ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Παναθηναϊκός: Η επιστροφή του Μάγκνουσον μπορεί να αλλάξει πολλά (vids)

Ο Χόρντουρ Μάγκνουσον επιστρέφει στην ενδεκάδα μετά από σχεδόν δύο μήνες και το Panathinaikos24.gr εξηγεί τους λόγους που η επιστροφή του μπορεί να αλλάξει άρδην το τριφύλλι.

Παναθηναϊκός: Η επιστροφή του Μάγκνουσον μπορεί να αλλάξει πολλά (vids)

Ο Ισλανδός σέντερ μπακ τραυματίστηκε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στην αρχή του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος. Αρχικά η πρώτη διάγνωση έκανε λόγο για απουσία δύο εβδομάδων λόγω προβλήματος στην γάμπα. Μετά από περίπου ένα μήνα ο Ισλανδός έδειχνε να έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στο πόδι, ωστόσο μια τενοντίτιδα τον πήγε πίσω.

Έτσι πριν από δύο εβδομάδες ξεκίνησε προπονήσεις και σιγά σιγά ανέβαζε ρυθμό. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πριν τον ρίξει σε ένα παιχνίδι ήθελε να είναι σίγουρος ότι είναι 100% έτοιμος να προσφέρει. Έτσι αρχικά στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν στην αποστολή, χωρίς βέβαια να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Ενόψει της αναμέτρησης την Δευτέρας με τον Παναιτωλικό αναμένεται να πάρει μετά από σχεδόν δύο μήνες φανέλα βασικού.Το θέμα για τον Ισλανδό από εδώ και πέρα είναι να βρει ρυθμό, καθώς απουσιάζει απ’ την αγωνιστική δραστηριότητα δύο μήνες. Τελευταία φορά που έπαιξε ήταν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στις 8 Ιανουαρίου.

Προτεραιότητα του Γιοβάνοβιτς είναι να δώσει αγωνιστικό ρυθμό στον αριστεροπόδαρο στόπερ. Προκειμένου να βρει τα «πατήματά» του και να είναι πανέτοιμος στα Play Offs, όταν και οι αγώνες θα είναι σαφώς με μεγαλύτερη ένταση και πιο απαιτητικοί.

Η παρουσία του στα ματς του πρώτου γύρου ήταν ιδιαίτερα σημαντική και αυτό φάνηκε ακόμα περισσότερο στην απουσία του εδώ και δύο μήνες από την ενδεκάδα του τριφυλλιού. Η αλήθεια είναι ότι την δουλειά που κάνει ο Μάγκνουσον δεν μπορεί να την κάνει ούτε ο Σάρλια ούτε ο Σένκεφελντ. Η αλήθεια είναι ότι αυτό αφορά το κομμάτι της ανάπτυξης. Ο Ισλανδός σέντερ μπακ είναι πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια και με μία πάσα του μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ακόμα και για γκολ. Δεν είναι τυχαίο ότι όσο έλειπε ο Μάγκνουσον το τριφύλλι δεν μπορούσε να περάσει την μπάλα από τα στόπερ προς τα μπροστά και κατ΄επέκταση μόνο τυχαίο δεν ήταν το γεγονός ότι ο Μπρινιόλι αναγκαζόταν να διώξει όπως όπως την μπάλα. Άρα το ένα κομμάτι έχει να κάνει με την δημιουργία.

Παράλληλα, ο Ισλανδός έχει πολύ καλό πόδι και μπορεί να απειλήσει και με απευθείας εκτελέσεις φάουλ. Το είδαμε και στο τελευταίο ματς του πρώτου γύρου, όταν και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα απευθείας. Γενικότερα ωστόσο με το ύψος του βοηθάει τόσο στα αμυντικά όσο και στα επιθετικά στημένα.

Σε όλα αυτά να προσθέσουμε και την προσωπικότητα. Ο Μάγκνουσον έχει αποδείξει ότι έχει την προσωπικότητα να βγει μπροστά στα δύσκολα και να κουβαλήσει στις πλάτες του την ομάδα όταν αυτή τον έχει ανάγκη. H σεζόν μπαίνει στην πιο κρίσιμη καμπή της και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς χρειάζεται όσο τίποτε άλλο παίκτες με προσωπικότητα.

Ειδικά αν η προσωπικότητα συνδυάζεται και με αγωνιστικά χαρακτηριστικά, που στην προκειμένη είναι μοναδικά και κανείς από τα άλλα στόπερ της ομάδας δεν τα έχει.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...