ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Παναθηναϊκός: Οι πέντε παίκτες – κλειδιά του ντέρμπι στο Φάληρο (vids)

Παλάσιος, Μαντσίνι, Μπερνάρ, Ρούμπεν και Σένκεφελντ είναι οι παίκτες κλειδιά του τριφυλλιού και η απόδοσή τους θα κρίνει κατά πολύ την έκβαση του σαββατιάτικου ντέρμπι στο Φάληρο. Το Panathinaikos24.gr αναλύει.

Παναθηναϊκός: Οι πέντε παίκτες - κλειδιά του ντέρμπι στο Φάληρο (vids)

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό το Σάββατο στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι πράσινοι θέλουν να πάρουν τη νίκη, προκειμένου να διατηρήσουν την διαφορά τους από την ΑΕΚ και να την αυξήσουν από τους «ερυθρόλευκους». Σε ένα ματς ιδιαίτερα κρίσιμο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος το τριφύλλι ψάχνει ένα διπλό που θα του δώσει μεγάλο μπουστ ενόψει και των πλέι οφ.

Σε αυτά τα ματς υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που η απόδοσή τους θα κρίνει κατά πολύ την έκβαση του ντέρμπι. Για το τριφύλλι στο επικείμενο παιχνίδι πέντε είναι οι παίκτες που θα κρίνουν κατά πολύ το αν θα καταφέρουν οι πράσινοι να φύγουν με τη νίκη.

Συγκεκριμένα, οι Σεμπάστιαν Παλάσιος, Μπερνάρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Ντάνιελ Μαντσίνι και Μπαρτ Σένκεφελντ. Πάμε να δούμε αναλυτικά τι μπορούν να κάνουν αυτοί οι 5 και γιατί αποτελούν τα… κλειδιά του Γιοβάνοβιτς για τη νίκη:

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 1.263 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μπαρτ Σένκεφελντ

Ο Ολλανδός σέντερ μπακ του Παναθηναϊκού το τελευταίο χρονικό διάστημα ήταν ντεφορμέ, γεγονός που έπαιξε ρόλο στην κακή πορεία της ομάδας τον Ιανουάριο. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ανέβει και η παρουσία του στο σαββατιάτικο ντέρμπι είναι ιδιαίτερα σημαντική. Είναι η κολώνα της ομάδας στα μετόπισθεν και σίγουρα αν αυτός παίξει καλά, τότε θα μπορέσει να ανεβάσει την απόδοσή του και ο Σάρλια. Με την καλή απόδοση του Σένκεφελντ, οι πράσινοι θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν το μηδέν και να πάρουν τη νίκη.

Ρούμπεν Πέρεθ Είναι ο εγκέφαλος του Παναθηναϊκού στην μεσαία γραμμή. Όταν είναι ο Πέρεθ καλά, τότε ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που έχει ισορροπία ενώ όταν δεν πιάνει υψηλά στάνταρ απόδοσής τότε το τριφύλλι χάνει την ισορροπία του. Στο παιχνίδι με τον Βόλο έδειξε σημαντικά σημάδια ανάκαμψης ενώ στο εκτός έδρας ματς με τον Άρη, με την πάσα του στον Ιωαννίδη άνοιξε το δρόμο για την σημαντική ανατροπή του τριφυλλιού στη Θεσσαλονίκη. Ενόψει Σαββάτου λοιπόν ο Γιοβάνοβιτς στηρίζει πολλά σε αυτόν, καθώς με μία πάσα του μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα ενός αγώνα.

Μπερνάρ Ο Μπερνάρ αποκτήθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι για να κάνει την διαφορά. Ο Βραζιλιάνος έχει αποδείξει ότι έχει την προσωπικότητα για να ανταπεξέλθει και να βοηθήσει την ομάδα να φύγει με τη νίκη. Έχει το απρόβλεπτο στο παιχνίδι του και με μία του πάσα μπορεί να… κόψει οποιαδήποτε άμυνα στα… δύο. Άλλωστε το είδαμε και στο ματς του πρώτου γύρου με τον Ολυμπιακό, που έδωσε ένα πάρε – βάλε στον Σπόραρ, αλλά ο τελευταίος ήταν εκτεθειμένος και έτσι το γκολ ακυρώθηκε. Ενόψει Σαββάτου ο Γιοβάνοβιτς περιμένει από αυτόν να κάνει την διαφορά.

Σεμπάστιαν Παλάσιος Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που γενικότερα περιμένει πολλά από τους παίκτες που αγωνίζονται στα άκρα. Ο «Τούκου» έχει αποδείξει ότι στα ντέρμπι βγάζει τον καλύτερο του εαυτό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με το γκολ που πέτυχε στο περσινό ματς των πλέι οφ στο «Γ. Καραϊσκάκης» άνοιξε το δρόμο για ένα σπουδαίο διπλό. Πέρασε μια περίοδο ντεφορμαρίσματος, αλλά πλέον δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του. Λόγω του γκολ που πέτυχε στον Άρη έφυγε με τη νίκη από τη Θεσσαλονίκη ο Παναθηναϊκός, ενώ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη νίκη επί του Βόλου.

Ντάνιελ Μαντσίνι

Ο Παναθηναϊκός την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου έβαλε στο ρόστερ του ένα πολύ σημαντικό παίκτη, δίνοντας ένα μεγάλο ποσό στον Άρη. Ο Μαντσίνι στο πρώτο παιχνίδι ως αντίπαλος της πρώην ομάδας του σκόραρε ενώ ήταν και ο απόλυτος MVP για τους πράσινους. Το σημαντικό είναι ότι αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο έχει βρει χημεία και με τον Χουάνκαρ, ο οποίος ανεβάζει την απόδοσή του και λόγω Μαντσίνι. Ο Μαντσίνι στο ματς του Σαββάτου μπορεί να αποτελέσει το κρυφό όπλο του τριφυλλιού. Έχει την ατομική ενέργεια, έχει το απρόβλεπτο στο παιχνίδι του και δύναται να κάνει την διαφορά.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.