ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Το πάλεψε… αλλά ξέμεινε από δυνάμεις κόντρα στην ισχυρή Αναντολού Εφές

Ο Παναθηναϊκός έκανε ντέρμπι το ματς κόντρα στην Αναντολού Εφές για ένα ημίχρονο, ωστόσο στο β΄ μέρος η υπεροπλία και οι διψήφιες διαφορές που πήρε η τούρκικη ομάδα τον λύγισαν (82-87), σε ένα κρύο και σοκαρισμένο ΟΑΚΑ, λόγω του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Στο 8-18 το «πράσινο» σερί στην Ευρωλίγκα.

Το πάλεψε... αλλά ξέμεινε από δυνάμεις κόντρα στην ισχυρή Αναντολού Εφές

Ο Παναθηναϊκός έκανε ντέρμπι το ματς κόντρα στην Αναντολού Εφές για ένα ημίχρονο, ωστόσο στο β΄ μέρος η υπεροπλία και οι διψήφιες διαφορές που πήρε η τούρκικη ομάδα τον λύγισαν (82-87), σ΄ ένα κρύο και σοκαρισμένο ΟΑΚΑ, λόγω του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Στο 8-18 το «πράσινο» σερί στην Ευρωλίγκα.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αρκετά δυνατά στο παιχνίδι και κυρίως ήταν συγκεντρωμένο στην επίθεση και στην άμυνα. Ο Πονίτκα ήταν παντού για το τριφύλλι, αφού οργάνωνε, σκόραρε κι έβγαζ ενέργεια, παίρνοντας ριμπάουντ. Η Εφές σκόραρα κυρίως με ατομικές ενέργειες, με τον Κλάιμπουρν, ενώ ο Ζίζιτς είχε κάνει ζημιά, τελειώνοντας φάσεις κοντά στο καλάθι. Οι γηπεδούχοι ήταν άστοχοι από την περιφέρεια σε γενικές γραμμές, και το 11-12 υπέρ των Τούρκων, μάλλον αδικούσε την αμυντική προσπάθεια της ομάδας του Σερέλη. Ο Έλληνας κόουτς χρησιμοποίησε έντεκα παίκτες στην πρώτη περίοδο, επιθυμώντας να βγάλει ενέργεια η ομάδα του, ενώ με buzzer beater του Ντέρικ Ουίλιαμς το 21-18 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο συλλόγων στα πρώτα δέκα λεπτά. Οι Τούρκοι τα περίμεναν όλα από τον Κλάιμπουρν, που έπαιζε στην κυριολεξία μόνος του.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 52.238 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

O Μάριους Γκριγκόνις ήταν εξαιρετικός μετά από πάρα πολύ καιρό κι απέδειξε, πως αν έχει περιβάλλεται από εμπιστοσύνη, είναι ικανότατος σκόρερ. Βέβαια όσο δεν βρισκόταν λύση στο πρόβλημα ονόματι Κλάιμπουρν, τότε η βραδιά θα ήταν δύσκολη για το τριφύλλι. Ο Αμερικανός φόργουορντ με δεκαπέντε πόντους, δεν είχε αντίπαλο και το 34-28, έγινε μέσα σε δύο λεπτά 34-36, με τρίποντο του Λάρκιν. Ο Παπαγιάννης δεν είχε μπει στην εξίσωση του αγώνα κι αυτό πονούσε τον Παναθηναϊκό. Ευτυχώς για τους γηπεδούχους ο Τόμας βρήκε ρυθμό και χώρο κι εκτελούσε χωρίς αναισθητικό την άμυνα των φιλοξενούμενων. που δεν είχε βρει αντίδοτο στο μαρκάρισμά του. Δυστυχώς η είσοδος του Μπέικον δεν βοήθησε τους γηπεδούχους, που ήταν άσφαιροι στα τελευταία δύο λεπτά, ο Λάρκιν ζεστάθηκε αρκετά και το 40-43, γράφτηκε με κάρφωμα από τον τίμιο Ζίζιτς.

Ο Κλάιμπερν που παρέμενε «ζεστός» και μάλιστα δίχως να έχει κερδίσει λεπτά ξεκούρασης ήταν εκείνος που άνοιξε την ψαλίδα στο +6 για την Εφές (40-46) με την επιστροφή από την ανάπαυλα για να ακολουθήσει ο Μπράιαντ και να ανεβάσει στο +9 (40-49) για πρώτη φορά στο ματς. Όπως ολοκληρώθηκε η δεύτερη περίοδο, έτσι ουσιαστικά άνοιξε και η τρίτη για τους πράσινους από τις βολές του Γκριγκόνις που έδωσαν σκορ μετά από δύο άγονα αγωνιστικά λεπτά. Όσο ο Παναθηναϊκός επιχειρούσε να τροφοδοτήσει τον Παπαγιάννη (2π.) με λάθος τρόπο, το σύνολο του Αταμάν ανέβαζε το ρυθμό του και έβλεπε το +11 να την δικαιώνει (43-54). Ο Μάριους Γκριγκόνις αποτελούσε τη μοναδική απειλή για την άμυνα των φιλοξενούμενων έχοντας και τους 5 πόντους της ομάδας του από το 20’ έως και το 25’ (46-56), με τον Παπαγιάννη να προστίθεται στην εξίσωση και μετά την τάπα στον Ζίζιτς να σκοράρει από κοντά. Παρότι δεν βρισκόταν στο κλίμα του παιχνιδιού, ο Λι εκτέλεσε από το τρίποντο για να μειώσει στους 5 (51-56) και με γκολ φάουλ πλησίασε ακόμη περισσότερο (54-56).

Με την έναρξη του τετάρτου δεκαλέπτου, ένα τρίποντο του Σίνγκλετον έφερε την Εφές για πρώτη φορά στο +13 (54-67), πριν ο Λάρκιν την φέρει και στο +15 (57-72). Η διαφορα ξέφυγε ακόμη περισσότερο, όταν ο Μπράιαντ έγραψε το 60-76. Ο Παναθηναϊκός με τρίποντα από Λι και Γκριγκόνις αλλά και λέι απ του Μαντζούκα μείωσε στους 8 (69-77), ρίχνοντας τη διαφορά και στους 6 με τον Λι (73-79). Παρόλα αυτά, ένα μεγάλο καλάθι του Λάρκιν έκανε το 73-81 και κάπου εκεί τελείωσε το ματς, που είχε τελικό σκορ 82-87.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 40-43, 54-64, 82-87

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...