ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Ένα… τουρλουμπούκι που χρειάζεται ολικό ρεκτιφιέ

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την αποκαρδιωτική εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο του ημιτελικού και τη νέα ήττα από τον Ολυμπιακό.

Ένα… τουρλουμπούκι που χρειάζεται ολικό ρεκτιφιέ

Ένα ακόμα δύσκολο βράδυ για τους φίλους του Παναθηναϊκού, που βλέπουν το «καμάρι» τους να… σέρνεται και να παραδίνεται άνευ όρων στον αιώνιο αντίπαλο.

Το… τουρλουμπούκι που δημιούργησε ο Ντέγιαν Ράντονιτς ηττήθηκε πολύ φυσιολογικά από τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του Κυπέλλου (81-65) και πλέον χάνει κάθε ελπίδα για τίτλο.

Εκτός κι αν υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει τόσο δραματικά η εικόνα των δύο ομάδων και να κατακτήσει το «τριφύλλι» το πρωτάθλημα με μειονέκτημα έδρας κιόλας.

Το 1-6 κάνει ακόμα πιο γλυκό το 1-3 και η απαξίωση, που έγινε αποθέωση!
Το 1-6 κάνει ακόμα πιο γλυκό το 1-3 και η απαξίωση, που έγινε αποθέωση! 1.957 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μάλλον όλο αυτό μοιάζει περισσότερο με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, παρά με κάτι εφικτό. Τουλάχιστον με τα τωρινά δεδομένα…

Όσον αφορά τον ημιτελικό, να πούμε ότι οι «πράσινοι» είχαν δύο πρόσωπα. Ως συνήθως δηλαδή. Στο πρώτο ημίχρονο έδειξαν διάθεση και μαχητικότητα (γι’ αυτό και προηγήθηκαν), ενώ κατάφεραν να περιορίσουν τους αντιπάλους τους χάρη στη σχετικά καλή τους άμυνα, που δεν επέτρεψε στους «ερυθρόλευκους» να κάνουν το γνωστό τους παιχνίδι και να βρουν ρυθμό.

Ε λοιπόν όλα όσα έκαναν σωστά στο πρώτο 20λεπτο, πήγαν στα… σκουπίδια μέσα σε 5-6 λεπτά στην εκκίνηση της τρίτης περιόδου.

Οι παίκτες του Ράντονιτς δεν εμφανίστηκαν στο παρκέ μετά την ανάπαυλα και δέχθηκαν σερί 17-0 (!), που είχε ως συνέπεια την ολική ανατροπή του σκηνικού.

Επιθετικά εμφάνισαν τα γνωστά τους συμπτώματα και ο καθένας έπαιζε για την πάρτη του, αφού δεν υπήρχε η παραμικρή καθοδήγηση από τον πάγκο, με τον Μαυροβούνιο τεχνικό να βρίσκεται σε σύγχυση και να παίρνει κάκιστες αποφάσεις, ειδικά σε επίπεδο ροτέισον.

Το… τουρλουμπούκι που λέγαμε. Στην άμυνα είχαν εντελώς παθητική στάση και φρόντισαν να «βάλουν» στο παιχνίδι τους Κάνααν και Παπανικολάου, που εκτελούσαν ανενόχλητοι από την περιφέρεια.

Από ‘κει και πέρα, δεν υπήρχε… ματς, καθώς ο Ολυμπιακός ήλεγξε απόλυτα τον ρυθμό και δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να αναθαρρήσει, να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό και να πλησιάσει στο σκορ. Την ίδια ώρα, το μεγάλο του αστέρι, Ντουέιν Μπέικον, είχε μια καταστροφική βραδιά για την ομάδα του (1/12 εντός παιδιάς και 4 λάθη) και ώρες-ώρες έμοιαζε ως ο καλύτερος παίκτης του αντιπάλου.

Ο στόχος του Κυπέλλου χάθηκε λοιπόν και τα βλέμματα όλων τώρα στρέφονται στην επόμενη μέρα, με τον «εξάστερο» να χρειάζεται ένα ολικό… ρεκτιφιέ.

Σε όλα τα επίπεδα. Καταρχάς, δεν νοείται να συνεχίσει για πολύ ακόμα με το υπάρχον προπονητικό επιτελείο. Θα μιλάμε για έγκλημα της διοίκησής του, καθώς είναι φανερό ότι ο Ράντονιτς δεν μπορεί να κουμαντάρει την ομάδα του και έχει «χάσει» τελείως τους παίκτες του.

Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η άρνηση του Μπέικον να υπακούσει στην εντολή του προπονητή του να μπει ως αλλαγή λίγο πριν από το τέλος του αγώνα. Δείγμα ασέβειας προς τον άνθρωπο που κάθεται στον πάγκο της ομάδας, η οποία δεν έχει καθόλου εύρυθμη λειτουργία.

Αφού λοιπόν ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από τον τελικό και κινδυνεύει να σοβαρά να μείνει χωρίς τίτλο για πρώτη φορά από τη σεζόν 1994-95, ήρθε η ώρα να παρθούν γενναίες αποφάσεις και άμεσα. Για το καλό του «οργανισμού», που μοιάζει να βρίσκεται σε σήψη…

Υ.Γ. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο «εξάστερος» βιώνει τα χρόνια της παρακμής του και θα χρειαστεί μπόλικη υπομονή (από όλους) και προσπάθεια για να επανέλθει σε ένα φυσιολογικό -για εκείνον- επίπεδο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...