ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Εικόνα θλίψης – Νέα οδυνηρή ήττα από τον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων για ένα ημίχρονο, στη συνέχεια κατέρρευσε, γνωρίζοντας νέα ήττα (81-65) από τον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Εικόνα θλίψης - Νέα οδυνηρή ήττα από τον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων για ένα ημίχρονο, στη συνέχεια κατέρρευσε, γνωρίζοντας νέα ήττα (81-65) από τον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Από τον Παναθηναϊκό ξεχώρισε ο Πάρις Λι με 17 πόντους, θετικός και ο Γιώργος Παπαγιάννης με 13, ενώ διψήφιος τελείωσε το ματς και ο Ντέρικ Ουίλιαμς με 13, που ξύπνησε αργά.

Το ματς

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν με εύστοχο τρίποντο του Παπανικολάου, με τους πράσινους να απαντούν αμέσως με τρίποντο του Λι. Το 10-8 υπέρ του Παναθηναϊκού στο πρώτο πεντάλεπτο, αποδείκνυε την σχετική ισορροπία που υπήρξε.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 46.368 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Νευρικός ο Ολυμπιακός, που μας είχε συνηθίσει σε πιο δυνατά ξεκινήματα. Οι παίκτες του Ράντονιτς δεν επέτρεπαν σε εκείνους του Μπαρτζώκα να βρουν ρυθμό, με τον Βεζένκοφ να τον κρατά στο παιχνίδι. Μάλιστα, ο Βούλγαρος άσος, πήρε το… όπλο του και με 8 συνεχόμενους πόντους έκανε το 10-14, 18-14!

Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με +3 (22-19) υπέρ των Πειραιωτών, που είχαν με 14 (!) πόντους τον εκπληκτικό, Σάσα Βεζένκοφ.

Πραγματικό ντέρμπι, με σκληρές άμυνες, άγχος και χαμηλό σκορ, πραγματοποιήθηκε και στη δεύτερη περίοδο. Το τριφύλλι έκανε αυτό ακριβώς που ήθελε, κρατώντας σχετικά χαμηλά τους ερυθρόλευκους. Δεν τους επέτρεψε πολλούς αιφνιδιασμούς, ενώ και οι ίδιοι ήταν αρκετά νευρικοί στην τελική προσπάθεια.

Στα πρώτα επτά λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου, ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα, ωστόσο ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά (35-33), χάρις σε εύστοχο τρίποντο του Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Οι πράσινοι έκαναν σερί 7-0 από εκεί και πέρα και έκλεισαν με προβάδισμα το ημίχρονο. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε ελάχιστα τον Βεζένκοφ στο δεύτερο κομμάτι του παιχνιδιού και μοιραία οι παίκτες του ήταν εξαιρετικά άστοχοι και νευρικοί.

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς έπεισε τους παίκτες του να παίξουν σκληρά και να πάνε σε αργό ρυθμό, με αποτέλεσμα η ομάδα του να έχει το πάνω χέρι στο πρώτο μέρος. Ξεχώρισε με 6 πόντους ο Σλούκας για τον Ολυμπιακό, ενώ για τον Παναθηναϊκό, εξαιρετικός τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση ήταν ο Πάρις Λι (12π.). Αρκετά καλή παρουσία είχε και ο Γιώργος Παπαγιάννης (7π.).

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στην ανάπαυλα, έσφιξε την άμυνά του, έβαλε δύσκολα στην στατική επίθεση του Παναθηναϊκού και πήρε κεφάλι στο σκορ (41-40) στο 23′, με εύστοχες… βόμβες από Παπανικολάου και Κάαναν.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν πάρει το μομέντουμ του αγώνα, οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να βρουν ούτε πόντο και ο φωτεινός πίνακας στο 25′ έγραφε 49-40! Ο Κάαναν είχε πάρει φωτιά πίσω από τα 6,75μ., φτάνοντας τους 14 και διαμορφώνοντας το 52-40. Όση νευρικότητα είχε στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, τόσο εύστοχος ήταν στο τρίτο δεκάλεπτο (5/5 τρ.). Με νέο τρίποντο του Παπανικολάου, το σκορ εκτοξεύτηκε στο +14 (55-41).

Οι κόκκινοι είχαν εξαιρετικό passing game, υπομονή στη επίθεση, ενώ και στην άμυνα… μασούσαν σίδερα. Σχεδόν ενάμιση λεπτό πριν την ολοκλήρωση της περιόδου, η διαφορά έφτασε τους 17 (60-43), με τον Παναθηναϊκό να μην έχει βρει καλάθι εντός παιδιάς! Το πρώτο καλάθι για το τριφύλλι ήρθε στο 29′ με τρίποντο του Πονίτκα (60-46).

Η περίοδος ολοκληρώθηκε στο 64-50, με τον Ολυμπιακό να φωνάζει… δυνατά πως είναι καβάλα στ’ άλογο για τον τελικό. Τους 19 είχε φτάσει ο Βεζένκοφ, σπουδαία εμφάνιση για τον Παπανικολάου με 12, ενώ 14 με 3/7 είχε ο Κάαναν. Από τον Παναθηναϊκό ο Παπαγιάννης μέτρησε 11, ενώ ο Πονίτκα 6. Σίγησε ο εκπληκτικός Πάρις Λι.

Οι παίκτες του Ράντονιτς προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση, έγιναν πιο δυνατοί στην άμυνα, ωστόσο ο Ολυμπιακός ήλεγχε πλήρως τον αγώνα, έκανε σπουδαία δουλειά στην άμυνα και με υπομονή στην επίθεση ήταν σταθερά άνω των 10-15 πόντων στο προβάδισμά.

Το 75-60 του 35ου λεπτού, απλά μας έβαζε σε αναμονή για το τελικό αποτέλεσμα. Τίποτα δεν άλλαξε εντυπωσιακά στα τελευταία εναπομείναντα λεπτά, με τους ερυθρόλευκους να παίρνουν τη νίκη με 81-65.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 35-40, 64-50, 81-65.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 2, Κάνααν 14 (3), Λούντζης, Λαρεντζάκης 6 (2), Πάπας, Φαλ 4, Σλούκας 7 (1), Βεζένκοφ 22 (3), Παπανικολάου 15 (5), Μπολομπόι 2, Μπλακ 5, ΜακΚίσικ 4.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντέγιαν Ράντονιτς): Ουόλτερς 4, Λι 17 (2), Παπαγιάννης 13 (1), Μποχωρίδης 2, Ουίλιαμς 13 (3), Αγραβάνης 2, Γ. Καλαϊτζάκης 2, Μπέικον 5 (1), Πονίτκα 6 (1), Γκουντάιτις 1.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.