ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Ομάδα χωρίς αρχή, μέση και… ελπίδα

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη νέα, αποκαρδιωτική εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο ματς με τον Προμηθέα για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ομάδα χωρίς αρχή, μέση και… ελπίδα

Μετά κόπων και πολλών βασάνων, ο Παναθηναϊκός υπερκέρασε το εμπόδιο του σκληροτράχηλου και ανταγωνιστικού Προμηθέα (87-79) στο ΟΑΚΑ, αλλά η απόδοσή του δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας και ελπίδας ενόψει του Final 8 του Κυπέλλου.

Άλλωστε έχουμε να κάνουμε με μια ομάδα που δεν έχει αρχή, μέση και τέλος στο παιχνίδι της.

Λίγες ημέρες μετά την οδυνηρή ήττα από τη Βαλένθια, θα περίμενε κάποιος να παρουσιαστούν… αγριεμένοι οι παίκτες του Ράντονιτς.

Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες!
Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες! 1.562 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αντ’ αυτού, στο πρώτο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν υπερβολικά… χαλαροί και μπλαζέ στην άμυνα (ειδικά στην περιφέρεια), με συνέπεια να βρεθούν στο -10 (14-24).

Στην επίθεση, η μπάλα κυκλοφορούσε κάπως περισσότερο σε σχέση με τα φετινά πεπραγμένα, ωστόσο η αστοχία έξω από τα 6,75μ. ήταν… εκνευριστική (1/8).

Η είσοδος του Αγραβάνη στο παρκέ έδωσε ενέργεια στην ομάδα στη δεύτερη περίοδο, με τον νεοαποκτηθέντα φόργουορντ να πετυχαίνει 8 πόντους σε αυτό το διάστημα και να δίνει τον τόνο.

Καθοριστικός σε αυτό το διάστημα και ο Πονίτκα, που έδωσε λύσεις από την περίμετρο και «άνοιξε» την αντίπαλη άμυνα.

Κάπως έτσι το «τριφύλλι» ολοκλήρωσε το δεκάλεπτο με ενεργητικό 29 πόντων και πήγε στα αποδυτήρια έχοντας μικρό προβάδισμα (43-40).

Το… τσούκου-τσούκου μπολ του Παναθηναϊκού επανεμφανίστηκε στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, με τους παίκτες του Ράντονιτς να είναι υπερβολικά στατικοί στην επίθεση, ενόσω έδιναν δικαιώματα στα «μετόπισθεν», αφού δεν κατάφεραν να κλείσουν τους διαδρόμους προς τη ρακέτα τους. Τι είχες Ντέγιαν, τι είχα πάντα…

Το ντέρμπι συνεχίστηκε μέχρι το 37’, αφού οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να χτίσουν διαφορά νίκης έχοντας έλλειψη ομοιογένειας, χημείας και επικοινωνίας και στις δύο άκρες του παρκέ.

Η κλάση των μονάδων του «τριφυλλιού» σε συνδυασμό με τη βιασύνη των φιλοξενούμενων στις τελευταίες επιθέσεις τους, έγειραν την πλάστιγγα με το μέρος του «εξάστερου» και του χάρισαν μια αγχωτική νίκη.

Ο Παναθηναϊκός κρατάει την απόδοση των Λι (11 πόντοι, 9 ασίστ, 5 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα), Πονίτκα (15 πόντοι με 3/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ) και Αγραβάνη (12 πόντοι, 7 ριμπάουντ), αλλά οφείλει να… πετάξει όλα τα υπόλοιπα.

Σίγουρα πάντως θα πρέπει να παρουσιαστεί εντελώς διαφορετικός (προς το καλύτερο) και πολύ πιο βελτιωμένος αν θέλει να έχει έστω μια μικρή ελπίδα στο Κύπελλο.

Υ.Γ. Δεν γνωρίζουμε αν σημαίνει κάτι αυτό από την πλευρά του Ράντονιτς, αλλά ο Γουίλιαμς δεν αγωνίστηκε καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Προμηθέα.

Υ.Γ.2 Σπαζοκεφαλιά και σταυρόλεξο για… δυνατούς λύτες η επτάδα (ή εξάδα) που θα επιλέξει ο Παναθηναϊκός για το Κύπελλο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.