ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Βαρουφάκης: Με κάταγμα στη μύτη στον Ευαγγελισμό – Κατέγραψαν σε βίντεο τον ξυλοδαρμό!

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ξυλοκοπήθηκε νωρίτερα στα Εξάρχεια.

Βαρουφάκης: Με κάταγμα στη μύτη στον Ευαγγελισμό - Κατέγραψαν σε βίντεο τον ξυλοδαρμό!

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ξυλοκοπήθηκε νωρίτερα στα Εξάρχεια.

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε μέσα σε γνωστό εστιατόριο στα Εξάρχεια, ο Γιάνης Βαρουφάκης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πέντε άτομα αγνώστων στοιχείων μπήκαν μέσα στο εστιατόριο «Γιάντες», όπου πραγματοποιούνταν μια εκδήλωση του κόμματος ΜέΡΑ 25, πλησίασαν τον Γιάνη Βαρουφάκη και του επιτέθηκαν, λίγο μετά τις 21.30 το βράδυ.

Ο  επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, που έχει υποστεί κάταγμα ρινικής χώρας, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου του τοποθετήθηκε νάρθηκας στη μύτη. Εκεί έσπευσαν άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας προκειμένου να του πάρουν κατάθεση, ώστε να διαλευκάνουν την υπόθεση της εναντίον του επίθεσης και ακολούθως να ξεκινήσουν έρευνα για τη σύλληψη των δραστών του ξυλοδαρμού.

Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς…
Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς… 11.604 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παράλληλα υπάρχει πληροφορία ότι τα άτομα που του επιτέθηκαν, κατέγραφαν την επίθεση με κινητό τηλέφωνο.

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος επικοινώνησε με τον Βαρουφάκη και ο ίδιος του είπε ότι δεν είχε μαζί του την προσωπική του φύλαξη. Έτσι θα δώσει κατάθεση στους άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας προκειμένου να περιγράψει το έγινε.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, είχε πέσει θύμα επίθεσης, πριν από οκτώ χρόνια, το 2015, στο ίδιο εστιατόριο όπου συνέτρωγε με τη σύζυγό του, Δανάη Στράτου.

Τότε μια ομάδα αγνώστων είχε εισέλθει στο εστιατόριο και του πέταξαν ένα μπουκάλι νερού φωνάζοντάς του να φύγει από τα Εξάρχεια.

ΜέΡΑ25 για την επίθεση στον Βαρουφάκη: Οι τραμπούκοι του φώναζαν «έλα έξω κάθαρμα»

Ανακοίνωση για την επίθεση σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη εξέδωσε το ΜέΡΑ25 το βράδυ της Παρασκευής, την ώρα που ο γραμματέας του κόμματος υποβάλλεται σε εξετάσεις στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Οι πληροφορίες από το νοσοκομείο αναφέρουν ότι μετά τα χτυπήματα που δέχτηκε από περίπου 5 – 6 άτομα έξω από γνωστό εστιατόριο των Εξαρχείων έχει υποστεί κάταγμα στη μύτη καθώς και εκδορές στο πρόσωπο.

Το ΜέΡΑ25 υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του πως ολιγομελής ομάδα τραμπούκων μπήκε στο εστιατόριο φωνάζοντας «έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια» και όταν ο κ. Βαρουφάκης σηκώθηκε να τους μιλήσει εκείνοι τον ξυλοκόπησαν άγρια. «Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε. Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

«Πριν από λίγο ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έγινε θύμα θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης από προβοκάτορες τραμπούκους. Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 συνέτρωγε στο εστιατόριο Γιάντες, (ένα μέρος που επισκέπτεται συχνά) με συνοδοιπόρους του Diem25 από όλη την Ευρώπη, όταν ολιγομελής ομάδα τραμπούκων μπήκε στο εστιατόριο με βίαιες διαθέσεις, φωνάζοντας «έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια» Ο Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε για να τους μιλήσει. Οι τραμπούκοι απάντησαν αμέσως με βία, ξυλοκοπώντας άγρια το Γραμματέα του ΜέΡΑ25. Ας προβληματιστούν από το σημερινό επεισόδιο αυτοί που διακινούν επί σκοπώ το ψευδές και συκοφαντικό αφήγημα που χρησιμοποίησαν οι σημερινοί τραμπούκοι. Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε. Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ».

Γ. Οικονόμου: Στην δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με δήλωσή του καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον γραμματέα του ΜΕΡΑ 25 κ. Γ. Βαρουφάκη.

«Στην δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας. Η ελληνική αστυνομία θα κάνει ότι απαιτείται προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη» υπογραμμίζει ο κ. Οικονόμου.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.