ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Από τα τέλη του 2020 δεν μπαίνω σε τρένο» – Δήλωση σοκ διευθυντή ασφαλείας ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δήλωση σοκ.

«Από τα τέλη του 2020 δεν μπαίνω σε τρένο» – Δήλωση σοκ διευθυντή ασφαλείας ΤΡΑΙΝΟΣΕ

 πρώην Διευθυντής Ασφαλείας και Κυκλοφορίας Αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και πρώην μέλος της Επιτροπής Ερευνών, Χρήστος Ρετσινάς τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ για την τραγωδία στα Τέμπη ότι εκείνος δεν ταξιδεύει με τρένο από τα τέλη του 2020 και εξήγησε το γιατί.

Ο Χρήστος Ρετσινάς τόνισε ότι μέχρι το τέλος του 2020 υπήρχε ασφάλεια, διότι υπήρχε κέντρο παρακολούθησης κυκλοφορίας, το οποίο δεν υπάρχει πλέον και αυτός είναι ο λόγος που δεν θέλει να μπει σε τρένο από τότε.

«Μέχρι το τέλος του 2020 υπήρχε ένα κέντρο παρακολούθησης κυκλοφορίας, δευτεροβάθμιος έλεγχος – ο πρώτος είναι ο σταθμάρχης – στην οδό Καρόλου. Σήμερα δεν υπάρχει. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην προλάβουμε λάθος σταθμάρχη, ελέγχαμε την κυκλοφορία των τρένων σε όλη την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρετσινάς, προσθέτοντας ότι αν «Δεν υπάρχει το κέντρο και πλέον πάμε στα τυφλά με βάση το λάθος ή το σωστό του όποιου σταθμάρχη».

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 70.035 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Χρήστος Ρετσίνας ερωτήθηκε αν θα επέτρεπε να ξανακινηθούν τα τρένα μετά την τραγωδία στην Λάρισα, αν εκείνος ήταν υπουργός και τόνισε κατηγορηματικά: «όχι» λέγοντας πως «πρώτα να γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν».

«Ίσως ήταν υπό την επήρεια κάποιας ουσίας ο σταθμάρχης»

Ο Χρήστος Ρετσινάς άφησε αιχμές για τον σταθμάρχη της Λάρισας, που φέρεται να έκανε το λάθος και να προκάλεσε την τραγωδία στα Τέμπη και τόνισε ότι του έδωσε την εντύπωση ότι μπορεί να ήταν υπό την επήρεια ουσιών.

«Ο σταθμάρχης αυτός μου δίνει την εντύπωση ότι ήταν, δεν ξέρω, υπό την επήρεια κάποιας ουσίας; Δεν ξέρω, οι αρμόδιοι πρέπει να το ψάξουν αυτό. Βλέπω να λέει στον μηχανοδηγό μέσω ραδιοτηλεφώνου “φεύγεις’’. Από τον δρόμο που του λέει χωρίς να του πει την γραμμή ανόδου, που θα έπρεπε να του πει, θεωρείται πως του λέει “φεύγεις προς την γραμμή ανόδου”. Στην Αθήνα στα κεντρικά υπάρχει ένας κεντρικός πίνακας που σημειώνονται οι κινήσεις των τρένων. Εκεί ο ρυθμιστής της κυκλοφορίας έχει γράψει πως η συγκεκριμένη αμαξοστοιχία πηγαίνει από τη Λάρισα στους Νέους Πόρους από την γραμμή ανόδου, κανονικά. Δηλαδή ο σταθμάρχης της Λάρισας ανέφερε πως τον έστειλε από την γραμμή ανόδου», τόνισε ο πρώην διευθυντής ασφαλείας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...