ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Πήγε να τον «πιστολιασει» ο Πορτογάλος, αλλά έμεινε όρθιος και πρώτος ο Παναθηναϊκός

O Παναθηναϊκός είχε τις στιγμές του στο «Γ. Καραϊσκάκης», με μεγαλύτερη ένα σουτ του Σπόραρ που έφυγε άουτ, ήταν κακός σε γενικές γραμμές αλλά κράτησε το 0-0 και έφυγε με τον βαθμό. Γκολ - οφσάιντ ο Ολυμπιακός στο 91', πάλι το VAR απέδωσε δικαιοσύνη αφού διαιτητής και βοηθός έκλεισαν τα μάτια.

Πήγε να τον «πιστολιασει» ο Πορτογάλος, αλλά έμεινε όρθιος και πρώτος ο Παναθηναϊκός

O Παναθηναϊκός είχε τις στιγμές του στο «Γ. Καραϊσκάκης», με μεγαλύτερη ένα σουτ του Σπόραρ που έφυγε άουτ, ήταν κακός σε γενικές γραμμές αλλά κράτησε το 0-0 και έφυγε με τον βαθμό. Γκολ – οφσάιντ ο Ολυμπιακός στο 91′, πάλι το VAR απέδωσε δικαιοσύνη αφού διαιτητής και βοηθός έκλεισαν τα μάτια.

Το ματς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε τον Παναθηναϊκό με σχηματισμό 4-3-3. Ο Μπρινιόλι ήταν στο τέρμα, ο Βαγιαννίδης κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας, ο Χουάνκαρ το αριστερό και οι Σένκεφελντ και Σάρλια συνέθεσαν το δίδυμο των στόπερ. Οι Πέρεθ, Κουρμπέλης και Μπερνάρντ ήταν η τριάδα στο χώρο του κέντρου, με τον Μαντσίνι παίρνει θέση στο αριστερό άκρο της επίθεσης, τον Παλάσιος στο αριστερό και τον Ιωαννίδη στην κορυφή.

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 71.003 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η πρώτη φάση του αγώνα ήταν για τον Ολυμπιακό, όταν από τραγικό λάθος του Σάρλια στη μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού, που πήγε να ανέβει με την μπάλα, την έχασε υπό την πίεση του Μπακαμπού. Εκείνος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, αλλά η μπάλα προσέκρουσε στην εξωτερική πλευρά του αριστερού κάθετου δοκαριού του Μπρινιόλι και πέρασε άουτ στο 4ο λεπτό του αγώνα.

Το πρώτο δεκάλεπτο κύλισε με τον Ολυμπιακό να βγάζει ενέργεια και να πιέζει τον Παναθηναϊκό, όμως οι «πράσινοι» είχαν ψυχραιμία, προσπαθώντας να παίξουν με την μπάλα κάτω. Η πρώτη απειλή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 13’, όταν ο Παλάσιος κινήθηκε γρήγορα από δεξιά και μπήκε στην περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά από το σουτ που έκανε, από θέση μέσα δεξιά, η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Παναθηναϊκός είχε ισορροπήσει το ματς, μετά το αρχικό δυναμικό δεκάλεπτο του Ολυμπιακού. Ωστόσο οι «πράσινοι» δεν απειλούσαν, αλλά ούτε και απειλούνταν μένοντας έτσι το0-0 στο 25’ σε ένα ματς που είχε να επιδείξει δυνατές μονομαχίες αλλά μέχρι εκεί!

Στο 35’ ο Ολυμπιακός είχε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν η μπάλα μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο Εμβιλά έκανε κεφαλιά-πάσα που πέρασε απ’ όλους, με τον Κανός να βρίσκεται ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά να σουτάρει άουτ!

Τρία λεπτά αργότερα οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν και πάλι όταν από σουτ του Ροντινέι, η μπάλα κόντραρε στον Σένκεφελντ και στρώθηκε στον Μπιέλ, ο οποίος έκανε το γύρισμα σχεδόν από τη μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να παρουσιάζει περισσότερη θέληση στο παιχνίδι του και στο 42’ απείλησε και πάλι με σουτ του Μπιέλ, αλλά ο Μπρινιόλι ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε. Ίδια ήταν η κατάληξη και από ένα σουτ του Ροντινέι στο 45’, μετά από φάση διαρκείας, με τον Ιταλό τερματοφύλακα του «τριφυλλιού» να μπλοκάρει, διατηρώντας το 0-0 έως το τέλος του ημιχρόνου.

Όπως στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τον Ολυμπιακό στο 50ο λεπτό με πλασέ του Κανός έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ο Ισπανός του Ολυμπιακού είχε και νέα μεγάλη στιγμή στο 52’ όταν έκλεψε από τον Βαγιαννίδη και πλάσαρε με καθυστέρηση, δίνοντας την ευκαιρία στο νεαρό μπακ του Παναθηναϊκού να επιστρέψει στη φάση και να παραχωρήσει κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε μπει καθόλου καλά στο δεύτερο μέρος και έτσι στο 61’ ο Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε διπλή αλλαγή, βάζοντας τους Κώτσιρα και Σπόραρ, αντί των Βαγιαννίδη και Ιωαννίδη.

Οι αλλαγές σε πρώτη φάση δεν έδειξαν να αλλάζουν την κατάσταση εντός του αγωνιστικού χώρου, όπου ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε. Στο 68’ από μπαλιά του Φορτούνη στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού, ο Ροντινέι έκανε κακό πλασέ από πλάγια θέση και δεν βρήκε εστία. Στο ίδιο λεπτό Μασούρας και Ελ Αραμπί πέρασαν στο ματς αντί των Μπιέλ και Μπακαμπού.

Οι Κουρμπέλης και Χουάνκαρ αποχώρησαν με προβλήματα στο 73’ δίνοντας τις θέσεις τους στους Τσέριν και Πούχατς, σε μία ακόμα διπλή αλλαγή του Γιοβάνοβιτς που δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος από αυτά που έβλεπε από τους ποδοσφαιριστές του. Στο ίδιο λεπτό ο Μασούρας είχε μία ακόμα ευκαιρία, αλλά από θέση μέσα αριστερά πλάσαρε άουτ. Στο 74’ από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο Παπασταθόπουλος έκανε την γυριστή κεφαλιά αλλά ο Μπρινιόλι πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση!

Δύο λεπτά μετά ο Παναθηναϊκός απείλησε με το ένα-δύο του Μπερνάρντ με τον Σπόραρ. Ο πρώτος έκανε το τακουνάκι στον Τσέριν που έπιασε κακό σουτ από τα όρια της περιοχής και δεν βρήκε εστία. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να επισκέπτονται την εστία του Ολυμπιακού και στο 79’ έχασαν τεράστια ευκαιρία, όταν ο Σπόραρ έγινε αποδέκτης από κάθετη, αλλά με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα λίγα εκατοστά έξω από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.

Οι αλλαγές συνεχίστηκαν στο 81ο λεπτό με τους Βαλμπουενά και Ραμόν να μπαίνουν αντί των Φορτούνη και Ρέαμπτσουκ. Συμπληρώνοντας 82 λεπτά αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν ξανά, αλλά το πλασέ του Κανός μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού ήταν αδύναμο και ο Μπρινιόλι μπλόκαρε. Στο 86’ από σέντρα του Χουάνγκ, ο Ελ Αραμπί δεν βρήκε με την προβολή την μπάλα όπως θα ήθελε και ο Μπρινιόλι μπλόκαρε.

Στο 88’ο Τσοκάι πέρασε στη θέση του Μπερνάρ, ενώ ο Βρουσάι, αντί του Κανός στις τελευταίες αλλαγές των δύο ομάδων.

Ένα λεπτό μετά την είσοδό του στον αγώνα ο Βρουσάι χρήστηκε σκόρερ, όταν μετά από εναέρια μονομαχία του Πούχατς με τον Βαλμπουενά, μπήκε από πλάγια στην περιοχή και με διαγώνιο τελείωμα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0. 

Ωστόσο μέσω του VAR το γκολ ακυρώθηκε αφού νωρίτερα ο Ελ Αραμπί υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ. Το ακυρωθέν γκολ έφερε έντονες διαμαρτυρίες, αλλά και τους Βαγγέλη Μαρινάκη και Κώστα Καραπαπά στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθούν! Έτσι ο διαιτητής Πινέιρο έδειξε σε αμφότερους την κίτρινη κάρτα. Στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πινέιρο απέβαλε με δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) κάρτα τον Παπασταθόπουλο για χέρι σε φάση που ο Σπόραρ θα έβγαινε στην αντεπίθεση.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...