ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Παλάσιος: Ο «άνθρωπος των ντέρμπι» φορμαρίστηκε την πιο κατάλληλη στιγμή (Vids)

Η ώρα του μεγάλου ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό έφτασε για τον Παναθηναϊκό και ο "άνθρωπος των ντέρμπι" Σεμπάστιαν Παλάσιος αρχίζει να... τρίβει τα χέρια του

Παλάσιος: Ο «άνθρωπος των ντέρμπι» φορμαρίστηκε την πιο κατάλληλη στιγμή (Vids)

Ήρθε η μεγάλη στιγμή του ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στο Φάληρο για να αντιμετωπίσει τον “αιώνιο” αντίπαλο, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League έχοντας τον Σεμπάστιαν Παλάσιος σε φόρμα την καταλληλότερη στιγμή, συνθήκη η οποία κάνει τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να χαμογελά και να νιώθει ανακούφιση.

Ο 31χρονος Αργεντινός εξτρέμ μετά από μια περίοδο ντεφορμαρίσματος, επέστρεψε… δυναμικά και ετοιμάζεται να “χτυπήσει” ξανά σε ντέρμπι όπως έχει κάνει άλλες πέντε φορές κατά το παρελθόν και μάλιστα σε κρίσιμες στιγμές.

Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά, αρχής γενομένης από τα ντέρμπι με τον Άρη. Ο έμπειρος εξτρέμ του “τριφυλλιού” έχει αντιμετωπίσει συνολικά έξι φορές την ομάδα της Θεσσαλονίκης μετρώντας τέσσερις νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα.

Ο απολογισμός του είναι εξαιρετικός κόντρας στους “κίτρινους” καθώς έχει σκοράρει δύο φορές απέναντι τους. Η πρώτη ήταν κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν στη Λεωφόρο, κάνοντας το 1-0 έπειτα από διπλή προσπάθεια, ενώ η δεύτερη και πιο πρόσφατη ήταν αυτή στο “Βικελίδης” όπου χάρισε στον Παναθηναϊκό μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 2-1 για την 22η αγωνιστική της Super League.

H Θεσσαλονίκη του «πάει» γενικά του Παλάσιος καθώς η καλή παράδοση του συνεχίζεται και με τον ΠΑΟΚ. Ο «Τούκου» έχει αντιμετωπίσει τους «ασπρόμαυρους» συνολικά 7 φορές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, μετρώντας ωστόσο 4 ήττες, μια ισοπαλία και μόλις δύο νίκες μια εκ των οποίων στον τελικό Κυπέλλου της περασμένης σεζόν. Παρόλα αυτά το μοναδικό του γκολ απέναντι στον «δικέφαλο του βορρά» το πέτυχε στην ήττα με σκορ 2-1 στην Τούμπα την περασμένη σεζόν, ενώ στο παλμαρέ του έχει και την φανταστική ασίστ στον Αϊτόρ στο 2-1 της Λεωφόρου για τα πλέι οφ της περσινής αγωνιστικής περιόδου.

Ανάλογη είναι η συνεισφορά του Παλάσιος και στα ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο βραχύσωμος Αργεντινός στράικερ μετρά έξι κόντρες με τους «κιτρινόμαυρους» έχοντας γνωρίσει την ήττα δύο φορές, ενώ ισάριθμες είναι οι νίκες και οι ισοπαλίες. Όσο για τα γκολ; Μόλις ένα έχει πετύχει απέναντι στην ΑΕΚ, στο επιβλητικό 3-0 της περσινής σεζόν.

Η παρουσία του όμως είναι καθοριστική στα ματς κόντρα στον Ολυμπιακό! Ο Παλάσιος έχει βρει απέναντι του πέντε φορές τους Πειραιώτες χωρίς να μετρά ούτε μια ήττα! Τρεις ισοπαλίες και δύο νίκες είναι ο «πράσινος» απολογισμός από την ημέρα που ο Αργεντινός ενσωματώθηκε στο σύλλογο, με το γκολ στο «Γ. Καραϊσκάκης» να είναι το ξεχωριστό του highlight.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.