ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Χαμός στη Βουλή: «Υπεύθυνη η κυβέρνηση για δολοφονία μαθητών» – «Ντροπή σας»

Με ένταση άρχισε η συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή με πρωταγωνιστές τον Νίκο Φίλη και την Νίκη Κεραμέως.

Χαμός στη Βουλή: «Υπεύθυνη η κυβέρνηση για δολοφονία μαθητών» – «Ντροπή σας»

Με ένταση άρχισε η συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή με πρωταγωνιστές τον Νίκο Φίλη και την Νίκη Κεραμέως.

Όλα ξεκίνησαν όταν η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι είμαστε διπλά συντετριμμένοι, γιατί κόπηκε το νήμα της ζωής και σε φοιτήτριες και φοιτητές.

«Βλέπουμε τα παιδιά στις πλατείες που κατέβηκαν στις συγκεντρώσεις, που κατέβηκαν για να εκφράσουν την οργή τους σε μια πολιτική που τους βλέπει σαν αριθμό. Σαν υπεράριθμους. Και είδαμε και πάλι ένα ανάλγητο κράτος που έστειλε εγκύκλιο για αυτούς που απουσίαζαν και είδαμε και τα ΜΑΤ. Με δακρυγόνα. Η βία είναι ο θάνατος 57 και πλέον ανθρώπων», είπε αρχικά και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι πολιτικά υπεύθυνη.

Όλα τούμπα ξανά: Η διαφορά ΝΔ-Σύριζα σε νέα δημοσκόπηση φωνάζει για ντέρμπι
Όλα τούμπα ξανά: Η διαφορά ΝΔ-Σύριζα σε νέα δημοσκόπηση φωνάζει για ντέρμπι 190.369 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Είναι πολιτικά υπεύθυνη η κυβέρνηση σέβομαι τη στιγμή και την δολοφονία των μαθητών. Την σέβομαι γι’ αυτό και μιλώ. Η συγγνώμη πρέπει να εννοείται και δεν πρέπει να γίνεται μετά από πέντε ημέρες η συγγνώμη πρέπει να γίνεται όταν χτυπούν τα παιδιά στις πλατείες και όταν δολοφονούν παιδιά στα τρένα», τόνισε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον Ν. Φίλη, η ευθύνη βαραίνει την πλειοψηφία «που προσπαθεί να μετατρέψει αυτή την κατάσταση σε μικροκομματικό όφελος».

«Ντροπή σας», απάντησε η Υπουργός Παιδείας, με τον πρώην Υπουργό να επανέρχεται λέγοντας ότι ντροπή είναι αυτό το οποίο γίνεται αυτή τη στιγμή με τις απουσίες των παιδιών που κατέβηκαν στις πλατείες. «Απαντήστε κυρία υπουργέ θα καταγράφουν οι απουσίες αυτών των παιδιών;», ρώτησε ο κ. Φίλης. Την ίδια στιγμή έτερος βουλευτής της ΝΔ από το έδρανό του ακούγεται να λέει ότι για το Μάτι δεν υπήρξε καμία συγγνώμη. «Ντροπή σου ντροπή σου. Προσπαθείτε να συμψηφίσετε νεκρούς», απάντησε ο κ. Φίλης.

Πηγή: ethnos.gr

loading...
ΣΧΟΛΙΑ