ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Άνετη νίκη κόντρα στην Καρδίτσα για τον «ελληνικό» Παναθηναϊκό!

Ο Παναθηναϊκός πήρε εύκολη και άνετη νίκη (91-75) επί της Καρδίτσας, παίζοντας εξαιρετικά σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα με ελληνική πεντάδα. Ανησυχία τους τραυματισμούς των Λι, Ουίλιαμς και Ουόλτερς.

Άνετη νίκη κόντρα στην Καρδίτσα για τον «ελληνικό» Παναθηναϊκό!

Οι «πράσινοι» παρά τις απουσίες που είχαν να διαχειριστούν μπήκαν με συγκέντρωση και ενέργεια από το πρώτο λεπτό και «χτίζοντας» από το πρώτο δεκάλεπτο διαφορά ασφαλείας (+15) έφτασαν εύκολα στη νίκη.

Με πρόβλημα στο δεξί γόνατο αποχώρησε από το παιχνίδι ο Νέιτ Ουόλτερς, ο οποίος νωρίτερα είχε δει τον Ντέρικ Ουίλιαμς να τίθεται νοκ-άουτ με πρόβλημα στο αριστερό γόνατο! Όλα αυτά ενόψει της «διαβολοβδομάδας» που ακολουθεί στην Ευρωλίγκα.

Το ματς

Στο πρώτο τρίλεπτο του αγώνα η Καρδίτσα είχε βρει λύσεις στο σκοράρισμα κοντά στο καλάθι με τον Έβανς, με αποτέλεσμα να είναι κοντά στο σκορ (6-4), παρά τις δύο τάπες με τις οποίες είχε φιλοδωρήσει τους φιλοξενούμενους ο Παπαγιάννης. Η συνέχεια άνηκε στους «πράσινους» που βελτιώθηκαν αμυντικά και «χτύπησαν» στο τρανζίσιον με αποτέλεσμα να προηγηθούν με 14-6 στο 5’, που έφερε και το πρώτο τάιμ άουτ από πλευράς του Νίκου Παπανικολόπουλου.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.182 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, αν και σε πολλές περιπτώσεις η κατάληξη των σουτ ήταν στο σίδερο. Έτσι δεν είχε καταφέρει να «χτίσει» διψήφια διαφορά, ωστόσο δεν κινδύνευε αμυντικά αφού ο Παπαγιάνης συνέχισε να μοιράζει τάπες, φτάνοντας τις 4 σε επτά λεπτά αγώνα, ενώ ο Γιώργος Καλαϊτζάκης πρόσφερε σημαντική βοήθεια στην άμυνα, στο σκοράρισμα και τα ριμπάουντ. Το πρώτο διψήφιο προβάδισμα για τους γηπεδούχους ήρθε στο 8’ (+11, 19-8), το οποίο διεύρυναν μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου στο +15 (23-8).

Ο Μαντζούκας ξεκόλλησε τους «πράσινους» επιθετικά στο δεύτερο δεκάλεπτο μετά από ένα κακό δίλεπτο όπου το 23-12 έγινε 30-12 με τρίποντο του Μποχωρίδη στο 13’. Ο Σερέλης είχε ανοίξει από νωρίς το ροτέισιον χρησιμοποιώντας όλους τους παίκτες πλην του Νίκου Παππά. Οι «πράσινοι» είχαν παγιώσει μία διαφορά κοντά στους 20 πόντους (36-18) στα μέσα του δεκαλέπτου, ωστόσο έχοντας σε τρομερό βράδυ τον Γιώργο Καλαϊτζάκη η διαφορά αυξάνονταν συνεχώς, σπάζοντας το φράγμα των 20 πόντων για πρώτη φορά στο 16’ (+22, 40-18).

Ο Παππάς πέρασε και αυτός στο παιχνίδι, στο τελευταίο δίλεπτο του πρώτου ημιχρόνου την ώρα που η Καρδίτσα προσπαθούσε να μειώσει τη διαφορά (40-23 στο 18’), ενώ ο Παναθηναϊκός είχε εμφανώς κατεβάσει ρυθμούς. Οι «πράσινοι» πλήρωσαν τη ραθυμία τους να παίξουν κανονικά μπάσκετ το τελευταίο δίλεπτο του αγώνα και οι φιλοξενούμενοι με ενέργεια και παγίδες στην άμυνα βρήκαν κλεψίματα και εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό κατεβάζοντας τη διαφορά στο -11 (42-31) στο τέλος του ημιχρόνου.

Η Καρδίτσα παρουσίασε το μαχητικό της πρόσωπο και στο τρίτο δεκάλεπτο, καθώς έχοντας βγάλει από τον ρυθμό του τον Παναθηναϊκό, μπόρεσε να μειώσει σε 48-38 στο 23’. Οι «πράσινοι» δεν είχαν την ευκολία του πρώτου ημιχρόνου στο σκοράρισμα, όμως ο Παπαγιάννης σκοράροντας δις πίσω από τη γραμμή των 6,75 έδωσε βοήθεια, συμβάλλοντας στο 61-44 (στο 27’), ύστερα από κλέψιμο και κάρφωμα του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη.

ξεσπούν» στο αντίπαλο καλάθι" />

Οδεύοντας προς το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου ο Μπέικον αφυπνίστηκε και με δύο συνεχόμενα τρίποντα έστειλε και πάλι της διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (69-47 στο 29’). Οι γηπεδούχοι διατήρησαν τη διαφορά μέχρι το τέλος της περιόδου, η οποία ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 74-52, την ώρα που ο Γιώργος Παπαγιάννης έκανε τα πάντα στο παρκέ μετρώντας 10 πόντους, 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 5 μπλοκ!

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού η Καρδίτσα δεν είχε δείξει πως διέθετε τον τρόπο για να επιστρέψει στο ματς.

Ο ρυθμός είχε κατέβει στο ελάχιστο και έτσι η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου μείωσε σε 78-62 στο 35’, την ώρα στην πεντάδα του Παναθηναϊκού βρίσκονταν οι Παναγιώτης και Γιώργος Καλαϊτζάκης, Παππάς, Μποχωρίδης και Μαντζούκα, με τον τελευταίο να αγωνίζεται σε θέση σέντερ!!! Το παιχνίδι δεν είχε κάτι άλλο να δείξει στο πεντάλεπτο που ακολούθησε, όπου οι «πράσινοι» κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη με τελικό σκορ

Τα δεκάλεπτα: 23-8, 42-31, 74-52, 91-75

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.