Μπάσκετ

Το πάλεψε… αλλά ξέμεινε από δυνάμεις κόντρα στην ισχυρή Αναντολού Εφές

Ο Παναθηναϊκός έκανε ντέρμπι το ματς κόντρα στην Αναντολού Εφές για ένα ημίχρονο, ωστόσο στο β΄ μέρος η υπεροπλία και οι διψήφιες διαφορές που πήρε η τούρκικη ομάδα τον λύγισαν (82-87), σε ένα κρύο και σοκαρισμένο ΟΑΚΑ, λόγω του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Στο 8-18 το «πράσινο» σερί στην Ευρωλίγκα.

Ο Παναθηναϊκός έκανε ντέρμπι το ματς κόντρα στην Αναντολού Εφές για ένα ημίχρονο, ωστόσο στο β΄ μέρος η υπεροπλία και οι διψήφιες διαφορές που πήρε η τούρκικη ομάδα τον λύγισαν (82-87), σ΄ ένα κρύο και σοκαρισμένο ΟΑΚΑ, λόγω του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Στο 8-18 το «πράσινο» σερί στην Ευρωλίγκα.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αρκετά δυνατά στο παιχνίδι και κυρίως ήταν συγκεντρωμένο στην επίθεση και στην άμυνα. Ο Πονίτκα ήταν παντού για το τριφύλλι, αφού οργάνωνε, σκόραρε κι έβγαζ ενέργεια, παίρνοντας ριμπάουντ. Η Εφές σκόραρα κυρίως με ατομικές ενέργειες, με τον Κλάιμπουρν, ενώ ο Ζίζιτς είχε κάνει ζημιά, τελειώνοντας φάσεις κοντά στο καλάθι. Οι γηπεδούχοι ήταν άστοχοι από την περιφέρεια σε γενικές γραμμές, και το 11-12 υπέρ των Τούρκων, μάλλον αδικούσε την αμυντική προσπάθεια της ομάδας του Σερέλη. Ο Έλληνας κόουτς χρησιμοποίησε έντεκα παίκτες στην πρώτη περίοδο, επιθυμώντας να βγάλει ενέργεια η ομάδα του, ενώ με buzzer beater του Ντέρικ Ουίλιαμς το 21-18 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο συλλόγων στα πρώτα δέκα λεπτά. Οι Τούρκοι τα περίμεναν όλα από τον Κλάιμπουρν, που έπαιζε στην κυριολεξία μόνος του.

O Μάριους Γκριγκόνις ήταν εξαιρετικός μετά από πάρα πολύ καιρό κι απέδειξε, πως αν έχει περιβάλλεται από εμπιστοσύνη, είναι ικανότατος σκόρερ. Βέβαια όσο δεν βρισκόταν λύση στο πρόβλημα ονόματι Κλάιμπουρν, τότε η βραδιά θα ήταν δύσκολη για το τριφύλλι. Ο Αμερικανός φόργουορντ με δεκαπέντε πόντους, δεν είχε αντίπαλο και το 34-28, έγινε μέσα σε δύο λεπτά 34-36, με τρίποντο του Λάρκιν. Ο Παπαγιάννης δεν είχε μπει στην εξίσωση του αγώνα κι αυτό πονούσε τον Παναθηναϊκό. Ευτυχώς για τους γηπεδούχους ο Τόμας βρήκε ρυθμό και χώρο κι εκτελούσε χωρίς αναισθητικό την άμυνα των φιλοξενούμενων. που δεν είχε βρει αντίδοτο στο μαρκάρισμά του. Δυστυχώς η είσοδος του Μπέικον δεν βοήθησε τους γηπεδούχους, που ήταν άσφαιροι στα τελευταία δύο λεπτά, ο Λάρκιν ζεστάθηκε αρκετά και το 40-43, γράφτηκε με κάρφωμα από τον τίμιο Ζίζιτς.

Ο Κλάιμπερν που παρέμενε «ζεστός» και μάλιστα δίχως να έχει κερδίσει λεπτά ξεκούρασης ήταν εκείνος που άνοιξε την ψαλίδα στο +6 για την Εφές (40-46) με την επιστροφή από την ανάπαυλα για να ακολουθήσει ο Μπράιαντ και να ανεβάσει στο +9 (40-49) για πρώτη φορά στο ματς. Όπως ολοκληρώθηκε η δεύτερη περίοδο, έτσι ουσιαστικά άνοιξε και η τρίτη για τους πράσινους από τις βολές του Γκριγκόνις που έδωσαν σκορ μετά από δύο άγονα αγωνιστικά λεπτά. Όσο ο Παναθηναϊκός επιχειρούσε να τροφοδοτήσει τον Παπαγιάννη (2π.) με λάθος τρόπο, το σύνολο του Αταμάν ανέβαζε το ρυθμό του και έβλεπε το +11 να την δικαιώνει (43-54). Ο Μάριους Γκριγκόνις αποτελούσε τη μοναδική απειλή για την άμυνα των φιλοξενούμενων έχοντας και τους 5 πόντους της ομάδας του από το 20’ έως και το 25’ (46-56), με τον Παπαγιάννη να προστίθεται στην εξίσωση και μετά την τάπα στον Ζίζιτς να σκοράρει από κοντά. Παρότι δεν βρισκόταν στο κλίμα του παιχνιδιού, ο Λι εκτέλεσε από το τρίποντο για να μειώσει στους 5 (51-56) και με γκολ φάουλ πλησίασε ακόμη περισσότερο (54-56).

Με την έναρξη του τετάρτου δεκαλέπτου, ένα τρίποντο του Σίνγκλετον έφερε την Εφές για πρώτη φορά στο +13 (54-67), πριν ο Λάρκιν την φέρει και στο +15 (57-72). Η διαφορα ξέφυγε ακόμη περισσότερο, όταν ο Μπράιαντ έγραψε το 60-76. Ο Παναθηναϊκός με τρίποντα από Λι και Γκριγκόνις αλλά και λέι απ του Μαντζούκα μείωσε στους 8 (69-77), ρίχνοντας τη διαφορά και στους 6 με τον Λι (73-79). Παρόλα αυτά, ένα μεγάλο καλάθι του Λάρκιν έκανε το 73-81 και κάπου εκεί τελείωσε το ματς, που είχε τελικό σκορ 82-87.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 40-43, 54-64, 82-87

Exit mobile version