ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Αν παίξει το ποδόσφαιρό του είναι φαβορί στο Φάληρο

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για το ντέρμπι του Σαββάτου και εξηγεί γιατί τα πάντα κρίνονται από την απόδοση του Παναθηναϊκού.

Αν παίξει το ποδόσφαιρό του είναι φαβορί στο Φάληρο

Υπάρχουν ντέρμπι για τα οποία σκέφτεσαι όλες τις προηγούμενες μέρες πως δε θα ήταν η ώρα να τα παίξεις. Για παράδειγμα, γνωρίζαμε και βλέπαμε πως ο Παναθηναϊκός δεν ήταν στην καλύτερή του κατάσταση πριν από το τριπλό ραντεβού με τον ΠΑΟΚ για πρωτάθλημα και Κύπελλο. Αποδείχτηκε στο γήπεδο. Δεν έκανε ούτε νίκη, αποκλείστηκε στο Κύπελλο και γνώρισε την πιο βαριά φετινή του ήττα στο πρωτάθλημα. Δεν ήταν ούτε ψυχικά έτοιμος, ούτε αγωνιστικά περνούσε την καλύτερή του φάση. Και το πλήρωσε.

Υπάρχουν και ντέρμπι που ανυπομονεί μια ομάδα να τα παίξει. Και εμείς να τα δούμε. Γιατί αντιλαμβάνεσαι πως είναι σε μια κατάσταση που όλα κρίνονται από εκείνη. Ο Παναθηναϊκός που είδαμε απέναντι στον Βόλο ήταν εντυπωσιακός. Είχε τρεξίματα, έβγαλε φάσεις, απείλησε πολλές φορές, ήταν κυριαρχικός σε όλο το παιχνίδι. Και σου έβγαζε τη σιγουριά πως θα την πάρει τη νίκη, έστω και αν επί της ουσίας πέταξε ένα ημίχρονο που θα μπορούσε να είχε καθαρίσει το ματς.

Αλήθεια είναι πως γενικά του ταιριάζει του Παναθηναϊκού ο Βόλος. Φάνηκε και στα τέσσερα ματς που έδωσε απέναντι στην ομάδα του Μπράτσου φέτος. Και είναι καλό αυτό και ενόψει των Play Offs που λογικά θα είναι μέσα ο Βόλος. Αλλά αυτά είναι για το μέλλον. Στο παρόν υπάρχει το Καραϊσκάκη και ο Παναθηναϊκός πηγαίνει το Σάββατο εκεί για να παίξει ένα ντέρμπι που τον βρίσκει σε πολύ καλή κατάσταση.

Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας…
Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας… 1.320 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αν η ομάδα του Γιοβάνοβιτς παίξει το ποδόσφαιρό της, δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα, παρ’ όλο που θα παίξει σε μια εχθρική έδρα και απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει μεγάλη ευκαιρία να μπει για τα καλά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός παίζει ένα χαρτί που θα κρίνει εν πολλοίς το αν θα είναι μέσα στη συζήτηση από το Σάββατο και έπειτα. Σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα το ένστικτο της… επιβίωσης μπορεί να παίξει ρόλο.

Αλλά ο Παναθηναϊκός έχει μια ομάδα που δεν μπορούν να τον φοβήσουν όλα αυτά. Με σημαντικά χαρτιά του Ιβάν να είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Όπως ο Παλάσιος, ο Μαντσίνι, ο Ιωαννίδης, ο Μπερνάρ. Σε ένα ματς που δεδομένα θα βρουν χώρους, μπορούν να κάνουν ζημιές. Γι’ αυτό και λέω ότι οι πράσινοι πηγαίνουν να παίξουν ένα ντέρμπι που κρίνεται από εκείνους. Από τη δική τους απόδοση. Αν βρεθούν σε καλή μέρα, τότε είναι το φαβορί για τη νίκη το Σάββατο.

Μια νίκη που εφόσον έρθει θα βάλει τον Παναθηναϊκό για τα καλά σε ρόλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κι ας υπάρχει ακόμα μια… ντουζίνα αγώνων. Κι ας είναι οι περισσότεροι ντέρμπι με όλους τους διεκδικητές. Τέτοιες νίκες εκτός από βαθμολογικό όφελος, σου τονώνουν την αυτοπεποίθηση, την ψυχολογία, σε κάνουν να νιώθεις ανίκητος και πανέτοιμος για κάθε πρόκληση.

Με λίγα λόγια; Το Σάββατο ο Παναθηναϊκός έχει να παίξει έναν τελικό. Και έτσι πρέπει να αντιμετωπίσει το ντέρμπι.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.