ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Τέμπη -Πρόεδρος σταθμαρχών ΟΣΕ: Το «πάμε και όπου βγει» είναι παραπληροφόρηση

Τη δική του εκδοχή για την ατάκα «πάμε κι όπου βγει» που φέρεται να ειπώθηκε από τον σταθμάρχη της Λάρισας λίγο πριν το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη δίνει ο πρόεδρος σταθμαρχών του ΟΣΕ.

Τέμπη -Πρόεδρος σταθμαρχών ΟΣΕ: Το «πάμε και όπου βγει» είναι παραπληροφόρηση

Ο κύριος Ανδρέας Μπούρας μίλησε στο OPEN για την τραγωδία στα Τέμπη, τονίζοντας πως το «πάμε και όπου βγει» είναι παραπληροφόρηση. Όπως εξήγησε αρχικά, όταν λειτουργούν τα συστήματα ανίχνευσης του τρένου, τόσο στους τοπικούς χειρισμούς στους πίνακες που υπάρχουν στους σταθμούς και στην τηλεδιοίκηση, υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο πέντε λεπτών σε ορισμένες περιπτώσεις ώστε να διορθωθεί τυχόν λάθος.

«Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο συνάδελφος δεν είχε καταλάβει καθόλου όλη την πραγματικότητα που υπήρχε εκείνη τη στιγμή. Δεν είχε τα μέσα ασφαλείας, τα ηλεκτρονικά, της σηματοδότησης και της τηλεδιοίκησης για να παρακολουθήσει την πορεία του τρένου. Δεν μπορούσε να δει το ίχνος του τρένου σε ποια γραμμή κινείται. Ο συνάδελφος όλο αυτό το χρονικό περιθώριο μέχρι να γίνει το τραγικό δυστύχημα, θεωρούσε ότι το τρένο ήταν σε άλλη γραμμή», εξήγησε ο κ. Μπούρας.

«Το “πάμε κι όπου βγει” δεν αφορά το συγκεκριμένο συμβάν στα Τέμπη» Στη συνέχεια, ο πρόεδρος των σταθμαρχών του ΟΣΕ ξεκαθάρισε πως η ατάκα «πάμε κι όπου βγει» δεν αφορούσε το συγκεκριμένο περιστατικό στα Τέμπη.

Κόκκινος συναγερμός: Τα αποτελέσματα της κρυφής δημοσκόπησης που έχει στα χέρια του το Μαξίμου
Κόκκινος συναγερμός: Τα αποτελέσματα της κρυφής δημοσκόπησης που έχει στα χέρια του το Μαξίμου 298.779 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Δεν έχω την πρόθεση να υπερασπιστώ ή να πάρω το μέρος κάποιου. Δεν γνωρίζω τι έχει πει ο συνάδελφος στον ανακριτή ή στην αστυνομία, αλλά αυτό το “πάμε και όπου βγει” είναι μια παραπληροφόρηση. Οι πληροφορίες μου είναι ότι, αν έχει ειπωθεί κάτι τέτοιο, δεν ήταν τη συγκεκριμένη στιγμή, ήταν σε προηγούμενο σταθμό και αφορά ένα πρόβλημα που υπήρχε στην ηλεκτροκίνηση. Εάν έχει ειπωθεί αυτό το «πάμε και όπου βγει», που θεωρώ ότι ίσως και να μην έχει ειπωθεί, έχει ειπωθεί σε άλλο σημείο και δεν αφορά το συγκεκριμένο συμβάν»

πάμε και όπου βγει» είναι παραπληροφόρηση" /> πάμε και όπου βγει» είναι παραπληροφόρηση." />

Πηγή: iefimerida.gr

loading...
ΣΧΟΛΙΑ