ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Ανάλυση: Ο Κουρμπέλης έκανε ένα σχεδόν τέλειο παιχνίδι (vids + stats)

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης ήταν εκ των κορυφαίων του Παναθηναϊκού στο ματς με τον Παναιτωλικό και οι αριθμοί το επιβεβαιώνουν. Το panathinaikos24.gr αναλύει.

Ανάλυση: Ο Κουρμπέλης έκανε ένα σχεδόν τέλειο παιχνίδι (vids + stats)

Η επιστροφή του Παναθηναϊκού στις νίκες και το 2-0 επί του Παναιτωλικού στη Λεωφόρο, είχε διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Στη γεμάτη και πολύ καλή εμφάνιση του “τριφυλλιού” υπήρχαν ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν και ήταν ένα “κλικ” παραπάνω από τους υπόλοιπους. Σε αυτήν την κατηγορία μπαίνει ο Δημήτρης Κουρμπέλης που ήταν στους κορυφαίους- αν όχι ο κορυφαίος- της αναμέτρησης.

Ο αρχηγός του “τριφυλλιού” πραγματοποίησε μια από τις καλύτερές του φετινές εμφανίσεις και βοήθησε τα μέγιστα τόσο στην ένταση που έπρεπε να υπάρχει στη μεσαία γραμμή, όσο και στο “ξεκλείδωμα” της αμυντικής λειτουργίας της αντιπάλου ομάδας. Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν τα παραπάνω και καταδεικνύουν τη σημαντική προσφορά του “Κούρμπε” στο χθεσινό παιχνίδι.

Πάνω από τους μέσους όρους του

Στις περισσότερες και πιο σημαντικές στατιστικές κατηγορίες, ο Κουρμπέλης ήταν χθες πάνω από τους μέσους όρους του και αυτό μαρτυρά το πολύ καλό παιχνίδι που έκανε. Είχε 61/81 επιτυχημένες ενέργειες. Ποσοστό 75% τη στιγμή που ο μ.ο του είναι 70,9%. Μοίρασε μια ασίστ (στο γκολ του Μαντσίνι), είχε 0,6 XGOAL (δοκάρι) πάνω από τον μ.ο που είναι στο 0,09. Επίσης, οι το ποσοστό επιτυχίας στις πάσες ήταν στο 89%, ενώ ο μ.ο είναι 87,7%. Το πλέον εντυπωσιακό έχει να κάνει με τις 3/4 μακρινές μπαλιές! Πρόκειται για εξαιρετική επίδοση της τάξεως του 75%, τη στιγμή που ο μ.ο του αρχηγού του Παναθηναϊκού σε αυτόν τον τομέα είναι 59,3%.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 1.267 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Κουρμπέλης κέρδισε τις 5 από τις 8 αμυντικές μονομαχίες που έδωσε, ανεβάζοντας το ποσοστό στο 63% από το 60,4% που έχει μ.ο.

Πάτησε στην αντίπαλη περιοχή περισσότερο από ποτέ

Ένα ακόμη στοιχείο που δείχνει ότι ο Κουρμπέλης βοήθησε τα μέγιστα και στο επιθετικό κομμάτι είναι το γεγονός ότι πάτησε στην αντίπαλη περιοχή 4 φορές! Είναι κάτι που δεν το -συνηθίζει. Αυτό, φυσικά, έχει να κάνει και με τον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού χθες, τις εντολές και την πίεση στον αντίπαλο. Κατά μέσο όρο ο αρχηγός του Παναθηναϊκού πατάει 0.75 φορές στο “κουτί” της αντιπάλου ομάδας.

92% στις προωθημένες πάσες!

Ο Κουρμπέλης ήταν άκρως επιδραστικός και στη δημιουργία της ομάδας. Δείτε το παρακάτω στατιστικό στοιχείο και θα το διαπιστώσετε. Κατά μέσο όρο ο έμπειρος χαφ έχει 77,3% επιτυχία στις προωθημένες πάσες που επιχειρεί. Χθες το… τερμάτισε! Είχε το εξαιρετικό 12/13 με ποσοστό 92%! Οι πάσες στο επιθετικό τρίτο ήταν 9/12 (75%), επίσης πολύ καλό για έναν χαφ που πρέπει να ανεβάζει την ομάδα, ειδικά απέναντι σε κλειστές άμυνες. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μόνο χαρούμενος και ικανοποιημένος μπορεί να είναι με τη χθεσινή εμφάνιση του αρχηγού του.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.