ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Παναθηναϊκός: Όταν βγάζει η ομάδα αντίδραση, δεν χρειάζεται να… φοβάσαι

H ήττα από τον Ολυμπιακό στο Ρέντη, αυτή την φορά για το πρωτάθλημα, και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε, απέδειξε περίτρανα ότι ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα φτιαγμένη από μέταλλο και ξέρει να παλεύει ακόμα και αν η ψυχολογία είναι στα... τάρταρα.

Παναθηναϊκός: Όταν βγάζει η ομάδα αντίδραση, δεν χρειάζεται να... φοβάσαι

Ακόμη μια ήττα από τον Ολυμπιακό στο βόλεϊ, αυτή την φορά για το πρωτάθλημα. Ας το δούμε απλά και ας μην… τρομοκρατηθούμε.

Πέραν του γοήτρου που θα αναπτέρωνε το ηθικό του νταμπλούχου Παναθηναϊκού, δεν έγινε και κάτι σπουδαίο. Οι “πράσινοι” πάλεψαν απέναντι σε έναν αντίπαλο που λίγες ημέρες πριν τους απέκλεισε στο Challenge Cup και παρά το μικρό “σοκ” των δύο χαμένων πρώτων σετ, έβγαλαν αντίδραση, ισοφάρισαν αλλά στο τέλος θυμήθηκαν τα… του ημιτελικού και παραδόθηκαν.

Για να είμαστε ειλικρινής πολλοί ίσως να είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι η ψυχολογία της ομάδας θα ήταν στα τάρταρα μετά τον αποκλεισμό. Και όμως έτσι ήταν και αυτό φάνηκε σε ορισμένες στιγμές. Αλλά υπήρχε μια στοιχειώδης και πολύ… γοητευτική θα λέγαμε αντίδραση. Ειδικότερα από την στιγμή που το δεύτερο σετ χάνεται από μια λάθος απόφαση στο video check (καμία επαφή στο φιλέ στο διπλό μπλοκ) όλοι μπορούμε να καταλάβουμε ότι όλα οδηγούσαν σε ήττα.

Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας…
Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας… 1.352 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το κέρδος για την ομάδα του coach Ανδρεόπουλου, εκτός από τον βαθμό ήταν μόνο η αντίδραση αλλά και το γεγονός ότι κατάλαβε πως δεν έχει χαθεί τίποτα.

Τα “αδιάφορα” ματς σαν έννοια δεν υπάρχουν. Κανένα ματς δεν είναι αδιάφορο. Από κάθε παιχνίδι ξεχωριστά μπορεί ο καθένας να βγάλει και το παραμικρό συμπέρασμα για τις ανάγκες που έχει μια ομάδα. Στο παιχνίδι του Ρέντη για παράδειγμα είδαμε ότι όποτε χρειάστηκε το μπλοκ βγήκε. Αλλά είδαμε και πρόβλημα στην υποδοχή. Είδαμε έναν Ερνάντες να μονοπωλεί το ενδιαφέρον και να επανέρχεται και έναν Γιάκομπσεν να έχει ξανά αρχηγικές τάσεις εκεί που η μπάλα είχε το αντίστοιχο “βάρος” με εκείνης του… μπόουλινγκ.

Ωστόσο είδαμε και ορισμένα αρνητικά. Σε κακό βράδυ ο Ράνγκελ που υπέπεσε σε αρκετά λάθη, αλλά σε πολύ χειρότερο οι Ζήσης και Φράγκος, με τον πρώτο να χάνει τελείως τον ρυθμό του στην υποδοχή, έχοντας ένα ποσοστό 29%. Επιπλέον ο Κόβαρ παρά τους 18 πόντους έδειξε εκτός ρυθμού, ενώ συνολικά η ομάδα υπέπεσε 29 λάθη εκ των οποίων τα 6 στο τάι μπρέικ.

Κατά τα άλλα ισορροπία… Ακόμη και σε αυτές τις συνθήκες ο Παναθηναϊκός πάλεψε και απέδειξε ότι μπορεί να διεκδικήσει όλους τους στόχους που έχει μπροστά του, αρχής γενομένης από το ματς Κυπέλλου με τον Άθλο στην Ορεστιάδα την Τετάρτη (22/02) και εν συνεχεία στα τρία ματς πρωταθλήματος με Πήγασο Πολίχνης, Αριστοτέλη Σκύδρας και Κηφισιά, όπου θέλει να χτίσει σερί για να ανακτήσει την ψυχολογία, ενόψει και των δύο τελικών του Λιγκ Καπ με τον “αιώνιο”.

Η αντίδραση που βγήκε αλλά δεν… του βγήκε στο Ρέντη μόνο θετικό πρόσημο μπορεί να έχει και εμείς θα πρέπει να σταθούμε σε αυτή. Και όπως είπαμε, είναι επιτακτική η ανάγκη να στηριχθεί το τμήμα μέχρι εκεί που δεν πάει. Μόνο έτσι θα έρθουν οι επιτυχίες, χωρίς αβρότητες και γκρίνιες.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.