ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Το ντέρμπι, η συγκέντρωση στον στόχο και η συνέπεια

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την επιστροφή του Παναθηναϊκού στην κορυφή της βαθμολογίας, το ντέρμπι που ακολουθεί και την τελική ευθεία στο πρωτάθλημα.

Το ντέρμπι, η συγκέντρωση στον στόχο και η συνέπεια

*Η τρίτη διαδοχική νίκη για τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα, σε συνδυασμό με την ήττα της ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ, επανέφερε το “τριφύλλι” στην κορυφή της βαθμολογίας. Έπειτα από 23 αγωνιστικές, οι “πράσινοι” είναι στην πρώτη θέση, γεγονός που μαρτυρά ότι μόνο… συγκυριακή δεν είναι η μέχρι τώρα πορεία. Οταν μια ομάδα είναι στο ρετιρέ από την αρχή του πρωταθλήματος κι ενώ έχουμε φτάσει στα μέσα Φεβρουαρίου, δείχνει ότι κάτι καλό γίνεται στην καθημερινότητά της…

*Φτάνει αυτό; Η απάντηση είναι “όχι φυσικά”. Ο Παναθηναϊκός οφείλει να συνεχίσει με την ίδια λογική και νοοτροπία που έχει από την αρχή της χρονιάς και να φτάσει μέχρι το τέλος. Εξ’ αρχής ο στόχος για φέτος ήταν ο πρωταθλητισμός. Η πρώτη ή η δεύτερη θέση, όπως είχε πει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Εδώ που φτάσαμε, το “τριφύλλι” πρέπει να τα δώσει όλα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Να δώσει τη μεγάλη μάχη μέχρι το φινάλε, βλέποντας κάθε παιχνίδι σαν τελικό (κλισέ, μα πραγματικότητα), έχοντας συγκέντρωση στο 100% για τον μεγάλο στόχο και φυσικά τη λέξη “κλειδί” στον πρωταθλητισμό: Συνέπεια.

*Η αλήθεια είναι ότι το παραπάνω στοιχείο η ομάδα το έχει φέτος σε μεγάλο βαθμό. Αν εξαιρέσουμε την “κοιλιά” που έκανε στον δεύτερο γύρο μέχρι να ορθοποδήσει, η συνέπεια είναι και το μεγαλύτερο “όπλο” του φετινού Παναθηναϊκού. Το εντυπωσιακό 12/13 του πρώτου γύρου έβαλε τις βάσεις, προκειμένου ακόμα και σε περίοδο ντεφορμαρίσματος και κακών αποτελεσμάτων το “τριφύλλι” να κρατηθεί. Είναι σημαντικό να έχεις μια διαφορά που σου “επιτρέπει” να πέσεις (αλλά πάντα με την προυπόθεση ότι θα σηκωθείς ξανά), από το να μην υπάρχει αυτή η “ασφάλεια” και στην κακή σου περίοδο να απομακρύνεσαι από την κορυφή.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.447 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

*Το 3Χ3 του τελευταίου διαστήματος, η ανατροπή επί του Άρη στη Θεσσαλονίκη και η εντυπωσιακή εμφάνιση με τον Βόλο, έχουν επαναφέρει μια ηρεμία στην ομάδα. Για να είμαστε πιο ακριβείς, έχουν ανεβάσει ξανά την ψυχολογία όλων κι αυτό φαίνεται. Δείτε για παράδειγμα πόσο απελευθερωμένη ήταν η ομάδα στο πρόσφατο ματς της Λεωφόρου και θα διαπιστώσετε αυτό που αναφέρουμε. Τίποτα, όμως, δεν έχει κατακτηθεί κι αυτό το γνωρίζουν όλοι πολύ καλά στο “τριφύλλι”.

*Η συνέχεια είναι δύσκολη και σκληρή. Άλλωστε, είναι σπάνιες οι φορές που ο Παναθηναϊκός έχει κατακτήσει κάτι δίχως να “ματώσει”. Συνήθως, όταν φτάνει εκεί που θέλει, το κάνει μέσα από δυσκολίες, με πολύ κόπο και ιδρώτα. Αυτό συμβαίνει και φέτος μέχρι να δούμε την τελική κατάληξη.

*Ακολουθεί ένας ακόμη “τελικός”. Αναφερόμαστε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο “Καραϊσκάκη” το Σάββατο. Δε χρειάζεται να αναφερούμε στη σπουδαιότητα ενός αγώνα με τους “ερυθρόλευκους”, ούτε φυσικά να τονίσουμε το πόσο κρίσιμο είναι το παιχνίδι ενόψει της συνέχειας. Αυτονόητα είναι όλα αυτά. Το βέβαιο είναι ότι οι “πράσινοι” βρίσκονται σε μια καλή φάση και θα θελήσουν να την κάνουν ακόμη καλύτερη με αποτέλεσμα στο γήπεδο των “ερυθρόλευκων”. Επίσης, το δεδομένο είναι ότι τίποτα δε θα τελειώσει μετά το ντέρμπι. Ούτε θετικά, ούτε αρνητικά. Είπαμε, το ζητούμενο είναι η συνέπεια και η προσήλωση στον στόχο. Τώρα, το βάρος πέφτει στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό με τον Παναθηναϊκό να θέλει να κάνει την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι στον δεύτερο γύρο. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στη συνέχεια…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.