ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συνεντεύξεις

Παλάσιος στο P24: «Όσο δε βρίσκαμε το δρόμο προς τα δίχτυα αγχωθήκαμε – Μακάρι να βρω και άλλα γκολ στα επόμενα ματς που θα έρθουν»

Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος μίλησε στο Panathinaikos24.gr για τη νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό, την ανοδική του πορεία το τελευταίο διάστημα, αλλά και για τη συνέχεια που ακολουθεί και την «μάχη» των πλέι οφ.

Παλάσιος στο P24: «Όσο δε βρίσκαμε το δρόμο προς τα δίχτυα αγχωθήκαμε - Μακάρι να βρω και άλλα γκολ στα επόμενα ματς που θα έρθουν»

Ο «Τούκου» το τελευταίο χρονικό διάστημα φαίνεται πως βρίσκει τη φόρμα του και με συνεχόμενα γκολ βοηθά τον Παναθηναϊκό να «κλειδώσει» πολύτιμα τρίποντα τα οποία και βοηθούν την ομάδα να βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Είναι αλήθεια πως το ξεκίνημα του 2023 δεν βρήκε τον Παλάσιος στα ίδια επίπεδα που ολοκληρώθηκε η προηγούμενη χρονιά και ο πρώτος γύρος, καθώς πέρασε ένα διάστημα ανομβρίας με αποτέλεσμα και ο ίδιος να βγάλει εκνευρισμό αλλά και το «τριφύλλι» να έχει στραβοπατήματα.

Φαίνεται όμως πως η περίοδος αυτή ανήκει στο παρελθόν και ο Παλάσιος βρίσκει τη φόρμα του την καταλληλότερη στιγμή και ενόψει των πλέι οφ.

Η μεγάλη επιστροφή στις πολύ καλές εμφανίσεις στο ματς της Λεωφόρου κόντρα στον Βόλο συνοδεύτηκε από αυτή και κόντρα στον Παναιτωλικό την περασμένη Δευτέρα και πάλι εντός έδρας, με τον Αργεντινό εξτρέμ να βρίσκει εκ νέου δίχτυα και να «κλειδώνει» το 2-0 για το συγκρότημα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο «Τούκου» μίλησε στο Panathinaikos24.gr, για την αγωνιστική εικόνα των «πρασίνων», την ατυχία με τα τρία (!) δοκάρια που δεν στέρησε τη νίκη ευτυχώς για την ομάδα του, αλλά και για τη δύσκολη συνέχεια.

Παράλληλα, ως πατέρας και οικογενειάρχης, ο Παλάσιος δεν ήταν δυνατόν να μην αναφερθεί και στην τραγωδία των Τεμπών, όπου όπως υποστήριξε συμπονεί και στέκεται δίπλα στις οικογένειες που έχασαν δικά τους αγαπημένα πρόσωπα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε αποκλειστικά στο Panathinaikos24.gr:

«Πρώτα απ΄ όλα θέλω να σας μεταφέρω τη θλίψη μου για όσα τραγικά συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες. Έχω οικογένεια και καταλαβαίνω τους ανθρώπους και τον πόνο τους. Θέλω να μεταφέρω σε όλους τη δύναμη μου και να τους δώσω κουράγιο σε όλο αυτό που βιώνουν. Ξέρω πως είναι πάρα πολύ δύσκολο καθώς έχασαν δικά τους αγαπημένα πρόσωπα, αλλά εύχομαι και ελπίζω, να έχουν όλο τον κόσμο δίπλα τους και να βρουν στήριξη και το ψυχολογικό σθένος, ώστε να μπορέσουν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους».

Για τη νίκη επί του Παναιτωλικού και τη σημασία της, ενόψει και των πλέι οφ που έρχονται στη συνέχεια: «Ήταν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, καθώς έρχεται σε μια φάση που η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ολοκληρώνεται και ακολουθεί το πιο καθοριστικό βήμα, αυτό των πλέι οφ. Παράλληλα μας επανέφερε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος.

Στο πρώτο ημίχρονο και με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν παίξαμε καλά, ωστόσο στην ανάπαυλα είπαμε τι πρέπει να διορθώσουμε και πως θα πρέπει να κινηθούμε και βγάζοντας περισσότερη ένταση και θέληση, στο τέλος ήμασταν εμείς οι νικητές».

Για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες, τα δοκάρια και αν κατά τη διάρκεια του αγώνα τους γέμισε με άγχος και αρνητικές σκέψεις: «Φυσικά. Όταν προσπαθείς να καταφέρεις κάτι και βλέπεις πως δεν το πετυχαίνεις κάπου εκεί αρχίζεις να κάνεις δεύτερες και τρίτες σκέψεις. Το μυαλό μας αμέσως πήγε στα προηγούμενα ματς που δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε και αυτό από μόνο του έφερε άγχος.

Και σε εκείνα (εννοεί κόντρα σε Ιωνικό, ΟΦΗ, ΑΕΚ) είχαμε ευκαιρίες που δεν τελειώσαμε και στο τέλος δεν καταφέραμε κάτι. Βέβαια ανακτήσαμε την ηρεμία μας και αυτό κάπως μας ησύχασε. Έπειτα και από το πρώτο γκολ όλα απλοποιήθηκαν και στο τέλος έχει σημασία πως τα καταφέραμε».

Για την προσωπική του απόδοση που δείχνει να βρίσκει τη φόρμα του την κατάλληλη στιγμή και να σκοράρει με μεγαλύτερη συχνότητα: «Από την πλευρά που προσπαθώ πάντοτε να βοηθώ την ομάδα μου και να κάνω όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα μέσα στο γήπεδο σωστά.

Βέβαια πολλές φορές δεν τα καταφέρνω και τα βάζω με τον εαυτό μου. Ωστόσο τελευταία έχει γυρίσει η τύχη μου και βρίσκω περισσότερες ευκαιρίες που γίνονται γκολ. Αυτό ελπίζω και εύχομαι να συμβαίνει από δω και πέρα, καθώς για μένα σημαντικό είναι να κερδίζουμε».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ