ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Με κάτω τα χέρια έχασε το Κύπελλο ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός χωρίς συγκέντρωση και πλάνο ηττήθηκε με 3-1 σετ από την ΑΕΚ και έχασε το Κύπελλο.

Με κάτω τα χέρια έχασε το Κύπελλο ο Παναθηναϊκός

Τα κορίτσια του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσαν να κατακτήσουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο του Κυπέλλου Ελλάδος.

To ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με την Παπαφωτίου στην πάσα, την Ανθούλη διαγώνια, τις Χατζηευστρατιάδου και Μέντιτς κεντρικές, τις Ανάε και Γκρότες ως ακραίες και την Ρόγκα σε θέση λίμπερο. Από τη μεριά της η ΑΕΚ παρατάχθηκε με την Σίλβα διαγώνια, τις Καλαντάτζε και Κουλίκοβα κεντρικές, την Κωνσταντινίδου στην πάσα, τις Νίζετιχ και Καλντερόν ως ακραίες και λίμπερο την Αρτακιανού.

ΜΠΑΜ με Χαντάβα!
ΜΠΑΜ με Χαντάβα! 1.647 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
οβίδα» από τη διαγώνιο" />καρφί» από τη διαγώνιο." />

Έχοντας τη Σίλβα σε θέση σερβίς η υποδοχή του Παναθηναϊκού πιέστηκε και η ΑΕΚ προηγήθηκε με 1-3, όμως η Ανάε έκανε ακριβώς το ίδιο για να δώσει σερί στο «τριφύλλι», που προσπέρασε με 6-4, ύστερα από πόντο της Γκρότες. Η Ολλανδέζα ακραία του Παναθηναϊκού λίγο αργότερα πήγε στο σερβίς και πιέζοντας με τη σειρά της την υποδοχή της «Ένωσης» έφερε τις τυπικά γηπεδούχες στο +3 (11-8) για να μειώσει η ΑΕΚ σε 11-10. Μπλοκ και σερβίς ήταν οι βασικοί πυλώνες για το «τριφύλλι» που προηγήθηκε με 15-11, αναγκάζοντας τον Γιουνούς Οτσάλ να καλέσει τάιμ άουτ. Οι «κιτρινόμαυρες» όχι μόνο επέστρεψαν στο σετ, αλλά με ένα επιμέρους 8-0 προσπέρασαν με 15-19, αφού οι «πράσινες» είχαν βραχυκυκλώσει. Η ψυχολογία είχε περάσει στην πλευρά της ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός δεν είχε απάντηση και επιστροφή, με αποτέλεσμα να χάσει το πρώτο σετ με 21-25.

Όπως στο πρώτο έτσι και στο δεύτερο σετ η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που πήρε πρώτη διαφορά δύο πόντων (1-3) για να προσπεράσει ο Παναθηναϊκός (4-3), αφού μπόρεσε να βγάλει κάποιες δύσκολες άμυνες. Οι «πράσινες» μεγάλωσαν ακόμα περισσότερο το προβάδισμά τους αρχικά με 9-6 και στη συνέχεια με 11-7, εκμεταλλευόμενες κάποια λάθη της «Ένωσης», που ανάγκασαν τον Γιουνούς Οτσάλ να πάρει τάιμ άουτ. Ο Παναθηναϊκός έχοντας ως κορυφαία την Ανάε μεγάλωσε στη συνέχεια του σετ τη διαφορά ασφαλείας (18-12), αφού ήταν αποτελεσματικός στις επιθέσεις του μη δίνοντας την ευκαιρία στις «κιτρινόμαυρες» να αντιδράσουν. Τα κορίτσια ήταν φίνα στο δεύτερο σετ και παίζοντας με την ψυχολογία στα ύψη έφτασαν στο 20-12 και στη συνέχεια «καθάρισαν» το σετ με 25-14, ισοφαρίζοντας σε 1-1 τα σετ.

Ένωσης»" />Ένωσης»" />

Στο τρίτο σετ ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με πολλά λάθη που έδωσαν την ευκαιρία στην ΑΕΚ να προηγηθεί με 1-6, αφού η Νίζετιχ έκανε θραύση από το σερβίς. Ο Γιάννης Καλμαζίδης κάλεσε τάιμ άουτ για να σταματήσει το ρυθμό των «κιτρινόμαυρων». Το τάιμ άουτ απέδωσε, οι «πράσινες» βελτιώθηκαν και με άσσο της Χατζηευστρατιάδου μείωσαν σε 5-7. Παρά την αντεπίθεση του «τριφυλλιού» η ΑΕΚ δεν έχασε την ψυχραιμία της και μεγάλωσε τη διαφορά στο +6 (6-12), εξαιτίας της αστάθειας των «πρασίνων» στην υποδοχή αλλά και των συνεχόμενων μεταπτώσεων στην απόδοσή τους. Ο Γιάννης Καλμαζίδης κάλεσε και το δεύτερο τάιμ άουτ που είχε στη διάθεσή του, η απόσταση στο σκορ μειώθηκε ελαφρά (8-12), αλλά η ΑΕΚ κυριαρχούσε στο σετ διαμορφώνοντας το 9-15, έχοντας ως κορυφαία της Σίλβα και Νίζετιχ. Η αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν αυτή που ξεκίνησε την αντεπίθεση, καθώς τα σερβίς της Παπαφωτίου έπιασαν απροετοίμαστη την υποδοχή της ΑΕΚ και σε συνδυασμό με κάποια λάθη των φιλοξενούμενων «έγραψαν» το 14-15. Η ΑΕΚ μπήκε στην τελική ευθεία του σετ όντας στο +3 (17-20), ο Παναθηναϊκός δεν είχε τρόπο να σταματήσει την Νίζετιχ και έτσι με 20-25, το «τριφύλλι» έμεινε πίσω στο σκορ με 1-2.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε κανένα περιθώριο απώλειας στο τέταρτο σετ. Το «τριφύλλι» προηγήθηκε με 4-2, όμως δεν διατήρησε τη διαφορά καθώς πολύ γρήγορα έγινε το 4-4. Η εικόνα του σετ άλλαξε πολύ γρήγορα, αφού η κακή υποδοχή και οι κακές επιλογές στην επίθεση από τις «πράσινες» έφεραν την ΑΕΚ στο +3 (5-8). Ο Γιάννης Καλμαζίδης κάλεσε τάιμ άουτ, αλλά η «Ένωση» όχι μόνο διατήρησε τη διαφορά, αλλά την αύξησε στο +4 (8-12) από άουτ χτύπημα της Ανθούλη. Έτσι ο Έλληνας τεχνικός κάλεσε και δεύτερο τάιμ άουτ, ενώ πέρασε στο ματς την Παλάσιο για να δώσει λύσεις στην επίθεση αλλά και φρεσκάδα στο «τριφύλλι». Οι «πράσινες» μείωσαν σε 14-16, αλλά στην τελική ευθεία του σετ βρέθηκαν πίσω με 16-20. Το σετ δεν είχε επιστροφή ο Παναθηναϊκός είδε την ΑΕΚ να φτάνει στο 20-25 και οι «πράσινες» γνώρισαν την ήττα με 1-3 σετ.

Τα σετ: 1-3 (21-25, 25-14, 20-25, 20-25)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.