ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ο Κουρμπέλης έδιωξε το άγχος και ο Σπόραρ τελείωσε το «τρίποντο»!

Ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός στο α΄ μέρος κόντρα στον Βόλο, έχασε σπουδαίες ευκαιρίες για να βρει γκολ, αλλά στο β΄ μισό με Κουρμπέλη (59') και Σπόραρ (69΄) πήρε σπουδαίο τρίποντο. Διαμαρτύρονται οι «πράσινοι» για τον μη καταλογισμό πέναλτι από Φωτιά και VAR σε δύο περιπτώσεις.

Ο Κουρμπέλης έδιωξε το άγχος και ο Σπόραρ τελείωσε το «τρίποντο»!

Ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός στο α΄ μέρος κόντρα στον Βόλο, έχασε σπουδαίες ευκαιρίες για να βρει γκολ, αλλά στο β΄ μισό με Κουρμπέλη (59′) και Σπόραρ (69΄) πήρε σπουδαίο τρίποντο.

Διαμαρτύρονται οι «πράσινοι» για τον μη καταλογισμό πέναλτι από Φωτιά και VAR σε δύο περιπτώσεις.

Το ματς

Καταιγιστικό ήταν το ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Βόλο. Οι «πράσινοι» με την ορμή της έδρας που ήταν κατάμεστη, θέλησαν από τα πρώτα δευτερόλεπτα να σπρώξουν στα σχοινιά την ομάδα της Μαγνησίας και στο 8ο λεπτό, έχασαν σπουδαία ευκαιρία με τον Ιωαννίδη για το προβάδισμα.

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 3.379 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Έλληνας φορ πήρε υπέροχα τη μπάλα από τη μεταβίβαση του Κουρμπέλη, μπήκε περιοχή αλλά έκανε μια τρίπλα παραπάνω και αυτή ήταν αρκετή για να μην πλασάρει εντός εστίας. Κάθε φάση «μύριζε» και ευκαιρία για το «τριφύλλι» με τον Μπερνάρ να αστοχεί στο 9΄.

Στο 13΄ η κεφαλιά του Ιωαννίδη πέρασε πάνω από τα δοκάρια, με τον σεντερ φορ του Παναθηναϊκού να είναι πάντα μέσα στις φάσεις. Στο 14ο λεπτό ο Παλάσιος έκανε την κίνηση από τη δεξιά πλευρά, αλλά το σουτ κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι κυρίαρχος του αγώνα, είχε όρεξη, θέληση και πάθος και αυτό φαινόταν σε κάθε μεταβίβαση, με την ομάδα του Βόλου μόνιμα σε θέση άμυνας. Μέσα σε ένα δίλεπτο (18-19΄), οι «πράσινοι» δημιούργησαν προϋποθέσεις για το γκολ, με τους Μαντσίνι και Παλάσιος (δις) να μην μπορούν να παραβιάσουν την εστία του Κλέιμαν. Στο 23΄ με τον Μαντσίνι να κάνει ξαφνικό σουτ, χάθηκε ακόμα μια ευκαιρία για γκολ, με τους «πράσινους» να επιμένουν.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την ίδια εικόνα να πιέζει και να μάχεται για το γκολ, οι «πράσινοι» συνέχισαν να σπαταλούν ευκαιρίες, με το 0-0 να παραμένει, παρά τις όποιες επιθετικές προσπάθειες. Ο Βόλος είχε καθαρά αμυντικό ρόλο και τον διατήρησε μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, οι ισορροπίες άλλαξαν με τη συμπλήρωση του 50ου λεπτού, όταν ο Σι μάρκαρε επικίνδυνα τον Παλάσιος και δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή Φωτιά. Στο 52΄ ο Παλάσιος στάθηκε ακόμα μια φορά άτυχος, καθώς έκανε ωραία ατομική προσπάθεια, δοκίμασε ένα δυνατό αριστερό σουτ, με τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο γόρδιος δεσμός τελικά λύθηκε στο 59΄ για τον Παναθηναϊκό, με τον Κουρμπέλη να σκοράρει και να διώχνει το άγχος για το 1-0. Σε μια φάση διαρκείας όπου η μπάλα άλλαξε τα πόδια του Παλάσιος και του Μπερνάρ και κατέληξε με καραμπόλα στον αρχηγό του Παναθηναϊκού όπου και την έσπρωξε στα δίχτυα με άψογο πλασεδάκι.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο Παναθηναϊκός απλοποίησε τη ζωή του, όταν ο Παλάσιος κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Σιέλη, ο Σπόραρ που ανέλαβε την εκτέλεση ευστόχησε και έκανε το 2-0, βάζοντας και με τη «βούλα» τις βάσεις για το «τρίποντο» της νίκης.

Έπειτα από το 2-0, ο Παναθηναϊκός έχασε ακόμα δύο ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ, υπήρξε η φάση στο 83΄ με το πέναλτι στον Χουάνκαρ από τον Κάτσε, φάση η οποία ελέγχθηκε από το VAR, με τον Ισπανό μπακ να υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

Στα επόμενα λεπτά συν τις καθυστερήσεις, ο Παναθηναϊκός έκανε διαχείριση, διατήρησε το σκορ στα επίπεδα του 2-0 και το τελικό σφύριγμα τον βρήκε νικητή, με το τρίτο συνεχόμενο «τρίποντο» σε ισάριθμα ματς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (63′ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ (86′ Πούχατς), Ρούμπεν, Κουρμπέλης (75′ Τσέριν), Μπερνάρ, Παλάσιος, Ιωαννίδης (63′ Σπόραρ), Μαντσίνι (76′ Βέρμπιτς).

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Σιέλης, Σι, Γκάγκι, Λούνα, Κούτσιας (72′ Τσοκάνης), Πιρές (61′ Κάτσε), Τσιρίνος, Καρτάλης (46′ Οζέγκοβιτς).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.