ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Παναθηναϊκός: Ο Παλάσιος ανεβάζει στροφές την καταλληλότερη στιγμή (vids)

O Σεμπάστιαν Παλάσιος σε άλλο ένα από τα τελευταία παιχνίδια ήταν εκ των κορυφαίων του Παναθηναϊκού και ανεβάζει στροφές στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν. Το Panathinaikos24.gr αναλύει.

Παναθηναϊκός: Ο Παλάσιος ανεβάζει στροφές την καταλληλότερη στιγμή (vids)

Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος ήρθε για πρώτη φορά στην Ευρώπη πέρυσι και χρειάστηκε ένα μικρό διάστημα προσαρμογής, ώστε να αρχίσει να… εξαργυρώνει τα λεφτά που δόθηκαν για την μεταγραφή του. Μετά από 43 παιχνίδια πέρυσι σε όλες τις διοργανώσεις πέτυχε 13 γκολ και εδώσε 3 ασίστ. Ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και την οδήγησε ξανά στην Ευρώπη μετά από πέντε χρόνια.

Ο «Τούκου» σε κάθε ματς δίνει και την ψυχή του. Τρέχει από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό του κάθε αγώνα ενώ πέτυχε και αρκετά σημαντικά τέρματα.

Στο πρώτο κομμάτι της φετινής σεζόν είχε πετύχει τέσσερα τέρματα. Τέρματα που είναι ιδιαίτερα σημαντικά, που έδωσαν λύση σε ένα από τα μεγάλα προβλήματα του Παναθηναϊκού πέρυσι, που δεν ήταν άλλο από τα ματς στην επαρχία. Εκεί οι πράσινοι τα έβρισκαν σκούρα ειδικά το πρώτο μισό της σεζόν.

Φέτος απέναντι σε ΟΦΗ, Λαμία και Βόλο έχει πάρει ισάριθμες νίκες και μάλιστα χωρίς να δυσκολευτεί. Ο Παλάσιος είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής σε αυτά τα παιχνίδια, καθώς με τα γκολ άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη σε κάθε ένα από τα ματς αυτά. Μην ξεχνάμε μάλιστα ότι ο «Τούκου» για σημαντικό χρονικό διάστημα αγωνιζόταν με μία ενόχληση στο κουτεπιέ, αλλά παρόλα αυτά έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο και έδινε και την ψυχή του.

Ωστόσο την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος και συγκεκριμένα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό υπέστη μια βαριά θλάση, που τον άφησε έξω για περίπου ένα μήνα. Η επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους δεν ήταν και τόσο καλή. Για την ακρίβεια ενώ προσπαθούσε, δεν του έβγαινε τίποτα στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα ήταν και άτυχος καθώς αρκετές καλές προσπάθειες του σταματούσαν στο δοκάρι.

Όσο δεν έβρισκε δίχτυα το άγχος του μεγάλωνε και αυτό φαινόταν στον αγωνιστικό χώρο. Το ματς που γύρισε το κουμπί ήταν κόντρα στον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης». Ο «Τούκου» μπήκε αλλαγή στο 63ο λεπτό της αναμέτρησης και ήταν αρκετά κινητικός η αλήθεια είναι.Στο 86ο λεπτό του αγώνα μετά από ένα κόρνερ του Βέρμπιτς και μια κεφαλιά του Σάρλια, ο Παλάσιος σκόραρε και χάρισε τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στους πράσινους.

Αυτό ήταν παιχνίδι – κλειδί καθώς στη συνέχεια ανέβασε άρδην την απόδοσή του. Απέναντι στον Βόλο στην Λεωφόρο την αμέσως επόμενη αγωνιστική ήταν ο κορυφαίος του τριφυλλιού. Για την ακρίβεια σε εκείνο το παιχνίδι ο Παλάσιος κέρδισε την αποβολή του Σι, έδωσε την ασίστ στον Κουρμπέλη για το `1-0 και κέρδισε και το πέναλτι με το οποίο ο Σπόραρ έκανε το 2-0.

Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δεν ήταν τόσο καλός, αλλά είχε και πάλι τις στιγμές του και έδειξε ότι ανεβάζει την απόδοσή του.

Στο χθεσινό ματς με τον Παναιτωλικό ήταν και πάλι ο κορυφαίος. Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα δημιουργούσε συνεχώς κινδύνους ενώ στο δεύτερο μέρος του αγώνα έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να πάρει ο Παναθηναϊκός του τρεις πόντους. Από το σουτ του άνοιξε το σκορ ο Μαντσίνι ενώ ο Παλάσιος πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας και κλείδωσε τους τρεις πόντους.

Είναι σαφές λοιπόν ότι ο Τούκου ανεβάζει στροφές στο πιο κρίσιμο κομμάτι της σεζόν,όπως συνέβη και πέρυσι. Σε μια περίοδο δηλαδή που τον έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός, προκειμένου να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής στο πρωτάθλημα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.