ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Παναθηναϊκός: Με δύο νίκες θα… πάει καλά αυτό

Ο Παναθηναϊκός έχει ακόμη δύο παιχνίδια μπροστά του ως το τέλος της κανονικής περιόδου με τις ισάριθμες νίκες να αποτελούν μονόδρομο ώστε τα playoffs να γίνουν το τελευταίο μονοπάτι για τον τίτλο. Το panathinaikos24.gr αναλύει.

Παναθηναϊκός: Με δύο νίκες θα... πάει καλά αυτό

Όλα έτοιμα στον Παναθηναϊκό για την αυριανή (6/3) εντός έδρας αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αφήνει πίσω της την κακή εμφάνιση, αλλά όχι και το βαθμό της ισοπαλίας από τον ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και πλέον η προσοχή στρέφεται στα δύο εναπομείναντα ματς με την ομάδα του Αγρινίου στη Λεωφόρο και τον Ατρόμητο στο… μαρτυρικό Περιστέρι για να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο το πρώτο “κομμάτι” της σεζόν.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, έχει φτάσει ως εδώ με κόπο, ιδρώτα και προσπάθεια παίζοντας ανά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο και άλλες φορές απλώς ουσιαστικό.

Και μην ξεχνάμε πόσα πέρασε ως τώρα στη σεζόν. Τραυματισμοί, “πόλεμος”, υποτίμηση και ντεφορμαρίσματα, συνέβαλαν σε ορισμένα ανεπιτυχή αποτελέσματα τα οποία έφεραν τους διώκτες του πιο κοντά.

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 70.415 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σίγουρα το “βάθος” στον πάγκο δεν είναι μεγάλο αν σκεφτούμε ότι ο Αϊτόρ υπέστη τη ρήξη χιαστού, όπως και ο Τρουιγιέ, αλλά όταν στην άκρη του κάθε ένας άνθρωπος σαν τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς όλα μπορούν να μπουν γρήγορα σε τάξη. Και όμως, ακόμα και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες αυτή η ομάδα παραμένει πρώτη και εντός της διεκδίκησης του τίτλου μετά από 13 ολόκληρα χρόνια.

Πρέπει όμως να έχει βήμα…σταθερό πριν ανοίξει την κερκόπορτα των playoffs.

Και αυτό θα γίνει μόνο με νίκες απέναντι σε Παναιτωλικό και Ατρόμητο.

Με τον πρώτο ένα γρήγορο γκολ θα αποβάλλει το όποιο άγχος και θα κάνει τα πόδια πιο “ελαφρά”. Θα είναι μια ευκαιρία για ξέσπασμα πριν η ομάδα ξεκινήσει την προετοιμασία της για να μπει να παίξει στο γήπεδο του Περιστερίου με τον Ατρόμητο. Ο Γιοβάνοβιτς ετοιμάζει αλλαγές στην ενδεκάδα με τους Κώτσιρα και Σπόραρ να ανακτούν τη φανέλα του βασικού, ενώ μετά από δύο μήνες θα δούμε και τον Μάγκνουσον να επιστρέφει στο αρχικό σχήμα μετά και τον τραυματισμό του. Ειδικά η προσθήκη του θηριώδους Ισλανδού αποτελεί βαρόμετρο για τον Σέρβο τεχνικό αφού θα βρει τις λύσεις που θέλει στο build up.

Και πάμε στο ματς με τον Ατρόμητο (12/03) που απλώς θα γίνει. Εκεί ο Παναθηναϊκός αναζητά μια νίκη, σε μια από τις πιο δύσκολες εντός Αττικής έδρες κόντρα σε έναν αντικειμενικά καλό αντίπαλο. Με “διπλό” στο Περιστέρι η ψυχολογία είναι δεδομένο ότι θα ανέβει στα ύψη. Η ομάδα των δυτικών προαστίων δεν έχει κίνητρο πλέον αφού δεν μπαίνει στα playoffs, ενώ από την άλλη οι “πράσινοι” πάνε για ένα και μοναδικό αποτέλεσμα. Να συνυπολογίσουμε ότι θα είναι και γνωστό το αποτέλεσμα από το Ατρόμητος-ΑΕΚ το οποίο είχε αναβληθεί με την πολύκροτη ιστορία των δοκαριών και ορίστηκε για τις 8 Μαρτίου στις 17:00. Kαι εκεί, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα μπορεί να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει των 10 “τελικών”. Ακόμα και κάτι να πάει “στραβά” θα υπάρχει ο χρόνος να διορθωθούν πράγματα ενόψει των playoffs.

Καταλαβαίνει κανείς, ότι τα “τρίποντα” με Παναιτωλικό και Ατρόμητο αποτελούν το βασικό στοιχείο ώστε να πάει ο Παναθηναϊκός ως πρωτοπόρος και ξέγνοιαστος στα ντέρμπι που θα ακολουθήσουν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...