παναθηναϊκός, προέρχονται από την αδύναμη στα τελευταία τρία ματς, υποδοχή.

Στα θετικά. Ο Κόβαρ δείχνει ότι στα κρίσιμα σημεία μπορεί να γίνει ο ηγέτης αυτής της ομάδας και να έχει ρόλο καθοριστικό σε πολλά κομμάτια στον αγώνα. Στου Ρέντη ήταν εκείνος που υποδεχόταν την μπάλα μετά από τα σερβίς, αλλά στη συνέχεια τελείωνε τις φάσεις ως διαγώνιος. Έπαιξε δηλαδή σε τρεις θέσεις και άγγιξε το τέλειο. Επιπλέον υπάρχει και ο Σάντερ που δείχνει σιγά-σιγά να ανεβαίνει, ενώ η εμπειρία των Πετρέα και Φράγκου έφεραν δύσκολους πόντους.

Σχεδόν σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η συμμετοχή του Ερνάντες στη ρεβάνς του Αγίου Θωμά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ομάδα θα πρέπει να επαναπαυθεί, πιστεύοντας ότι ο Κουβανός θα λύσει όλα τα προβλήματα. Ναι, θα δώσει σκορ στην ομάδα, θα βοηθήσει και στο μπλοκ, δεν θα βγάλει όμως τόσο εύκολα την πρώτη υποδοχή από τα σερβίς του Ολυμπιακού, γιατί δεν είναι αυτή η δουλειά του.

Όπως και να έχει ο στόχος για τον Παναθηναϊκό ήταν εξ αρχής η κατάσταση του τροπαίου και η πρόκληση πλέον είναι τεράστια μπροστά στα μάτια του. Αν τα καταφέρει θα πρόκειται για πραγματική δικαιοσύνη ωστόσο αφού συγκαταλέγεται στις καλύτερες ομάδες του Challenge Cup.

Την Τετάρτη στον Άγιο Θωμά, κόσμια, ήρεμα και με υπομονή η μεγάλη πρόκριση θα έρθει και το Ευρωπαϊκό θα είναι πολύ κοντά!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.