ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Έγκλημα και τιμωρία

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την οδυνηρή ήττα του Παναθηναϊκού από τη Βαλένθια.

Έγκλημα και τιμωρία

Ο Παναθηναϊκός βρήκε ακόμα έναν τρόπο για να χάσει παιχνίδι στη φετινή Ευρωλίγκα, αυτή τη φορά στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Βαλένθια (91-92), στην οποία τα έκανε… μαντάρα στο φινάλε. Έγκλημα και τιμωρία…

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι οι παίκτες του Ράντονιτς ξεκίνησαν δυναμικά (σε δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι), κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα, είχαν πλουραλισμό στο σκοράρισμα και παρουσίασαν πολύ καλή εικόνα στο πρώτο ημίχρονο (σ.σ. 13 ασίστ). Εξ ου και το +7 (49-42), που όμως έμοιαζε λίγο βάσει της απόδοσης του «τριφυλλιού» στην επίθεση.

Παρ’ όλα αυτά, οι «πράσινοι» δεν είχαν την απαιτούμενη σκληράδα και μαχητικότητα στην άμυνα, με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να ξεφύγουν με διψήφιες διαφορές (που δικαιούνταν με βάση την εξέλιξη), κάτι που θα τους έδινε ακόμα περισσότερη αυτοπεποίθηση και ψυχολογία για τη συνέχεια.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.415 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στην τρίτη περίοδο, το «τριφύλλι» παρουσίασε τις γνωστές του παθογένειες και αδυναμίες, έχασε το καθαρό μυαλό που είχε μέχρι εκείνο το σημείο και άρχισε τα αβίαστα λάθη σε άμυνα (κυρίως) και επίθεση, με συνέπεια να υποχρεωθεί σε ανατροπή, αφού δέχθηκε 27 πόντους και πέτυχε 19.

Οι εξαιρετικοί Λι, Γκουντάιτις έπαιξαν και για τους (απρόσμενους) απόντες Γουόλτερς, Παπαγιάννη, ενώ ήταν ασταμάτητοι στο τέταρτο δεκάλεπτο, όταν και σημείωσαν τους 20 από τους 23 πόντους της ομάδας τους. Εντούτοις, πήγε στράφι η εξαιρετική εμφάνισή τους, καθώς στα κρίσιμα δεν υπήρχε η απαιτούμενη συγκέντρωση.

Για παράδειγμα, οι δύο χαμένες βολές του Λι (που μέχρι εκείνη την ώρα είχε 8/8) και του Τόμας (που σουτάρει με πάνω από 80% στην καριέρα του) στα τελευταία δευτερόλεπτα έπαιξαν τον ρόλο τους. Είναι αυτές οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά σε τόσο «κλειστά» ματς.

Πάμε και στη φάση που έκρινε τον νικητή. Η Βαλένθια λοιπόν είχε 17’’ για την τελευταία επίθεση, με τον Παναθηναϊκό να αποφασίζει να παίξει καθαρή άμυνα και να μην κάνει φάουλ, παρότι είχε το «μαξιλαράκι» του +2. ΟΚ, σεβαστή η απόφαση του κόουτς Ράντονιτς. Δεν θα έπρεπε όμως να παρατάξει στο παρκέ μια «καμικάζι» πεντάδα; Μια πεντάδα με πέντε… σκυλιά του πολέμου που θα κυνηγούν τους αντιπάλους τους παντού;

Δεν θα έπρεπε να απομονώσει τον πιο ποιοτικό παίκτη των φιλοξενούμενων, τον Κρις Τζόουνς, ο οποίος ήταν «καυτός» στην τελική ευθεία του αγώνα (είχε 8 σερί πόντους); Δεν θα έπρεπε να αποφύγει να πάει πάνω του ο Oυίλιαμς, που δεν φημίζεται για τις αμυντικές του δυνατότητες; Προφανείς οι απαντήσεις…

Η ευθύνη λοιπόν βαραίνει πάλι τον Μαυροβούνιο τεχνικό, που μοιάζει να έχει χάσει τελείως την μπάλα και εξακολουθεί να αδικεί την ομάδα του.

Υ.Γ. Θετική η πρώτη παρουσία του Τόμας και του Αγραβάνη με την «πράσινη» φανέλα.

Υ.Γ.2 Απορίας άξιο για ποιο λόγο δεν δόθηκαν δύο βολές υπέρ του Γκουντάιτις στο φάουλ που κέρδισε στα 26 δευτερόλεπτα για το τέλος. Παρεμπιπτόντως, ας ελπίσουμε να μην έχει κάτι σοβαρό ο Λιθουανός σέντερ ενόψει Final 8 Κυπέλλου.

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.