ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Τέμπη – Νέο ντοκουμέντο: Φωτογραφία μέσα από τον προαστιακό δείχνει το λάθος

Μία φωτογραφία – ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα το newsit.gr αποκαλύπτει ακόμα ένα κομμάτι της μοιραίας νύχτας, που έγινε η πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Τέμπη – Νέο ντοκουμέντο: Φωτογραφία μέσα από τον προαστιακό δείχνει το λάθος

Στη φωτογραφία – ντοκουμέντο του newsit.gr βλέπετε το «κλειδί» 116. Ένα από τα σημεία δηλαδή, που τα τρένα αλλάζουν ράγες και άρα κατεύθυνση.

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη από το χώρο των μηχανοδηγών, του προαστιακού, την ημέρα της τραγωδίας στα Τέμπη αλλά κάποιες ώρες νωρίτερα.

Θυμίζουμε ότι πριν από την τραγωδία στα Τέμπη, αποφεύχθηκε αντίστοιχη περίπτωση με τον προαστιακό, τον οποίο ο σταθμάρχης έστειλε λάθος και χρειάστηκε να κάνει… όπισθεν για να αποφευχθούν τα χειρότερα…

Δημοσκόπηση που ανατρέπει τα πάντα: Το χειρότερο σενάριο για τη Νέα Δημοκρατία!
Δημοσκόπηση που ανατρέπει τα πάντα: Το χειρότερο σενάριο για τη Νέα Δημοκρατία! 2.627 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ντοκουμέντο με το «κλειδί» 116 σε λάθος θέση

Να το λοιπόν το «κλειδί» 116 σε λάθος θέση που κανονικά θα έπρεπε να είναι «γυρισμένο» ευθεία και στέλνει το τρένο… σε άλλη κατεύθυνση!

Αν ο μηχανοδηγός του προαστιακού δεν αντιλαμβανόταν νωρίς το λάθος, θα γινόταν ατύχημα. Ευτυχώς ο συρμός σε αυτή την περίπτωση, είχε χαμηλή ταχύτητα και σταμάτησε.

Γιατί όμως το «κλειδί» 116 ήταν γυρισμένο;

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, ο σταθμάρχης Λάρισας το είχε γυρίσει σε αυτή τη θέση νωρίτερα, για να περάσει το τοπικό τρένο του Βόλου στις 22.10 και να μπει στη Λάρισα όπως και έγινε. Μετά ωστόσο φαίνεται ότι ξέχασε να το επαναφέρει στη σωστή θέση.

Με αυτά και με αυτά, δημιουργήθηκε μία «αναμπουμπούλα» -καθώς ο προαστιακός στο τσακ γλίτωσε το ατύχημα- λίγο πριν χρειαστεί να ασχοληθεί ο σταθμάρχης με την επόμενη αμαξοστοιχία, το μοιραίο Ιντερσίτι.

Για να γίνουν όλα σωστά με το Ιντερσίτι, ο σταθμάρχης θα έπρεπε αυτή τη φορά να γυρίσει ένα άλλο κλειδί, το κλειδί 118. Μέσα στην όλη αναμπουμπούλα όμως, φαίνεται πως αυτό δεν έγινε… Κι έτσι οδηγηθήκαμε στη φονική σύγκρουση τρένων, που «θέρισε» 57 ζωές.

Πηγή: newsit.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.